首页
登录
职称英语
The origins of the home cat is generally thought to date back to [br] [original
The origins of the home cat is generally thought to date back to [br] [original
游客
2023-11-02
33
管理
问题
The origins of the home cat is generally thought to date back to [br]
A dog may be man’s best friend, but new archaeological evidence from Cyprus shows that the human relationship with cats is also very old, in fact, much older than thought. The discovery of a cat skeleton by French scientists pushes the known date of cats as pets back more than 5,000 years.
The sound of the home cat has been familiar to people for ages. The ancient Egyptians are generally thought to have been the first to tame them, breeding them to produce a distinct new species about 4,000 years ago. But researchers have long suspected that wild cats began associating with humans much earlier, although they had limited evidence.
Now, scientists from the French National Museum of Natural History in Paris have uncovered such clues. They uncovered the remains of a cat burial 9,500 years old on the Mediterranean island of Cyprus. The cat skeleton was found alongside that of a human and a rich variety of offerings, and it showed no signs of butchering. This suggests that people had developed a special relationship with cats by that distant time.
The discovery of the cat skeleton with the human skeleton is much stronger evidence of taming. The cat does not look different from a wild cat, but the context of the discovery shows the tight relationship between the man or woman and the cat.
选项
A、It was buried together with a human skeleton.
B、It was buried as an offering.
C、It shows no sign of brutal killing.
D、It looks similar to the skeleton of a wild cat.
答案
B
解析
细节题。文章提到,这次发现的9500年前的猫的骨架是和一个人的骨架及各式各样的祭品在一起的,可见猫和人埋在了一起,而猫并不是祭品,正确答案为B。原文也提到从骨架上看并没有迹象显示这只猫遭到残杀,而且它的骨架看起来与野猫的无异。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3151285.html
相关试题推荐
Whenwasthefirstactualradiobroadcastmade?[originaltext]ItwasanItal
Whatarespeakersmainlydiscussing?[br][originaltext]M:Howdidyoulikeyes
Whatarespeakersmainlydiscussing?[br][originaltext]M:Howdidyoulikeyes
Whathappenedafterthemanbuilthisfirstcomputer?[br][originaltext]W:Wha
Whydoesthewomantellthemanthestory?[br][originaltext]W:Iseeyouare
ThelatestNationalReportonHigherEducationsaysthat______.[originaltext]
Whatdoesthecampaignintendtotellpeople?[br][originaltext]Smokersin
Whatdoesthecampaignintendtotellpeople?[br][originaltext]Smokersin
Whatdoesthecampaignintendtotellpeople?[originaltext]SmokersinEngla
InAmerica,thetraditionaltimeforgraduationsisin______.[br][originaltex
随机试题
CustomsofficersataLondonairportyesterdayfound$500000worthofdrug
DemandsforstrongerprotectionforwildlifeinBritainsometimeshidethe
[originaltext](16)Foreignaidisanimportantpartofinternationaleffort
DearMr.Li,ThefourthannualNetworkingTechnologyConferencewillbeheld
虚拟银行virtualbank
不易受广告和其他促销方式的影响的消息者属于()A.习惯型 B.理智型
化学药颗粒剂质量检查项目不包括A.干燥失重B.溶化性C.崩解度D.粒度E.装量差
近日,某市一商业街出现了一个街头卖艺表演的临时摊点。一名外地中年男子在每天下午人
企业将土地使用权用于自行开发建造自用厂房的,该土地使用权与厂房应分别进行摊销和提
关于肉毒杆菌,下列哪项是错误的A.产生外毒素 B.兼性需氧 C.严格厌氧
最新回复
(
0
)