(1) The reader may rest satisfied that Tom’s and Huck’s windfall (意外之财) made

游客2023-10-28  14

问题    (1) The reader may rest satisfied that Tom’s and Huck’s windfall (意外之财) made a mighty stir in the poor little village of St. Petersburg. So vast a sum, all in actual cash, seemed next to incredible. It was talked about, gloated over, glorified, until the reason of many of the citizens tottered under the strain of the unhealthy excitement. Every "haunted" house in St. Petersburg and the neighboring villages was dissected, plank by plank, and its foundations dug up and ransacked (搜遍) for hidden treasure—and not by boys, but men—pretty grave, unromantic men, too, some of them. Wherever Tom and Huck appeared they were courted, admired, stared at. The boys were not able to remember that their remarks had possessed weight before; but now their sayings were treasured and repeated; everything they did seemed somehow to be regarded as remarkable; they had evidently lost the power of doing and saying commonplace things; moreover, their past history was raked up and discovered to bear marks of conspicuous originality. The village paper published biographical sketches (传略) of the boys.
   (2) The Widow Douglas put Huck’s money out at six per cent, and Judge Thatcher did the same with Tom’s at Aunt Polly’s request. Each lad (男孩) had an income, now, that was simply prodigious—a dollar for every week-day in the year and half of the Sundays. It was just what the minister got—no, it was what he was promised—he generally couldn’t collect it. A dollar and a quarter a week would board, lodge, and school a boy in those old simple days—and clothe him and wash him, too, for that matter.
   (3) Judge Thatcher had conceived a great opinion of Tom. He said that no commonplace boy would ever have got his daughter out of the cave. When Becky told her father, in strict confidence, how Tom had taken her whipping at school, the Judge was visibly moved; and when she pleaded grace for the mighty lie which Tom had told in order to shift that whipping from her shoulders to his own, the Judge said with a fine outburst that it was a noble, a generous, a magnanimous lie—a lie that was worthy to hold up its head and march down through history breast to breast with George Washington’s lauded Truth about the hatchet (短柄小斧) ! Becky thought her father had never looked so tall and so superb as when he walked the floor and stamped his foot and said that. She went straight off and told Tom about it.
   (4) Judge Thatcher hoped to see Tom a great lawyer or a great soldier some day. He said he meant to look to it that Tom should be admitted to the National Military Academy and afterward trained in the best law school in the country, in order that he might be ready for either career or both.
   (5) Huck Finn’s wealth and the fact that he was now under the Widow Douglas’ protection introduced him into society—no, dragged him into it, hurled him into it—and his sufferings were almost more than he could bear. The widow’s servants kept him clean and neat, combed and brushed, and they bedded him nightly in unsympathetic sheets that had not one little spot or stain which he could press to his heart and know for a friend.
   He had to eat with a knife and fork; he had to use napkin, cup, and plate; he had to learn his book, he had to go to church; he had to talk so properly that speech was become insipid (枯燥乏味的) in his mouth; whithersoever he turned, the bars and shackles (镣铐) of civilization shut him in and bound him hand and foot. (6) He bravely bore his miseries three weeks, and then one day turned up missing. For forty-eight hours the widow hunted for him everywhere in great distress. The public were profoundly concerned; they searched high and low, they dragged the river for his body. Early the third morning Tom Sawyer wisely went poking among some old empty hogsheads (大桶) down behind the abandoned slaughter-house, and in one of them he found the refugee. Huck had slept there; he had just breakfasted upon some stolen odds and ends of food, and was lying off, now, in comfort, with his pipe. He was unkempt (蓬乱的), uncombed, and clad in the same old ruin of rags that had made him picturesque in the days when he was free and happy. [br] What can be inferred from Huck Finn’s missing?

选项 A、His missing drew great attention from the public.
B、Some people thought he had died in the river.
C、He was missing for three days.
D、It was Tom Sawyer who found him.

答案 B

解析 推断题。原文最后一段第三句的第二个分句提到,他们到处搜寻,还到河里用拖网打捞他的尸体,由此可知,有些人以为哈克死在了河里,才会想到去河里打捞他的尸体,故[B]为答案。第三句的第一个分句直接提及公众也非常关心哈克的失踪,无需推断,故排除[A]。第二句提到寡妇找了哈克整整四十八个小时,然后在第四句指出汤姆在哈克失踪的第三天一大早就找到了他,由此可知,哈克是失踪了两天而不是三天,故排除[C];第四句还提到汤姆非常聪明地去废弃的屠宰场后面的几个旧空桶里找人,然后在其中的一个空桶里找到了哈克,[D]在原文直接提及,故排除。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3137050.html
最新回复(0)