首页
登录
职称英语
What is the purple of the conversation? [br] [originaltext]M: Doctor Cole, than
What is the purple of the conversation? [br] [originaltext]M: Doctor Cole, than
游客
2023-11-08
89
管理
问题
What is the purple of the conversation? [br]
M: Doctor Cole, thank you for agreeing to this interview for the Daily Campus News. Can you tell us about what you and your colleagues discuss at the annual astronomy society meeting last month? Can you, Doctor?
W: Yes. For the first time ever the scientific community has established the existence of planets outside our own solar system. Of course we knew that certain distant stars existed, but Only recently did we learn that several of them are orbited by their own planets.
M: Why did it take so I0ng to locate these planets?
W: You have to understand that they are a billion times dimmer than their parent stars.
It would be like trying to see the light of a candle next to a huge explosion. We don’t currently have a telescope that can be used to see them.
M: But if the astronomers didn’t see the planets through a telescope, how did they find them?
W: By a very indirect method. The astronomers measured subtle distortions in the frequency of the light from the parent stars and observed that some of the stars seem to rock back and forth. They determined that this was caused by gravitational pull from orbiting planets.
M: There is a powerful new telescope being built in Arizona. Will that help them see these planets?
W: They should be able to see them at least in the form of small spots of light. And then the scientists will be able to break down and analyze this light. By doing this, they hope to learn about the chemical composition of these planets--oxygen and ozone molecules, for example, would be telltale signs of life on these planets.
M: I’m looking forward to hearing more when the telescope is in operation. And I’m sure our readers will be interested too.
选项
A、The possible existence of life on other planets.
B、Methods for building powerful new telescopes.
C、A technical problem that astronomers can’t solve.
D、The discovery of planets orbiting distant stars.
答案
D
解析
本题考查大意。根据原文“For the first time ever the scientific community has established the existence of planets outside our own solar system.”可知本次年会的成果在于证实了太阳系之外行星的存在。因此选项D为正确答案。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3168662.html
相关试题推荐
Thebesttitleforthisselectionis______.[br][originaltext]Doyoukno
Whatisthecar’sregistrationnumber?[br][originaltext]M:Hello,PoliceStat
Whatdoesthewoman’scompanyspecializein?[br][originaltext]M:Goodmorning
Whatdoesthewoman’scompanyspecializein?[originaltext]M:Goodmorning,Ange
What’sthepurposeoftheprogramme?[br][originaltext]WelcometotheOrie
What’sthepurposeoftheprogramme?[originaltext]WelcometotheOrientatio
Whyaredivorcessocommonatpresent?[br][originaltext]Agoodmarriage
Themanlosehistemper_______[br][originaltext]TherewasonceamaninSo
Themanlosehistemper_______[br][originaltext]TherewasonceamaninSo
Whatarethetwospeakerstalkingabout?[br][originaltext]Woman:Sothisist
随机试题
Tagorehadasharplydefinedsenseofthe(i)_________ofscientificinquiry.Th
Nearlyathirdofbookspurchasedlastyearwerejuveniletitles.Nowadaysparen
Themodernageisanageofelectricity.Peoplearesousedtoelectricligh
根据文意,下列依次填入文中括号内的句子最恰当的排序是()。①××市人民政府授权市
范先生,45岁,吸烟20年,血压130mmHg/80mmHg,空腹血糖4.7mm
某学者评论义和团运动时写道:“他们站在新旧交替的世纪转折点,对已然逝去的时光作出
教学过程有哪些特点?
建设单位应当将大型的人员密集场所和其他特殊建筑工程的消防设计文件报送公安机关消防
根据我国《宪法》的规定,可以提出宪法修正案的主体是( )。 A.全国人大常委
“如果教育家希望从一切方面去教育人,那么就必须首先从一切方面去了解人。”乌申斯基
最新回复
(
0
)