首页
登录
职称英语
(1) He had arranged to meet Sally on Saturday in the National Gallery. She wa
(1) He had arranged to meet Sally on Saturday in the National Gallery. She wa
游客
2023-10-25
64
管理
问题
(1) He had arranged to meet Sally on Saturday in the National Gallery. She was to come there as soon as she was released from the shop and had agreed to lunch with him. Two days had passed since he had seen her, and his exultation (得意感) had not left him for a moment. It was because he rejoiced in the feeling that he had not attempted to see her. He had repeated to himself exactly what he would say to her and how he should say it. Now his impatience was unbearable. He had written to Doctor South and had in his pocket a telegram from him received that morning: "Sacking the mumpish (愠怒的) fool. When will you come?" Philip walked along Parliament Street. It was a fine day, and there was a bright, frosty sun which made the light dance in the street. It was crowded. There was a tenuous mist in the distance, and it softened exquisitely the noble lines of the buildings. He crossed Trafalgar Square. Suddenly his heart gave a sort of twist in his body: he saw a woman in front of him who he thought was Mildred. She had the same figure, and she walked with that slight dragging of the feet which was so characteristic of her. Without thinking, but with a beating heart, he hurried till he came alongside, and then, when the woman turned, he saw it was someone unknown to him. It was the face of a much older person, with a lined, yellow skin. He slackened his pace. He was infinitely relieved, but it was not only relief that he felt: it was disappointment too: he was seized with horror of himself. Would he never be free from that passion? At the bottom of his heart, notwithstanding everything, he felt that a strange, desperate thirst for that vile woman would always linger. That love had caused him so much suffering that he knew he would never, never quite be free of it.
(2) But he wrenched the pang from his heart. He thought of Sally, with her kind blue eyes: and his lips unconsciously formed themselves into a smile. He walked up the steps of the National Gallery and sat down in the first room, so that he should see her the moment she came in. It always comforted him to get among pictures. He looked at none in particular, but allowed the magnificence of their colour, the beauty of their lines, to work upon his soul. His imagination was busy with Sally. It would be pleasant to take her away from that London in which she seemed an unusual figure, like a cornflower in a shop among orchids and azaleas: he had learned in the Kentish hop-field that she did not belong to the town: and he was sure that she would blossom under the soft skies of Dorset to a rarer beauty. She came in, and he got up to meet her. She was in black, with white cuffs at her wrists and a lawn collar round her neck. They shook hands.
(3) He realised that he had deceived himself: it was no self-sacrifice that had driven him to think of marrying, but the desire for a wife and a home and love: and now that it all seemed to slip through his fingers he was seized with despair. He wanted all that more than anything in the world. What did he care for Spain and its cities, Cordova, Toledo, Leon: what to him were the pagodas of Burmah and the lagoons of South Sea Islands? America was here and now. It seemed to him that all his life he had followed the ideals that other people, by their words or their writings, had instilled into him, and never the desires of his own heart. Always his course had been swayed by what he thought he should do and never by what he wanted with his whole soul to do. He put all that aside now with a gesture of impatience. He had lived always in the future, and the present always, always had slipped through his fingers. His ideals? He thought of his desire to make a design, intricate and beautiful, out of the myriad, meaningless facts of life: had he not seen also that the simplest pattern, that in which a man was born, worked, married, had children, and died, was likewise the most perfect? It might be that to surrender to happiness was to accept defeat, but it was a defeat better than many victories. [br] It can be concluded from the passage that______.
选项
A、Philip was greatly attached to Sally
B、Philip no longer had feelings for Mildred
C、Philip could never be free from the passion for Mildred
D、Philip did not attempt to meet Sally
答案
A
解析
推断题。A在原文中虽没有直接点明,但多处都能看到线索。如第一段第三、四句中提到的菲利普激动狂喜的心情;第二段第二句中提到他想到莎莉时嘴角无意识地露出了微笑;第二段第六句提到他一刻不停地思念着莎莉。这些都反映出菲利普非常喜欢莎莉,故A为答案。根据第一段最后三句,在菲利普内心深处,他对米尔德丽德还是怀有不可名状而强烈的爱慕之情,这种爱慕之情时时萦绕心头,说明菲利普对米尔德丽德还是有感觉的,故排除B;根据第一段最后两句和第二段前两句,尽管菲利普对米尔德丽德的爱慕之情时时萦绕心头,但接着说他想到莎莉,他的嘴角无意识地露出了微笑,说明他并不会真的永远摆脱不了这种激情的束缚,故排除C;根据第一段第四、五句,菲利普在等待的两天里非常激动高兴,反复练习着他要对莎莉讲的话,以及讲话时应有怎样的语调和神态,所以才不急着见莎莉,D选项所述曲解文意,故排除。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3129090.html
相关试题推荐
(1)MoreandmoreoftheworldisworkinginEnglish.Multinationalcompanies
(1)Nearly60millionvisitorsflocktothe384nationalparksacrossAmerica
PASSAGEFOUROpen-minded.从文章第五段德库安所取得的成就以及最后一段第二句中的international—mindedinheritor
(1)Theinternationalspacestationisgettinganew,inflatableroomthatre
EveryyearmillionsofcandidatesattendtheNationalCivilServantExam,so
Ininternationalmatches,prestigeissoimportantthattheonlythingthatmatt
Theironandsteelindustry______animportantpartinournationaleconomy.A、p
Jackwasthewinnerofnationaltenniscompetitionforasecond______year.A、con
Theinternationalcommunityshouldreachabroad______onthematterandjointl
Canfamouspeople’ssupporttowardsinternationalaidorganizationsdrawpub
随机试题
创造主体进行艺术构思的主要方式是___________。()A.移情 B.变
均质细直杆OA长为l,质量为m,A端固结一质量为m的小球(不计尺寸),如图所示。
假如你有一笔资金收入,若目前领取可得10000元,而3年后领取可得15000元。
从所给四个选项中,选出最合适的一个填入问号处,使之呈现一定规律性: A.如图所
经依法审定的修建性详细规划、建设工程设计方案总平面图确需修改的,应当采取听证会等
在历史文化名镇、名村保护范围内严格禁止的活动是( )。A.在核心保护范围内进行
位于设防烈度8度,Ⅲ类场地,高58m的丙类钢筋混凝土框架—剪力墙结构房屋。在重力
肩部麻醉中,发生晕厥时下列处理方法错误的是A、停止注射 B、让患者坐起 C、
根据物权法律制度的规定,下列各项中,正确的有( )。A.2017年5月
施工项目竣工质量验收的条件包括()。A.有完整的技术档案和施工管理资料
最新回复
(
0
)