首页
登录
职称英语
Real innovation is a dying art. It’s true that creativity—the business of th
Real innovation is a dying art. It’s true that creativity—the business of th
游客
2023-11-08
27
管理
问题
Real innovation is a dying art. It’s true that creativity—the business of thinking up new ideas—is far from dead, but it’s getting harder and harder to get new concepts applied in design, manufacturing or business. It costs thousands of pounds to get a new idea into the marketplace, and there is very little support for anything from most companies or government. A lot of people don’t want to know.
I’ve always been interested in new ideas. I was trained as an engineer and went to work for an automotive components company, and almost from the first day I was asking why things were done in this way and not that. I thought up my first invention at 19—then I discovered someone else had got there first. I’ve been inventive all my life. I’ve got 14 patents to my name.
Invention is what happens when you come across a problem, and look for a solution. It could be at work or at home in the garden—like a better way of mowing the lawn, say. But these days creativity is being stifled because there are so many hoops to go through. You have a brilliant idea for a left-handed widget but you still have to ask yourself; Is it new? Has it already been protected? Is there a market for it? Is the investment worth it?
Only 4 percent of granted patents reach the market place. Part of the problem is that manufacturing industry and government are obsessed with complex technology like bioengi-neering. ’"J There is no interest in low technology or simple ideas that are equivalent to the invention of the paperclip. Inventors still come up with simple devices, but it’s difficult to get anyone interested.
But it’s also a very British problem. Inventions from Britain are often taken up overseas, because most British companies tend not to look outside their own factory gates. My own personal theory is that it’s a legacy of the Empire, when Britain had a captive audience and little competition, so industries didn’t need to market their products. Nowadays, companies from other leading economies have to make what the consumer wants in order to ensure their profits, so they are always ready to innovate. And many British manufacturers have never caught up.
Plus, British schoolchildren aren’t embracing vocational training subjects such as metalwork, woodwork, or design and technology. As a result university engineering departments are closing. Tomorrow’s World used to be on the TV, but where is that now? The whole lack of interest in creativity and invention is a symptom of the class system, too— there’s a kind of snobbishness in Britain about cleverness and originality. The only inventors you see in the media are people like Sir Clive Sinclair and Trevor Bayliss who come across like mad scientists. [br] Which of the following is NOT the problem that hinders the real invention?
选项
A、There’s a kind of snobbishness in Britain about cleverness and originality.
B、Most British companies tend not to look outside their own factory gates.
C、There is no interest in low technology or simple ideas.
D、New inventions can be put into use.
答案
D
解析
细节题。从第四段中“Only 4 percent of granted patents reach the marketplace.”一句可以看出,并不是所有的发明都能投入市场,所以选[D]。[A]、[B]、[C]都可以在倒数第二段找到对应句。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3167775.html
相关试题推荐
Theunrighteousofficerpreferstoresign______partinsuchdishonestbusiness
Asimilarapproachcanbe______toinnovation.A、usedB、appliedC、triedD、employe
I’vedecidedtotaketheplungeandstartupmyownbusiness.Theunderlinedwor
Businessschoolsaroundtheglobearefacinga______shortagewithinthenextd
Asourbosswasawayonabusinesstrip,Iwasaskedto______theweeklystaff
Manybusinessguestsliketoeatintheirrooms______.[br][originaltext]W:So
Manybusinessguestsliketoeatintheirrooms______.[originaltext]W:So,what
Playisthe【C1】______businessofchildhood.Fromearliestinfancy,everychi
Playisthe【C1】______businessofchildhood.Fromearliestinfancy,everychi
Playisthe【C1】______businessofchildhood.Fromearliestinfancy,everychi
随机试题
Whattwoholidaysarementionedinthepassage?[originaltext]Peopleusuall
[originaltext]Withinthenextfewweeksatwin-enginedJetstreamwilltake
[originaltext]M:Excuseme.Whoisinchargeofchanginghousingarrangementon
下列哪几项是混凝土强度验收划批的条件。()。A.同强度等级 B.同试验龄期
龈下菌斑通常分为A.附着菌斑和非附着菌斑 B.根面菌斑和根尖周菌斑 C.光滑
一类风湿关节炎患者服用"双氯灭痛"后,出现上腹不适,恶心、呕吐咖啡样物,量约20
贯穿骨盆腔各平面中心点的假想曲线称A.髂耻线 B.骨盆中线 C.骨盆轴 D
图示既有挡土墙的原设计为墙背直立、光滑,墙后的填料为中砂和粗砂,厚度分别为h1=
具有疏肝健脾,养血调经作用的和解剂是A.逍遥颗粒 B.小柴胡颗粒 C.保和丸
甲为17周岁,以自己的劳动收入为主要生活来源的未成年人,关于甲实施民事法律行
最新回复
(
0
)