首页
登录
职称英语
What is the main purpose of the talk? [br] [originaltext] Yesterday we discu
What is the main purpose of the talk? [br] [originaltext] Yesterday we discu
游客
2023-11-10
58
管理
问题
What is the main purpose of the talk? [br]
Yesterday we discussed the problem of rising prices, or, in the economist’s terms, inflation. We noted that, during periods of inflation, all prices and incomes do not rise at the same rate. Some incomes rise more slowly than the cost of living, and a few do not rise at all. Other incomes rise more rapidly than the cost of living.
We concluded that persons with fixed incomes, as for example, the elderly who depend upon pensions, and persons with slow-rising incomes as, for example, an employee with a salary agreed to in a long-term contract, will be most seriously affected by inflation. Please recall that while their dollar incomes stay the same, the cost of goods and services rises, and in effect, real income decreases; that is, they are able to purchase less with the same amount of money. We also talked about the fact that stockholders and persons with business interests and investments would probably benefit most from inflation, since high prices would increase sales receipts, and profits would likely rise faster than the cost of living.
选项
A、Persons who have salaries agreed to in long-term contracts.
B、Persons who own businesses.
C、Persons with pensions.
D、Persons with slow-rising incomes.
答案
B
解析
细节题。谁能在通货膨胀中获益?原文说到“stockholders and persons with business interests andinvestments would probably benefit most from inflation”,B项own business与原文同义,A、C和D项都是在通货膨胀中受较大影响的人群,所以B正确却。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3173967.html
相关试题推荐
Whatisthethemeofthesummit?[originaltext]Thisweek,leadersofthetop
YogacanbehelpfultoourhealthinmanyaspectsEXCEPT[br][originaltext]
ThemanwantedthewomantobringthefollowingEXCEPT[br][originaltext]M:Ho
ThemanwantedthewomantobringthefollowingEXCEPT[br][originaltext]M:Ho
ThemanwantedthewomantobringthefollowingEXCEPT[originaltext]M:Honey,t
Dr.OliviahasatalkwithStevebecauseSteve[br][originaltext]W:Oh,Steve,
Howmanypeoplewerereportedlyinjuredaccordingtothenews?[originaltext]
WhichofthefollowingisNOTtrueaccordingtothepassage?[br][originaltext
WhichofthefollowingisNOTtrueaccordingtothepassage?[br][originaltext
DoctorsevaluatethefollowingaboutkidsEXCEPT[br][originaltext]Nextti
随机试题
Ahundredyearsagotherewere【B1】dinosaurs(恐龙)intheworld.Somelivedonland
Hecouldrepairthecarhimselfbuthewouldratherhisson______it.A、doB、to
[originaltext]Aperson’ssocialprestigeseemstobedeterminedmainlybyh
[originaltext](12-1)Swedishfathersfromnextyearwillreceiveathirdmo
单向偏心的矩形基础,当偏心距e=L/6(L为偏心一侧基底边长)时,基底压应力分布
具有泻水逐饮,消肿散结作用的药物是A.甘遂 B.芫花 C.巴豆 D.
MCV↑、RDW↑,常见的疾病是A.再生障碍性贫血B.轻型地中海性贫血C.缺铁性
所谓知识经济,是指建立在知识和信息民的生产、分配和使用上的经济,是以智力资源的占
2018年10月10日,某股份有限公司半数董事提议召开董事会临时会议,根据我国公
以下哪项不支持心源性休克A.心脏指数(CI)2) B.肺毛细血管楔压(PWP)
最新回复
(
0
)