首页
登录
职称英语
An Australian research group may ease humanity’s collective conscience over
An Australian research group may ease humanity’s collective conscience over
游客
2023-11-12
78
管理
问题
An Australian research group may ease humanity’s collective conscience over a spate of prehistoric extinctions on the southern continent. The die-off, they say, was not the rapacious work of newly arrived humans, but was due rather to changing climate.
Australia’s large prehistoric animals, called megafauna, were as bizarre as anything that lives there today. King of them all was the marsupial lion, a 30-kilogram meat-eater who lived alongside giant kangaroos, huge lizards called goannas, and Diprotodon, which resembled a three-tonne wombat.
After the arrival of humans on the continent, at least 45, 000 years ago, these weird and wonderful creatures began to die out. Experts blamed the colonizers, arguing that they launched a hunting ’blitzkrieg’ that wiped out the megafauna(巨型动物)within a few generations.
But the animals may have survived for a lot longer than people thought, argues Judith Field of the University of Sydney, who has analyzed fossil remains. Her excavations seem to show that man and beast lived side by side for as long as 15, 000 years.
She suspects that as Australia approached the most recent ice age, the growing cold and aridity turned much of the continent into a place where these large animals simply could not survive. Although man probably did hunt the large animals, the fact that they survived for so long argues against the blitzkrieg(闪电战)model, she adds.
Field and her colleagues collected animal bones from a ten-metre-deep section of earth at Cuddie Springs, New South Wales. They focused on bones from four layers; two with evidence of human settlement, such as stone tools, and two deeper ones with no evidence of tools.
They dated the bones by measuring the amounts of radioactive elements, such as uranium and thorium, that remained in the bones. They found that the various animal carcasses in each level would indeed have lived cheek by jowl with humans as recently as 30, 000 years ago. The team report their research in Proceedings of the National Academy of Sciences.
Proponents of the blitzkrieg model had previously argued that the dating of the Cuddie Springs material was not certain, but Field says their research(dears up the matter. Well-preserved bones at other sites have been very hard to find, probably because they are too dry, whereas Cuddie Springs is the site of an old lake bed.
A second group, reporting in the journal Memoirs of the Queensland Museum, has also unveiled evidence that climate change may have killed off many of Australia’s animals. By looking at smaller animal bones from the Darling Downs in Queensland, they show that their disappearance seems to have coincided with increasing dryness.
But the matter is not settled yet, particularly as the timing of humans’ first foray into Australia has still not been agreed. Fossil evidence from Lake Mungo in New South Wales suggests that they may have arrived 60, 000 years ago. And it is possible that they hastened the megafauna’s demise by burning habitats to make way for primitive agriculture.
Field remains convinced, however, that it was climate that drove the animals to their death. "The arid zone grew to encompass 70% of the continent by 30, 000 years ago, " she says. "There would have been very few opportunities once it got dryer. [br] What do the experts collect to do the experiments at Cuddie Springs?
选项
A、Animal tracks.
B、Animal pictures.
C、Animal bones.
D、Animal fossils.
答案
C
解析
细节题。从第六段首句“Field and her colleagues collected animal bones from aten-metre—deep section of earth at Cuddie Springs,…”可知答案为[C]。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3180146.html
相关试题推荐
Nowherebutinthecontinuousresearchwork______findthemeaningofhislife.
Accordingtotheresearchfindings,wecaninferthat[br][originaltext]US
Accordingtotheresearchfindings,wecaninferthat[originaltext]USdocto
Thosewerethegraduatestudents______todotheresearchworkinthelab.A、to
Nosooner______apaperonhislatestresearchthanhewasaskedtowriteanothe
Researchersdiscoveredthatplantsinfectedwithavirusgiveoffagasthat___
Heisvery______aboutthesuccessofhisresearchinphysics.A、modernB、moderniz
WhatareresearchersinIBMworkingon?[originaltext]Handheldgadgetsstori
AccordingtoresearchersinTaiwan,sealevelswouldbemuchhigherif______.[o
Whyaresomebabymilkcompanyaccused?[br][originaltext]Medicalresearch
随机试题
Whenmedal-winningathletesreturnhomefromtheOlympicGames,theirfamem
IndoingChinese-Englishtranslation,thetranslatormayrunintomoredifficult
以下哪一个选项,不是预算目标制定时应参考的依据()A.企业过去的经验 B.企业
①-②轴间3.300标高以上可见的梁的根数为()。 A.0 B.1
声带的旁正中位是指A.正中位与轻外展位之间 B.正中位与中间位之间 C.正中
关于城市空间环境演进的基本规律,说法不正确的是()A.从封闭的单中心到开放的
从所给的四个选项中,选择最合适一个填入问号处,使之呈现一定规律性: A.如上图
中国证券登记结算公司为证券交易提供集中()服务。A:经纪B:存管C:登记D
在单一客户限额管理中,客户所有者权益为2亿元,杠杆系数为0.8,则该客户最高债务
(2018年真题)某期货公司在一起债务纠纷中败诉,标的额为200万元,胜诉方向人
最新回复
(
0
)