首页
登录
职称英语
Depressing reports about how quickly the world’s tropical forests are being
Depressing reports about how quickly the world’s tropical forests are being
游客
2023-11-12
73
管理
问题
Depressing reports about how quickly the world’s tropical forests are being felled are commonplace. But depressing reports about the state of the trees that are still standing are much rarer. In fact, a new study from the International Tropical Timber Organisation(ITTO), an offshoot of the United Nations, claims to be the first exhaustive survey of tropical-forest management ever undertaken. Its findings, although grim, do contain a kernel of hope.
The ITTO examined "permanent forest estate" , meaning land that the governments of its 33 members have formally set aside for forests, and is therefore subject to some form of regulation or protection. The category includes both national parks and timber concessions, in both public and private hands. It covers 814m hectares, and accounts for roughly two-thirds of the world’s tropical forests.
The concept is important, explains Duncan Poore, one of the authors of the report, because it is not always possible, or desirable, to protect every last grove against encroaching farms or homes. Instead, governments should concentrate on maintaining the forests that are the most commercially and scientifically valuable. Yet the ITTO’s researchers found that only 15% of the permanent forest estate has a management plan, and less than 5% of it is sustainably managed. That still amounts to an area the size of Germany, the report notes, and represents a dramatic improvement since 1988, when an earlier and less extensive survey found that only one country in the tropics—Trinidad and Tobago—had any well-run forests at all. But relative to the area of forest that has disappeared over the same period, the well-managed area is negligible.
The crux is bad government. Poor countries do not always have good forestry laws. Even when they do, they rarely have the capacity to enforce them. It is no coincidence that Malaysia, the country with the highest proportion of prudently managed forest in the study, is also one of the richest. Countries with the worst run forests, meanwhile, are war-torn places such as Congo and Cambodia.
More surprising, perhaps, is the difference the report found between forests where logging is allowed, and those that have been earmarked for conservation. Some 7% of "production" forests, it turns out, are in good shape, compared with just 2.4% of "protection" forests. As Dr Poore points out, it is easy to undertake to preserve a forest, but difficult to do so in practice. Timber concessionaires at least have an incentive to look after their property, while ill-paid and ill-equipped forestry officials often have neither. Exploiting forests may prove the best way to preserve them. [br] According to the passage, the state of tropical-forest is
选项
A、optimistic but worsening.
B、stable but dangerous.
C、harsh but promising.
D、serious but remediable.
答案
C
解析
细节题。根据题干中的tropical-forest定位至首段。末句是对上一句的看法。grim意为“严峻的”,与harsh意思一致,而promising解释了hope,故[C]为答案。[A]中的worsening与原文不符,排除;[B]中的stable(稳定的)及dangerous均未提及;[D]中的remediable意为“可纠正的”,文中也无此含义,排除。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3181121.html
相关试题推荐
It’shightimewe______cuttingdowntherainforests.(2006年考试真题)A、stoppedB、had
Scientificresearchresultscannowbequickly______tofactoryproduction.(2002年
Mynewlaptopcan______informationmuchmorequicklythanmyoldcomputer.A、proc
Depressingreportsabouthowquicklytheworld’stropicalforestsarebeing
Depressingreportsabouthowquicklytheworld’stropicalforestsarebeing
Thesereportsareveryclose______totheoilcrisis.A、follow-upsB、followups
Thenewcomermaybe_____experience,buthelearnsquickly.A、lackinginB、lackin
Scientificresearchresultscannowbequickly______tofactoryproduction.A、used
Thediversityoftropicalplantsintheregionrepresentsaseemingly______sou
Whatisthenewsmainlyabout?[originaltext]NationalNewsAgencyreportssa
随机试题
BeingwithSeamusHeaneywaslikebeingwithtwopeopleatonce.Ontheone
Manisalandanimal,butheisalsocloselytiedtothesea.【B1】______histo
Foralltheirprotestations,theyheededthejudge’sruling.A、InspiteofB、Onb
WhattoDoIfYouSuspectaFoodAllergy1.Consequencesoffoodallergy30,
苯丙酮尿症的新生儿筛查采用的方法为()A.尿三氯化铁试验 B.尿液有机
钢筋混凝土柱是建筑工程中常见的( )构件,其纵向受力钢筋直径不宜小于( )。
()实际上就是提供了一张提问的单子,针对所需解决的问题,逐项对照检查,以期从各个
()根据银行一个年度内资产的流动性特征设定可接受的最低稳定资金量。A.流动性比率
非理性观念的主要特征是()。 (A)绝对化要求(B)追求完美 (C)过分
下列组合中均具有抗氧化作用是A.维生素A、维生素D、维生素C B.叶酸、烟酸、
最新回复
(
0
)