首页
登录
职称英语
(1) It was not so long ago that parents drove a teenager to college campus, s
(1) It was not so long ago that parents drove a teenager to college campus, s
游客
2023-10-28
36
管理
问题
(1) It was not so long ago that parents drove a teenager to college campus, said a tearful goodbye and returned home to wait a week or so for a phone call from the dorm. Mom or Dad, in turn, might write letters— yes, with pens. But going to college these days means never having to say goodbye, thanks to near-saturation of cellphones, e-mails, instant messaging, texting, Facebook and Skype. Researchers are looking at how new technology may be delaying the point at which college-bound students truly become independent from their parents, and how phenomena such as the introduction of unlimited calling plans have changed the nature of parent-child relationships, and not always for the better.
(2) Students walking from biology class to the gym can easily fill a few minutes with a call to Mom’s office to whine (抱怨) about a professor’s lecture. Dad can pass along family news via e-mail. Daily text messaging is not uncommon. Some research suggests that today’s young adults are closer to their parents than their predecessors. Professors have figured out that some kids are e-mailing papers home for parents to edit. And Skype and Facebook might be more than just chances to see a face that’s missed at home; parents can peer into their little darling’s messy dorm room or his messy social life.
(3) Experts said the change dates to 9- 11, which upped parents’ anxiety over being out of touch with their children. And the rising cost of college can threaten parents’ willingness to let children make mistakes as they learn how to be adults. Many of today’s college students have had so much of their schedule programmed, so they may not know what to do with time and solitude, said Barbara Hofer, a Middlebury College psychology professor.
(4) Researchers are looking at these changing relationships, formed in the last few years after parents got smartphones and Facebook accounts too and learned how to use them. "There’s a tremendous diversity in how kids handle this. Some maintain old rules. But for many, many young people, they grow up essentially with the idea that they don’t have to separate from their parents," said Turklea, professor at the Massachusetts Institute of Technology whose specialty is technology and relationship. "It’s about having an adolescence that doesn’t include the kind of separation that we used to consider part of adolescence," she added.
(5) Hofer and colleagues surveyed students at Middlebury in Vermont and at the University of Michigan, two schools different in many ways. But at both, parents and students were in contact frequently, an average of more than 13 times a week. The parents of today’s college students were advised to get involved in the children’s lives to communicate, communicate, and communicate. All that talk can signal a close, useful relationship, but it also can leave kids lacking what they need to fend for themselves. [br] It can be inferred from the passage that______.
选项
A、parents feel greatly relieved after sending their children to college
B、parents today have quick access to their children’s campus life
C、today’s young adults are well-prepared for dealing with loneliness
D、there is a lack of communication between young adults and their parents
答案
B
解析
推断题。由原文第一段第三句可知,由于各种先进的通信技术与工具的普及,如今即使父母送子女去外地上大学也不意味着长久的分离。第二段结合具体事例进行说明:学生给家长打电话交流课程,把论文发邮件给父母修改,父母给孩子发邮件通报家庭事务,通过网络电话和脸谱网了解孩子的生活等。这些都说明当今的父母拥有各种快捷途径了解孩子的学校生活,故[B]为正确答案。由第三段第一句可知,9-11事件的发生增加了父母对失去与子女的联系而产生的焦虑感,[A]“父母送孩子上大学后感到十分安心”与原文不符,故排除;由第三段最后一句可知,现如今很多大学生并不知道如何面对孤独,故排除[C];如上所述,父母可以通过很多途径了解孩子的大学生活,同时文章结尾处提到的调查显示学生与父母之间沟通频繁,故排除[D]。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3136890.html
相关试题推荐
Today,moreandmoreparentsaresendingtheirchildrentocollegesanduniversi
DearKind-Trustee-Who-Sends-Orphans-to-College,HereIam!Itravelledy
DearKind-Trustee-Who-Sends-Orphans-to-College,HereIam!Itravelledy
DearKind-Trustee-Who-Sends-Orphans-to-College,HereIam!Itravelledy
(1)Manyparentsarehardpressedtoexplaintotheiryouthwhysomemusic,m
AccordingtotheAmericanCollegeHealthAssociation’smostrecentannualna
PASSAGETWOCollegesupgradetheirimagebychangingtheirnames.本文主要讨论了美国一些学院为了提
ThreeyearsagoElonCollege,aschoolofmorethan4,000studentswithar
Parentswillbeabletorunanofficialcheckonthestatusofchildminders
There’ssomethingabouttheInternetthatcanbringoutmeannessinteenager
随机试题
Whichisnotmentionedinthepassageasanaspectthatfarmingactivitiesared
Inmostmessages,thereisanobviousmeaningthataliteralreadingofthe
Ithasbeenprovenmanytimesthatfarmersfarmtheirownlandmorecarefullyan
下列关于投资回收期的说法,正确的有()。A.投资回收期反映了项目的财务投资回收
对于思维和存在有没有同一性的问题,一些哲学家作出了否定的回答。他们的观点属于(
患者突然心前区刺痛,心痛彻背,心慌汗出,面色晦暗,唇甲青紫,舌有瘀斑,脉涩。针灸
IgM为A.单体B.二聚体C.三聚体D.四聚体E.五聚体
1975年10月20日,CBOT推出了历史上第一张利率期货合约——政府国民抵押协
口腔特殊黏膜是A、舌腹黏膜 B、舌背黏膜 C、口底黏膜 D、牙槽黏膜 E
( )认为态度的形成是对利益或损失进行衡量的过程。A.学习理论 B.认知一致
最新回复
(
0
)