首页
登录
职称英语
Sciart was originally established to fund visual arts projects which involve
Sciart was originally established to fund visual arts projects which involve
游客
2023-10-16
66
管理
问题
Sciart was originally established to fund visual arts projects which involved an artist and a scientist working in collaboration to research, develop and produce work which explored contemporary biological and medical science. Over time, the programme expanded to cover a wider range of arts and science activity. In total, Sciart supported 118 projects with nearly £ 3 million of funding to increase interest and excitement in biomedical science among adults, to encourage collaborative creative practices between disciplines in the arts and science, and to create a group of artists looking at biomedical science and build capacity in this field.
Interview evidence from those involved in Sciart projects suggested that the collaborations between artists and scientists had helped to raise awareness among project participants and the wider public of connections between aspects of arts and sciences. An effect of this had been to encourage, at policy making and funding levels, more interest to be taken and more resources to be used to promote interactions between the two. As one participant who was interviewed commented:
Connecting the sensory with the conceptual is something that is fundamental to artistic and scientific methods. That awareness has got lost at a public level. And Sciart collaborations and the publicly visible outcomes help to demonstrate those connections, which have tended to become ignored. Sciart had made the similarities between science and art more evident.
Interviews with a significant number of artists and scientists who had participated in Sciart-funded projects revealed that the process of collaboration and of observing each other’ s professional practices and cultures had led to previously unnoticed similarities between the "two cultures" being recognized. The process of recognition provided a point of familiarity that generally seemed to encourage or reassure those concerned. The combination of strangeness and familiarity was perceived by some as a basis on which to engage in collaboration across disciplines.
Scientists’ testimonies:
It has made me think more about the coming together of art and science. At the centre of scientific and artistic thinking there are acts of creativity, and I don’t think that those acts of creativity necessarily differ, although the content may differ.
Artists’ testimonies:
I was intrigued by the radical differences between the artistic process and the scientific method, but also by the overlaps, such as the opening up of new ideas, the creative manipulation of materials and the process of experimentation. Both science and art require thinking in their own ways, and they both require observation of the natural world...
It was very clear from the testimonies of interviewees from both sides of the art-science divide, and from those participating in projects as well as those observing them, that a great deal of mutual respect between the two cultures had grown up as a consequence of Sciart-funded collaborations.
Complete the summary below with information from the passage, using no more than three words for each blank.
The Sciart programme was basically launched to fund【R1】_________between scientists and artists, eventually covering 118 projects that were not just involved in art and biomedical science. When participants were interviewed about the Sciart projects, they felt the projects increased【R2】_________of the connections between aspects of【R3】_________among themselves and the general public. The result of this was that attempts were made to【R4】_________between both cultures. One interview comment was that Sciart has made the similarities between science and art【R5】_________. [br] 【R5】
选项
答案
more evident
解析
文章第三段最后一句指出,Sciart使科学和艺术之间的相似性更加明显。“Sciart has made the similarities between science and art more evident”是文章原句复现,故空格处应填more evident。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3103393.html
相关试题推荐
Tobefrank,I’dratheryou______inthecase.A、werenotinvolvedB、notinvolve
Whichcountryispossiblyinvolvedintheattack?[br][originaltext]Americ
Whichcountryispossiblyinvolvedintheattack?[br][originaltext]Americ
Whichcountryispossiblyinvolvedintheattack?[br][originaltext]Americ
HowmanyexplosivedevicesdidthefireworksshowinSydneyinvolve?[br][orig
HowmanyexplosivedevicesdidthefireworksshowinSydneyinvolve?[br][orig
HowmanyexplosivedevicesdidthefireworksshowinSydneyinvolve?[br][orig
resent,calm,obvious,indetail,resolve,satisfy,involve,prefer,al
resent,calm,obvious,indetail,resolve,satisfy,involve,prefer,al
resent,calm,obvious,indetail,resolve,satisfy,involve,prefer,al
随机试题
——你们班谁最年轻?——小李,他还是班上最优秀的学生。—Whoistheyoungestinyourclass?—XiaoLiis,he
Asfarassocialbehaviorisconcerned,smartchildrenusually______childreno
Greatereffortstoincreaseagriculturalproductionmustbemadeiffoodshortag
作战室、情报室、机要室、保密室等要害部位应安装“三铁一器”,其中“三铁”是指(
神经传导检查中超强刺激超过最大刺激约A.25% B.50% C.75% D
香豆素类灭鼠药中毒的解救应A.及早应用阿片碱类解毒药 B.用阿托品治疗 C.
治疗湿热泻痢、下痢脓血、里急后重等证,应首选的药组是()A.葛根、金银
看跌期权的买方有权按执行价格在规定时间内向期权卖方( )一定数量的标的物。A.
下列叙述中,哪一种属于内毒素()A.细胞内作用酶类B.膜作用酶类C.诱导性物质
期货交易与现货交易的不同之处在于( )。A.风险较小的合约 B.不需要交保证
最新回复
(
0
)