首页
登录
职称英语
Many people believe that playing Internet games is very harmful, especially
Many people believe that playing Internet games is very harmful, especially
游客
2023-10-29
35
管理
问题
Many people believe that playing Internet games is very harmful, especially for children. But some young people don’t think so. Write a composition in NO LESS THAN 200 words on the following topic:
My View on Playing Internet Games
You are to write in three parts.
In the first part, state clearly what your view is.
In the second part, support your view with appropriate reasons.
In the last part, bring what you have written to a natural conclusion or a summary.
Marks will be awarded for content relevance, content sufficiency, organization, language quality. Failure to follow the above instructions may result in a loss of marks.
选项
答案
My View on Playing Internet Games
Those born in 1990s and afterwards are considered "digital native", which means they are born into an Internet age. Usually, they are restricted and told off by the "digital immigrants", who were brought up without the influence of the Internet The clash of opinions is more prominent when it comes to playing Internet games. As a digital immigrant myself, I think that playing Internet games is harmful for teenagers.
First of all, Internet games will get teenagers distracted from their worthy endeavors. Teenagers are weak in self-discipline and tend to wander off the rightful business. That is why we should keep them away from Internet games which consume their time and energy. We should guide them to devote themselves to reading, traveling and other meaningful pursuits. Secondly, addiction to Internet games will be harmful to the development of social skills. If we allow teenagers to get trapped in the virtual world, they will turn into "homies", confining themselves in their rooms and having no contact with the real world. What’s worse, there have been many reports about Internet game addicts, with twisted personality, who killed or attempted to kill their parents and friends.
In conclusion, we should discourage teenagers to play Internet games and make sure they develop a healthy personality and frequent communication with people around them.
解析
本题属于“自由发挥型”作文,涉及的题材是“科学技术”。该题要求考生对“网络游戏”提出个人的意见。按照题目的要求,可谋篇布局如下:
第一段:从“数字化原住民”和“数字化移民”入题,指出网络游戏对青少年是有害的。
第二段:阐述原因。第一,网络游戏会让青少年分心,无法专注于本应该花时间的事情上;第二,玩网络游戏上瘾会对青少年的社交技能发展有害。
第三段:重申观点,我们应制止青少年玩网络游戏。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3141052.html
相关试题推荐
Believeme,thisdressmaybeexpensivebutit’sworthitbecauseit’llgiveyou
WhichofthefollowingsentencesisINCORRECT?A、Whatnicepeopletheyare!B、How
WhydidNorthernEuropeanpeoplecometosettledownintheUnitedStates?[br]
Theanti-anxietydrugsaretohelppatientsto[originaltext]Manypeoplesuf
Whatkindofpeoplewerequestionedintheman’ssurvey?[br][originaltext]W:
Howmanypeoplediedinthecoalmine’sexplosion?[br][originaltext]Acoa
PeopleusedtothinktheIceAgepeoplelivedin[br][originaltext]M:Hey,Jan
PeopleusedtothinktheIceAgepeoplelivedin[originaltext]M:Hey,Jane.Wha
Duringthefamine,manypeoplewerereducedtogoingwithoutfoodfordays.The
IliveinAlbuquerque,NewMexico,andtherearesomehomelesspeopleinthe
随机试题
Womendriversaremorelikelytobeinvolvedinanaccident,accordingtosc
Normallyawell-mixeddietcansupplythevitaminsnecessaryforahealthybody.
根据耶克斯一多德森定律,学习动机水平与学习效率之间呈()A.“U”型曲线关系
下列人员中,不属于单位从业人员的是()。A.离开本单位但仍保留劳动关系的职工
关于金融市场的表述,正确的是()A.金融市场的参与者既可以是资金的供给者,
社会工作者根据“生涯选择配合论”为青少年开展生涯规划小组工作,其中一节的工作目标
(2018年真题)在我国,交割仓库不得有的行为有()。A.出具虚假仓单 B.
某钢厂在出钢水过程中,由于钢包内有雨水,熔融的钢水在进人锅包后,发生了剧烈爆炸,
(2020年真题)根据《政府采购法》实行集中采购的政府采购,集中采购目录应由(
引发猩红热的病原体是( )。A.葡萄球菌 B.链球菌 C.肺炎链球菌 D
最新回复
(
0
)