首页
登录
职称英语
The funding for postgraduate research is limited. Some people think that fin
The funding for postgraduate research is limited. Some people think that fin
游客
2023-10-26
75
管理
问题
The funding for postgraduate research is limited. Some people think that financial support from the government should only be provided for scientific research rather than research in other fields. Do you agree? Write a composition in NO LESS THAN 200 words on the following topic: Should Financial Support Only Be Provided for Scientific Research?
You are to write in three parts.
In the first part, state specifically what your opinion is.
In the second part, provide one or two reasons to support your opinion.
In the last part, bring what you have written to a natural conclusion or make a summary.
Marks will be awarded for content relevance, content sufficiency, organization, language quality. Failure to follow the above instructions may result in a loss of marks.
选项
答案
Should Financial Support Only Be Provided for Scientific Research?
It is presumed that science is more valuable in the contribution to economic development and national strength. Arts, however, are usually regarded as a luxury and fancy. Despite this, I think that financial support should also be provided for other fields, not exclusive for scientific research only.
First of all, a healthy society needs the contribution of both science and arts. It is true that scientific invention will make our life easier, but the creative works in arts will make our life richer and fuller. For instance, the invention of computers transforms our way of communication, but a new type of art, by using mouse to draw a picture, also revolutionizes the traditional tools of "pencils and brushes". The funding for both science and arts thus fuel the twin engines of our life, which is made more convenient and more interesting. Secondly, funding the disciplines other than science will enable us to know more about ourselves and the world. Science is very useful in changing the world. Arts, however, provide insights into our inner self and the relationship between mankind and the world. In other words, scientific research produces more tools, but other research gives meaning and life to these tools and interprets their relationship with us.
In conclusion, science and arts both deserve our funding, because they are worthy in their own unique way.
解析
本题属于“立场选择型”作文,涉及的题材是“文化教育”。该题要求考生对“应否只对科学研究给予资助”提出个人的意见。按照题目的要求,可谋篇布局如下:
第一段:从科学的作用与文科的地位入题,指出科研资助不应该只对理科开放,其他领域也应该得到资助。
第二段:阐述原因。首先,一个健康的社会需要文科和理科的共同合力,以电脑发明和鼠标绘画为例;其次,向理科以外的学科资助,能让我们更了解自己和世界。
第三段:文科和理科各有长处,都值得我们资助。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3132349.html
相关试题推荐
Diana’shousewascrowdedwithhappypeoplewhose______outburstsofsongwere
Fortypeoplewerekilledina______ontherailwayyesterday.A、collisionB、coll
Gamblersareprobablythemost______peopleintheworldandtheywilldoanythi
Arrivingattheairport,______waitingforthesecuritycheck.A、alotofpeople
Hehasbeenuptohischininhisresearch.Theunderlinedpartmeans______.A、v
Manyremarkablepeopledealwithdepressionandanxietyallthetimebecausethe
Whenapersonhasaninfectiousdisease,heisusually______fromotherpeople.
Michelleissaid______someprogressinherscientificresearchinthepastyea
Arrivingattheairport,______waitingforthesecuritycheck.A、alotofpeople
Itisreportedthatabouttwohundredpeoplediedintheaccident,______childr
随机试题
【B1】[br]【B2】A、withB、ofC、toA考查介词。根据下文,“他们没地方避雨”,“很快就湿透了”,可以推测出,他们没有带伞。表示“随身携
Sevenoutof0teams_____forAtlantaDragonssubmittedwrittendocumentsonthe
Gallopingtechnologicalprogresshasmadeconsumers______:advancesundreamedof
Automationreferstotheintroductionofelectroniccontrolandautomaticope
投资者A过去3年每年收益率分别为-11%,10%,50%,投资者B过去3年的每年
到2017年为止,《中国药典》一共颁布了A.5部 B.6部 C.8部 D.
已知A—B、B—C和A—C航线的机票价格从750元提高到1000元时,三条航线的
(2016年真题)期货公司客户可以通过()等委托方式下达交易指令。A.书面
(2020年真题)根据支付结算法律制度的规定,张某于2020年1月20日签发一张
箱涵顶进作业应在地下水位降至基底以下()进行,并宜避开雨期施工。A.0.5m
最新回复
(
0
)