首页
登录
职称英语
"How do you get out of an Icelandic forest? You stand up." During five days
"How do you get out of an Icelandic forest? You stand up." During five days
游客
2023-11-02
56
管理
问题
"How do you get out of an Icelandic forest? You stand up." During five days spent in Iceland this fall, I heard locals tell this joke several times. The remark once made sense: Iceland was until recently a tree-deprived land, hosting instead an abundance of beautiful wide-open exparises, covered in volcanic rocks, glaciers and some grasses and shrubs. And while it still remains largely that way, trees and woodlands have been steadily returning the past several decades, arid an Icelandic forestry industry is beginning to take root. That’s due in large part to a warming climate, which is helping many new types of trees grow here. Over the past 20 years, average temperatures have increased by almost 2 degrees Fahrenheit. As a result, trees are growing faster and new varieties are now found here that couldn’t survive before.
Adalsteinn Sigurgeirsson, head of research for the Icelandic forest service, has heard the joke thousands of times. The forest research center where he works is on the slopes of Mount Esja, a short drive outside of Reykjavik. On the way, we pass stands of black cottonwood on roadsides, coppices(矮林)of birch and conifers(针叶林)dotting hillsides. "When I was a kid we had much fewer trees—it was common knowledge that trees couldn’t grow in Reykjavik, and couldn’t grow in Iceland," he says. "And now look!"
Once at the center, we venture into the nearby woods, where trees tower several stories above us. Sigurgeirsson explains that woodlands have many benefits in Iceland: they provide for more biodiversity, create opportunities for recreational activities and reduce soil erosion. Newly planted forests have attracted colonies of goldcrests(Europe’s smallest bird), woodcocks and long-eared owls to the area. These are all ecologically important species that add to the island’s animal diversity, without being invasive and displacing native animals. Woodlands also provide places for Icelanders and tourists to enjoy nature: one recently planted woods called Heidmork near the city now hosts 600,000 visitors per year.
Trees also help prevent soil erosion, which has ravaged Iceland for decades. One study suggested that if Iceland’s rivers were forested, it would limit erosion and improve water quality enough that local populations of salmon would increase five-fold.
Long ago, before Vikings settled this North Atlantic isle in the ninth century, birch forests covered as much as 40 percent of the land. Unfortunately, the Vikings logged or burned most of the trees down within a few centuries. Then, as is common with volcanic soils with little vegetation, much of the land became eroded and barren, says SveinnRunolfsson, director of the country’s Soil Conservation Service. That helps explain why nearly a third of the country is now considered a "moist desert"—there is enough rain to support plants and trees, but the sandy black soil cannot provide adequate support for roots, and some needed nutrients were leached away long ago.
By the early 20th century, there were virtually no woodlands left in Iceland. But now, trees are coming back. Woodlands now cover 1.5 percent of the country, and 3. 2 million trees were planted last year. Most of these trees were planted by farmers or landowners on private land. They’ve been largely funded by the government, which is spending to create forestry jobs, and to reap the rewards of benefits like erosion reduction, Sigurgeirsson says. This rash of planting began in 1990, and since then, more than 107 million tree seedlings have been put in the ground. [br] It can be inferred from the last paragraph that ______
选项
A、planting trees can be very helpful for a country’s economy
B、most land in Iceland belongs to private landowners
C、there is still very few trees in Iceland at present
D、the last two decades witnessed the great effort in planting in Iceland
答案
D
解析
推断题。由题干中的the last paragraph定位至最后一段。该段最后一句指出,自1990年开始大量种树起,已经栽种了1.07亿多株树苗,故[D]为答案。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3150416.html
相关试题推荐
Whatisthesituationofyourbrainduringthesleepbeforeanexam?[br][orig
DuringmyfirstsevensemestersasamedicalstudentatGadjahMadaUniversi
DuringmyfirstsevensemestersasamedicalstudentatGadjahMadaUniversi
DuringmyfirstsevensemestersasamedicalstudentatGadjahMadaUniversi
DuringmyfirstsevensemestersasamedicalstudentatGadjahMadaUniversi
It’shightimewe______cuttingdowntherainforests.A、stoppedB、hadtostopC、sh
Duringthesummerholidayseasonitisdifficulttofinda(n)______roomintheh
Aestheticthoughtofadistinctivelymodernartemergedduringthe18thcent
Aestheticthoughtofadistinctivelymodernartemergedduringthe18thcent
Aestheticthoughtofadistinctivelymodernartemergedduringthe18thcent
随机试题
Onewouldnotwishtovisitthewhitemountainsinwinters,stillless______tol
______time,they’llprobablyagreewithwhatyouproposenow.A、GivingB、HadC、H
表中最靠近赤道的四个城市,其年均降水量的均值为:A.1747毫米 B.17
对要特殊处理的要求是A.可以打开包装将鲜药保存在湿沙中 B.最多只能配给3
大数据是指规模极其巨大,以致很难通过一般软件工具加以获取、管理、处理并整理成为有
社会工作者小梅在为中学生策划旨在提升环保意识的小组活动方案。在小组开始阶段,她设
将一个职业岗位由两个人分担,共同从事全时的工作,工资与福利待遇按各人所做的工时比
下面对期货交割结算价描述正确的是()。A.有的交易所是以合约交割配对日的结算价
某建筑公司承建A商业楼建筑,地下2层,地上15层,总建筑面积5200
某工程每月所需混凝土量相同,混凝土用量为3200m3,计划4个月完成,混凝土综合
最新回复
(
0
)