首页
登录
职称英语
According to the report of the U.N., which of the following statements is NOT co
According to the report of the U.N., which of the following statements is NOT co
游客
2023-11-13
67
管理
问题
According to the report of the U.N., which of the following statements is NOT correct? [br]
In recent years, especially during the 1960s, there was much discussion about "the brain drain", which dealt with the problem of students and learned people who left their own countries for other countries that offered better chances for study, research and employment. For example, according to a report from the U. N., between 1962 and 1966 more than 50 percent of all engineering graduates of Iran and 14 percent of Iranian scientists left their country for work abroad. Over 30 percent of Chilean engineers and 15 percent of Turkish physicians also went to work in other countries. Probably the greatest brain drain occurred among young scientists who had gone abroad to study. Many of them had planned to return to their countries to teach but chose to remain in more industrialized nations where they were able to continue their work and their research in the fields in which there were no job possibilities at home. The countries that attracted most of these scientists were the United States, Great Britain, Germany, France, Canada and Australia.
Recent studies show that the brain drain to the United States may be decreasing. Many foreign scientists are going home again, and in some cases American scientists are leaving the United States for employment in other countries. The main reasons are that good jobs are becoming fewer here, money for national research has been sharply cut, and university fellowships have been reduced too. However, in the field of medicine the drain to the United States still goes on. Today more than one of every five American doctors is foreign-born, and several thousand foreign doctors immigrate to the United States each year. Over eighty countries have asked the State Department to send students who are skilled in important fields such as medicine back home when their study programs are over.
选项
A、their countries’ government ordered them to return
B、there are fewer and fewer good jobs in the US
C、they couldn’t carry out their research smoothly in US
D、the universities refuse to provide money for foreign scientists
答案
B
解析
客观事实题。在文章的后半部分我们可以听到“The main reasons are that good jobs are becoming fewer here,money for national research has been sharply cut,and university fellowships have been reduced too.”由此可知答案为B。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3183461.html
相关试题推荐
Shoalsoffishareabletomoveandturninseamlessformationbyfollowing
Shoalsoffishareabletomoveandturninseamlessformationbyfollowing
Shoalsoffishareabletomoveandturninseamlessformationbyfollowing
WhichofthefollowingstatementsaboutTigerWoodsEffectisCORRECT?[br][or
WhichofthefollowingstatementsaboutTigerWoodsEffectisCORRECT?[original
WhichofthefollowingisNOTmentionedasahelpininterviews?[originaltext]
"Thegirlansweringthephoneisthecompany’ssecretary"hasallthefollowing
WhichofthefollowingsentencesisINCORRECT?A、Heisnomoreascientistthana
WhichofthefollowingitalicizedpartsindicatesRESULT?A、Shewasextremelyexh
WhichofthefollowingstatementsisCORRECT?[br][originaltext]SouthernS
随机试题
ThereisnotaGreekwordwhichistheexact______oftheEnglishword’stile’.
—Yousaydifferentanimalsneeddifferentamountsofterritory.Couldyougiveus
甲单位经财政批复购置一套仪器设备,项目预算总金额600万元。该单位与中标单位X公
Moderntechnologyandsciencehaveprodu
急性脊髓炎脊髓休克期运动障碍的特点为A.肌张力减低、腱反射亢进、病理征阴性 B
服用帕罗西汀等选择性5-羟色胺再摄取抑制剂的患者,如果更换用单胺氧化酶抑制剂,必
患者男,76岁,因意识障碍,门诊以脑梗死收住入院,入院查体:昏睡,48小时后病情
银行个人贷款产品的市场定位过程包括()四个步骤。 (1)制作定位图;(2)执
下面是某求助者MMPI?-2的测验结果: 该求助者的临床表现包括(
医学上主要用于空气灭菌的电磁辐射是( )。A.紫外线 B.红外线 C.γ射
最新回复
(
0
)