首页
登录
职称英语
Creationists are deeply enamored of the fossil record, because they have bee
Creationists are deeply enamored of the fossil record, because they have bee
游客
2023-11-12
69
管理
问题
Creationists are deeply enamored of the fossil record, because they have been taught to repeat over and over that it is full of "gaps" : "Show me your ’ intermediates’ ! " They fondly imagine that these "gaps" are an embarrassment to evolutionists. Actually, we don’t need fossils. The evidence for evolution would be entirely secure even if not a single corpse had ever fossilized, for there is more than enough evidence for the fact of evolution in the comparative study of modern species and their geographical distribution. The case for evolution is watertight without fossils, so it is paradoxical to use gaps in the fossil record as though they were evidence against evolution.
What would be evidence against evolution would be the discovery of even a single fossil in the wrong geological stratum. As J. B. S. Haldane famously retorted when asked to name an observation that would disprove the theory of evolution, "Fossil rabbits in the Precambri-an!" No such rabbits, no authentically anachronistic fossils of any kind, have ever been found. All the fossils that we have, and there are many indeed, occur, without a single authenticated exception, in the right temporal sequence. Yes, there are gaps where there are no fossils at all, and that is only to be expected. But not a single solitary fossil has ever been found before it could have evolved. That is a very telling fact. A good theory is one that is vulnerable to disproof, yet is not disproved. Evolution could so easily be disproved if just a single fossil turned up in the wrong date order. Evolution has passed this test with flying colors. Skeptics of evolution who wish to prove their case should be diligently scrabbling around in the rocks, desperately trying to find anachronistic fossils. Maybe they’ll find one. Want a bet?
The biggest gap, and the one the creationists like best of all, is the one that preceded the so-called Cambrian Explosion. A little more than half a billion years ago, in the Cambrian era, most of the great animal phyla(门类)"suddenly" appear in the fossil record. Suddenly, that is, in the sense that no fossils of these animal groups are known in rocks older than the Cambrian, not suddenly in the sense of instantaneously; the period we are talking about covers about 20 million years. Anyway, it is still quite sudden. And the Cambrian shows us a substantial number of major animal phyla " already in an advanced state of evolution, the very first time they appear. It is as though they were just planted there, without any evolutionary history. " Evolutionists of all stripes believe, however, that this really does represent a very large gap in the fossil record.
On the evolutionary view, are there so few fossils before the Cambrian era? Well, presumably , whatever factors applied to the flatworms(扁虫)throughout geological time to this day, those same factors applied to the rest of the animal kingdom before the Cambrian. Probably, most animals before the Cambrian were soft-bodied like modern flatworms, probably rather small like modern turbellarians(涡虫类)—just not good fossil material. Then something happened half a billion years ago to allow animals to fossilize freely—the arising of hard, mineralized skeletons, for example. [br] The " telling fact" in Paragraph 2 refers to the fact that______.
选项
A、no fossil has ever been found before it could have evolved
B、there are gaps where there are no fossils at all
C、there has been no strong evidence against evolution theory
D、a fossil belonging to the wrong date order can disprove evolution
答案
A
解析
语义题。由题干定位到第二段第六句和第七句“But not a single solitary fossil has ever been found before it could have evolved.That.is a very telling fact.”我们可以看出第七句的that是指代前一句的内容,所以[A]是符合文意的。[B]”存在完全没有化石记录的化石链断裂处”是进化论者意料之中的,并不是能反驳该理论的a telling fact所指,不符合题干的要求,故排除[B];[C]“没有推翻进化论的证据”是从a telling fact中推导出来的,故不选[C];[D]”一个出现在错误时间点上的化石可以推翻进化论”也不是a telling fact所指,所以也排除。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3180046.html
相关试题推荐
Thewomanwaslatebecause[br][originaltext]M:Ohthereyouare,Vicki...At
Thewomanwaslatebecause[originaltext]M:Ohthereyouare,Vicki...Atlast..
Very.fewpeoplecouldunderstandthelecturetheprofessordeliveredbecauseit
Thenewspaperdeliverymanputablankcardinsidetheenvelopebecause______.[b
Thenewspaperdeliverymanputablankcardinsidetheenvelopebecause______.[b
Thenewspaperdeliverymanputablankcardinsidetheenvelopebecause______.[b
Lindadidnothavetimetogototheconcertlastnightbecauseshewasbusy___
Fewpeopleintheman’scountrydoextremesportsbecausemanypeopleenjoy[ori
______hispoorrecordinschool,theboardthinksthatheshouldstudyhard.A、In
Thenursewasarrestedbecausepolicebelievedshe[br][originaltext](29)
随机试题
Becausethreatschange.根据题干中的securitymeasures定位到原文最后一段首句ButMr.Hawleyinsistst
Thediscountdo-it-yourselfstore,Aldi,hasseensomebig【T1】______recently
Theoldladyhas______twowarsandrevolutions.A、livedonB、livedthroughC、live
运动速度的快慢,取决于快肌纤维组成的百分比及面积,肌肉大小肌组织兴奋性高低以及条
某版教材《紫藤萝瀑布》一课后有这样一道练习题:“结合自己的经历或见闻,谈谈你对‘
SF6气体密度继电器校验时需要使用目力观测的项目包括:()。(A)零位(B)
下列说法符合原文意思的一项是()。 A在不久的将来,发展前景最光明
某多层办公建筑,采用钢筋混凝土框架结构及钻孔灌注桩基础,工程桩直径600mm,其
倡“阳常有余,阴常不足”理论的医家是A.刘完素 B.张子和 C.李东垣 D
工人工作时间中的损失时间包括()A.休息时间 B.多余和偶然时间 C
最新回复
(
0
)