首页
登录
职称英语
There are two kinds of jobs for you to choose: a high-paid job with long hours t
There are two kinds of jobs for you to choose: a high-paid job with long hours t
游客
2023-11-04
61
管理
问题
There are two kinds of jobs for you to choose: a high-paid job with long hours that would give you little time with your family and friends or a low-paid job with shorter hours that would give you more time with your family and friends. Which one do you prefer?
Write a composition of about 200 words on the following topic:
My Choice for a Job
选项
答案
My Choice for a Job
A recent survey shows that people who get higher salaries generally work longer hours than those who get lower salaries. Some people favor higher-paid jobs, even though such jobs always result in less time with their family and friends. They believe that money is so indispensable in people’s lives that without it no material comforts or well-being can be guaranteed. However, I don’t think so and I insist that people should take up lower-paid jobs with shorter hours.
I have several reasons to support my view. First of all, working people of today are already too stressed. They need time of their own to collect themselves and to update their knowledge. In addition, for families as well as individuals, money doesn’t necessarily ensure happiness and well-being. People need to spend time getting together with their family members and friends to satisfy their mental demands. Finally, if people have much spare time and the low-paid jobs can’t cover their expenses, they can do an extra part-time job for making up. In this way, they earn more and meanwhile enjoy a more flexible spare time.
From the foregoing, we can safely draw a conclusion that the low-paid jobs offer more choices and opportunities; therefore, it fits me better.
解析
第一段首先针对上述话题提出两种相互对立的观点,然后表明自己的立场:宁愿选择收入低工作时间短的工作。
第二段主要阐述三点理由:首先,当今人们的工作压力已经很大,因此需要时间调整自己并给自己充电;其次,对家庭和个人来说,金钱不一定能确保幸福,人们需要时间与家人和朋友相处;最后,当人们有足够多的时间时,如果工资太低,也可以做时间比较灵活的兼职。
第三段重申观点并结束全文。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3157750.html
相关试题推荐
Nowadays,manyyoungpeoplechoosetostudyabroad.Somepeoplethinkthat
______ofthethreesistersyouchoosetomarry,youwillhaveagoodwife.A、Whi
Manyofthesuccessfulmen,hadtheybeenabletochooseforthemselves,wouldh
One______bestruckbyhisenthusiasm.A、cannothelpB、cannotchoosebuttoC、cann
ManyAmericanswhoarenotsowell-offoftenchoosethefollowingEXCEPT[br][
ManyAmericanswhoarenotsowell-offoftenchoosethefollowingEXCEPT[origin
Whydoesthemanchoosetoopenthedailyinterestaccount?A、Becausetheinteres
Differentpeoplechoosedifferentjobsaccordingtotheirinterestsandabil
Ithappensoftenincollegelibrariesthattoomanystudentschooseacademic
A:MayIsmokehere?B:Ifyou______,chooseaseatinthesmokingsection.A、sh
随机试题
Carbonmonoxidepoisoningcausesdeathandinjuriesthroughouttheworld.Th
ThedebateoverbilingualeducationcentersontheissueofwhethertheUnitedS
EffectiveAssignmentsUsingLibraryandInternetResourcesAwell-designedassig
[originaltext]W:(1)WelcometoournightshowBooksofWisdom.Today,weareg
防火玻璃采光顶应当首选( )。A.夹层防火玻璃 B.复合型防火玻璃 C.灌
下列叙述中,正确的选项是()。A.材料力学研究的构件主要是杆件 B.杆件沿垂
龋病的好发牙面不包括A.后牙面窝沟 B.前牙舌面 C.前后牙邻面 D.前牙
以下为关于便血的伴发症状进行鉴别诊断的要点肠道恶性淋巴瘤A.伴周期性腹痛 B.
被投资企业境内IPO市场包括() Ⅰ.主板 Ⅱ.中小企业版 Ⅲ.创
基金募集失败后,所筹集的资金加银行同期存款利息退还基金投资人的期限是募集期限届满
最新回复
(
0
)