首页
登录
职称英语
I live in a street of enormous late-Victorian houses. Most have been convert
I live in a street of enormous late-Victorian houses. Most have been convert
游客
2023-10-30
64
管理
问题
I live in a street of enormous late-Victorian houses. Most have been converted into flats, but quite a number are now private prep schools. The result is traffic mayhem. At 8:30 every term time morning, and at 3:30 every afternoon, our otherwise moderately busy road becomes a hooting, shouting nose-to-tail hell of jostling SUVs desperate to take possession of one of the few parking slots, deposit or retrieve their child, and escape before one of the many hovering par-king wardens can get them.
11 years ago my daughter started school in Bedford, a town whose main industry is education, with four large private schools, five state upper schools, two sixth-form colleges, three universities, and countless junior, middle and first schools. We lived 12 miles away, and during term time the traffic jams often began 10 miles out. Timing was hair-trigger: if the school bus left at 7:40, the children got to school at 8:20; if it left at 7:50, they wouldn’t arrive until after 9. Every morning, the town was within an ace of gridlock. One disastrous day the local train company decided to discontinue the schoolkids’ trains on a local branch line. It was the last straw: the resulting extra cars meant that the whole place seized up, and no one got anywhere until mid-morning. A perfect demonstration of the virtues of rail travel.
It’s hard to pinpoint the moment when driving your child to school became the norm. Personally, I either cycled or walked, calling for a friend en route. Only one of the children in my class came by car, an event so exceptional that I still remember the registration number. But now no sane parent would let a city kid cycle; and if you want to let a first-schooler walk unsupervised, even in the most tranquil community, you must run the gauntlet of other parents. My daughter knew her way to school from the age of five: it was a 10-minute walk, I crossed her over the biggest road and let her go. "Aren’t you frightened?" one outraged mum demanded. What of? Paedophiles behind the hedge? Drivers on the pavement? She didn’t, probably couldn’t, specify. But her bogey-ridden world is today’s norm.
So everyone feels they must accompany young children to school. And how else to do that but by car? "I can’t get to school on time without the car, " said one mother picking up her child near our house. What she means, of course, is it’s easier. She coud get up earlier, and walk or take the bus. But cars change our perception of what is possible, and of what we are entitled to. And it is this mindset that makes the reduction of transport emissions, vital if we are to stop global warming, so problematic.
Meanwhile, here’s an idea. Why not make the provision of school buses mandatory for all schools, state or private, that accept children outside a walkable catchment area? That would be safe, reliable, environmentally better than hundreds of individual cars, and less nerve-racking for all. In the private sector, it would be cheaper and less wearing than a daily parking fine. And it might even begin to make local state schools truly local. [br] It can be inferred from the passage that the author had to______.
选项
A、send her daughter to school by car every day
B、send her daughter to school by bus every day
C、send her daughter to school by train every day
D、send her daughter to school on foot every day
答案
D
解析
]推理题。从文章第三段的第五句My daughter knew her way to school from the age of five:it was a 10一minute walk,I crossed her over the biggest road and let her go.可以看出,作者带女儿穿过一条最大的路后就让她自己走,因此选[D]。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3144646.html
相关试题推荐
[A]acknowledged[B]conducted[C]consideration[D]convert[E]establishment[F]involve
[A]acknowledged[B]conducted[C]consideration[D]convert[E]establishment[F]involve
[A]acknowledged[B]conducted[C]consideration[D]convert[E]establishment[F]involve
You______Johninthestreetthismorning.He’sbeendeadforages.A、mustn’tsee
Youshouldn’thaveaskedtheboytorunacrossthestreettobuycigarettes:he_
Iliveinastreetofenormouslate-Victorianhouses.Mosthavebeenconvert
Thousandsofpeopleturnedoutintothestreetsto______againstthelocalautho
[A]befriend[B]directly[C]drives[D]slide[E]various[F]enormous[G]dumb[H]p
[A]befriend[B]directly[C]drives[D]slide[E]various[F]enormous[G]dumb[H]p
[A]befriend[B]directly[C]drives[D]slide[E]various[F]enormous[G]dumb[H]p
随机试题
Readthearticlebelowaboutculturalawarenessinbusiness.Choosethebestwo
Marriagemayimproveyoursleep,andbettersleepmayimproveyourmarriage,
若将图示三铰刚架中AC杆上的力偶移至BC杆上,则A、B、C处的约束反力: A.
投资后管理中,股权投资基金获得被投资企业的董事会席位后,可以参与( )。A.决
某5岁患儿诊断为中毒性细菌性痢疾,为防止传染给他人,以下措施不正确的是A.大便培
阵发性室上性心动过速治疗时抗心律失常药物首选A.毛花苷C B.β受体阻滞剂
在现代市场经济国家,以法律形式确定下来的劳动力市场的制度结构要素主要包括( )
足球比赛的记分规则为:胜一场得3分,平1场得1分,输1场得0分。一支足球队要比赛
一住店客人未付房钱即想离开旅馆去车站。旅馆服务员揪住他不让走,并打报警电话。客人
某地下工程,计划2月份开挖土方16万m3,预算单价为85元/m3。经确认,2月份
最新回复
(
0
)