首页
登录
职称英语
Saving for the Future-Purpose of saving1. Women save a. for their children’
Saving for the Future-Purpose of saving1. Women save a. for their children’
游客
2023-10-28
67
管理
问题
Saving for the Future
-Purpose of saving
1. Women save
a. for their children’s 【T1】______
b. for a 【T2】______
2. Men save
a. for a 【T3】______
b. for their 【T4】______
-The necessity for women to save money for their old age
Needing money to support themselves after their husband 【T5】______
Needing money to look after their children if they get 【T6】______
-What can be done
1. Women need to look and 【T7】______ ahead
—Even women in their early twenties need to think about 【T8】______
—The 【T9】______ of working women shows they are looking ahead
2. Getting women themselves properly 【T10】______ [br] 【T4】
Saving for the Future
OK, so we’ve been looking at the attitudes of various social and cultural groups towards the management of their personal finances—how important they feel it is to save money, and what they save their money for. One aspect that we haven’t yet considered is gender. So if we consider gender issues we’re basically asking whether men and women have different attitudes towards saving money, and whether they save money for different things.
Let’s look at what men and women actually save for. Research studies of women in North America have found that [1]
women are far more likely to save for their children’s education
and [2]
they are also more likely to save up in order to buy a house one day.
The same studies have found that [3]
men, on the other hand, tend to save for a car,
which by the way takes a surprisingly large amount of the household budget in North America, [4]
But the other main priority for men when saving money is their retirement.
When they’re earning, they’re far more likely to put money aside for their old age than women are.
Now this is rather disturbing, because in fact the need for women to save for their old age is far greater than for men. Let’s consider this for a moment. To start with, it is a fact that throughout the world, [5]
women are likely to live many years longer than men, so they need money to support them during this time.
Since women are likely to be the ones left without a partner in old age, they may therefore have to pay for nursing care, because they don’t have a spouse to look after them. Furthermore the high divorce rates in North America are creating a poverty cycle for women. [6]
It is the divorced women who will most often have to look after the children and thus they need more money to look after not just themselves but others.
So what can be done about this situation? The population in North America is likely to contain an increasing number of elderly women. The research indicates that at present for women it takes a crisis to make them think about their future financial situation. But of course this is the very worst time for anyone to make important decisions. [7]
Women today need to look ahead, think ahead—not wait until they’re under pressure.
[8]
Even women in their early twenties need to think about pensions,
for example, [9]
and with increasing numbers of women in professional positions there are signs that this is beginning to happen.
Then research also suggests that women avoid dealing effectively with their economic situation because of a lack of confidence. [10]
The best way for them to overcome this is by getting themselves properly informed
so they are less dependent on other people’s advice. A number of initiatives have been set up to help them do this.
选项
答案
retirement
解析
本题还是与男性存钱的主要目的有关。空格前的their提示空格处应填入名词或名词短语。录音提到,男性存钱的另一个重要原因是为了退休后的生活而存,故答案填入retirement。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3137096.html
相关试题推荐
Thesechildrenlookedverynervousand_______whentheywereonsuchabigstage
Thefoodwasdivided_______accordingtotheageandsizeofthechildren.A、equ
A、Becausemostchildrenhaveneverbeentoschoolandawayfrommommyforlong.
A、Itwasfantastic.B、Itwasacceptable.C、Itwasboring.D、Itwasmoney-saving.
[originaltext]W:Marion,attheschoolyouworkat,dothechildrenwearunifor
A、Economy.B、Value.C、Savings.D、Power.D本题考查细节。由句(4)可知,女士年轻时更注重汽车的动力、声誉和时尚,而现在则
[audioFiles]2018m4s/audio_ezfj_201804_153[/audioFiles]Children’
A、Ithelpschildrengettoknowtechnology.B、Itmakeschildrencherishmoneymo
[originaltext]W:SoTom,whatdoyouthinkaboutchildrentodayhavingmobilep
A、Theyarenotsonecessaryforchildren.B、Theycanbegainedonlyatschool.C
随机试题
Youshouldspendabout20minutesonQuestions1-13,whicharebasedonReading
TheGreekshaveasecondBattleofMarathonontheirhands.Theiradversaries
HelenKeller,aworld-famousauthorandpublicspeakersufferedfromastran
WhenthePortuguesebegantradingwithChinaintheearly1500s,【C1】______wa
电影院一排有6个座位,现在3人买了同一排的票,则每2人之间至少有一个空座位的不同
中国现代最早的剧本是()A.田汉的《咖啡店之一夜》 B.洪深的《赵阎王》 C
超声回弹综合法检测混凝土强度试验中,若采用钻取混凝土芯样对测区混凝土换算值进行修
在胸痛发作后6~12h,下列哪项不见升高可基本排除急性心肌梗死A.CK B.C
有关国内客运价的使用和计算,下列说法错误的是( )。 A.票价应根据旅客的
学校对校舍、体育设施、消防设施、各种仪器设备的安全状况,应当()检查一
最新回复
(
0
)