首页
登录
职称英语
Some people think that the government should establish free libraries in eac
Some people think that the government should establish free libraries in eac
游客
2023-10-26
90
管理
问题
Some people think that the government should establish free libraries in each town. Others, however, believe that it is a waste of money since the public can use the Internet at home to obtain information. What’s your opinion? Write a composition in NO LESS THAN 200 words on the following topic:
Should the Government Establish Free Libraries in Each Town?
You are to write in three parts.
In the first part, state specifically what your opinion is.
In the second part, provide one or two reasons to support your opinion.
In the last part, bring what you have written to a natural conclusion or make a summary.
Marks will be awarded for content relevance, content sufficiency, organization and language quality. Failure to follow the above instructions may result in a loss of marks.
选项
答案
Should the Government Establish Free Libraries in Each Town?
It was reported that the illiteracy rate in China was 4.08%, which means that about 5.3 million Chinese people are still unable to read or write a single word. Against this dire backdrop, I think that the government should establish free libraries in each town.
First of all, a near-by library could save the time and energy, which are otherwise needed for a far-away library. If a community library is within short distance, we do not have to worry about the hours wasted or the energy consumed in traveling to the downtown. We could simply walk up to the community library and browse the newly arrivals at ease. Secondly, free libraries are helpful to those who are not accessible to the Internet. For those needy people who are too poor to use the Internet at home to obtain information, free libraries can benefit them a lot. They can go to these libraries to search for the information they need, without worrying about how much they’ll have to pay for getting the information.
In conclusion, free libraries in each town are a helpful tool to spread knowledge and increase local people’s interest for reading.
解析
本题属于“立场选择型”作文,涉及的题材是“文化教育”。该题要求考生对“政府应否在每个城镇设立免费的图书馆”提出个人的意见。按照题目的要求,可谋篇布局如下:
第一段:从中国的文盲率入题,指出政府应该在每个城镇设立免费的图书馆。
第二段:阐述原因。首先,如果图书馆离我们很近,就可以省掉往返于遥远的图书馆的时间和精力,提高人们阅读的积极性;其次,免费的图书馆有助于那些没有上网条件的人经常阅读。
第三段:重申观点——设立免费的图书馆是很有好处的。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3132956.html
相关试题推荐
Theserviceoperates48librariesthroughoutthecountry,while18______librar
Thelocalgovernmentissaid______ofattractingmoreforeignfundstodevelop
Weshouldopenthewindowsoftentolet______in.A、thefreshairB、freshairC、
Peoplefromdifferentcultureskeepdifferentvaluesystemsandhavedifferen
Veryfewpeoplecouldunderstandthelecturetheprofessordeliveredbecauseits
The_____oftheflood,whichcausedthousandsofpeopletolosetheirhouses,w
PASSAGETHREE[br]WhatisTfL’spresentaim?Toenable50,000peopletousehire
(1)Easternmedicinesarebecomingmorepopularinthewest,butfewpeoplere
Whetheranoperationshouldbeperformedinthiscase_____verymuchonthepat
(1)PeopleintheUnitedStatesinthenineteenthcenturywerehauntedbythe
随机试题
Don’trisk______thejobwhichsomanypeoplewant.A、losingB、toloseC、lostD、
[audioFiles]audio_eham_j12_001(20082)[/audioFiles]A、Mr.Scott.B、Mr.Scott’sso
AccordingtoTimberlake,whichofthefollowingisNOTathreattowildlife?[or
Sociologistsuse"power"torefertothecapacityofpeopletocontrolor
A.易伴发肺脓肿 B.首选氨基糖苷类抗生素治疗 C.两者均有 D.两者均无
男,21岁。近半年来常外出不归,不在家用餐,不喝家里的水,怕对身体有伤,晚上和衣
学生小李在网上看到某公司的招聘公告,并要求交一定的手续费,小李信以为真,结果上当
从事介绍业务的证券公司应当在(),公开受托从事的介绍业务范围,客户开户和交易流
商业助学贷款发放后,应建立信贷台账,其中记录的贷款信息包括( )。A.贷款金额
设向量组A:a1=(t,1,1),a2=(1,t,1),a3=(1,1,t)的秩
最新回复
(
0
)