首页
登录
职称英语
It is inevitable that as technology develops, traditional cultures may be lo
It is inevitable that as technology develops, traditional cultures may be lo
游客
2023-11-02
93
管理
问题
It is inevitable that as technology develops, traditional cultures may be lost. Technology and tradition are incompatible. We cannot have both together. To what extent do you agree with this opinion?
Write a composition of about 200 words on the following topic:
Technology and Traditional Culture
选项
答案
Technology and Traditional Culture
The development of science and technology has been accompanied by a decline in traditional culture. I do not think it is a bad result, because some respects of traditional culture block the progress and should be abandoned. Moreover, it is natural that people want to find new ways of doing things.
Firstly, science and technology have cleared up many matters that were mysterious to us in the past. We now know that volcanic explosion, thunder and lightening are not caused by the angry gods, but the normal natural phenomena. As a result, a large number of harmful superstitions have disappeared.
Secondly, our daily life has become more convenient due to those scientific and technological inventions. Nowadays, many means of traffic instead of foot enable us to travel in less time than ever before, and computers enable us to make more accurate calculations at an amazing speed. Even more important is the fact that television and family cinema bring the family together in the evening.
Therefore, for the above reasons, I welcome the development of science and technology, which have eliminated the bad parts of traditional culture while preserving the good parts.
解析
本题属于对比选择型题目,要求考生对比性地分析科技和传统文化,是典型的对新旧两种事物进行比较分析。可以通过列举科技和传统文化各自的优缺点,有对比、有目的地展开全文:
科技的优缺点:
优点:1.推动人类进步、文明发展;2.可以消除迷信;3.给人们的生活带来便捷;4.促使我国与国际接轨,提升我国的综合国力等。
缺点:1.资源消耗过于严重;2.个人隐私安全难以保障;3.冲击传统文化的地位等。
传统文化的优缺点:
优点:1.体现我国特有的民族精神和文化气质;2.奠定我国浓厚的文化底蕴;3.为现代人树立道德标准等。
缺点:1.传统文化过于封闭,不能满足现代人对社会发展的需求;2.古人认识能力有限,有较多的迷信因素留存于传统文化中等。
范文立足于支持科技,利用科技优点中的2和3论证科技相较于传统文化体现的优势。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3152505.html
相关试题推荐
TheInternet,cellphones,palmtopcomputersandotherdigitaltechnologyallows
Itisinevitablethatastechnologydevelops,traditionalculturesmaybelo
InAmerica,thetraditionaltimeforgraduationsisin______.[originaltext]
Whyisonlinebillpaysaferthantraditionalmethods?[br][originaltext]M
Whyisonlinebillpaysaferthantraditionalmethods?[originaltext]Manype
TheU.S.willcometoloseitsleadingplaceintechnologyprobablybecause[br]
TheU.S.willcometoloseitsleadingplaceintechnologyprobablybecause[br]
Turfwarsare______whentwodepartmentsaremerged.A、apparentB、inevitableC、con
PASSAGEONEWatchoutforthechangescausedbytechnology.推断题。根据题干提示定位至最后一段。作者在此
Theconceptofpeaceisaveryimportantoneinculturesallovertheworld.
随机试题
•Lookatthesesentencesandthefourparagraphs.•Whichclip(A,B,CorD)doe
[originaltext]W:Hi,Gary!Isthisseattaken?M:No,itisn’t.Pleasegoright
Theyoungmantookgoodcareofpublicpropertyand_________agoodexampletoa
关于混合料人工拌和的说法正确的有()。A.在槽式断面的路段,宜在两侧路肩上
下列哪种疾病属于肥胖并发症()。A.肝硬化 B.肾病综合征 C.胃溃
拇指腕掌内收的正常活动度为A.0°~40° B.0°~45° C.0°~50
患者女,60岁。慢性咳嗽、咳痰30年,下肢水肿1年。近半个月咳嗽加重,痰量增多,
A.自始至终影响 B.归根结底妨碍 C.无庸讳言干扰 D.理所当然
实施区域协调发展战略,以疏解北京非首都功能为“牛鼻子”推动京津冀协同发展,高起点
以下对并行数据通信方式的描述,正确的是()。A.并行数据通信方式是指以字节或字为
最新回复
(
0
)