首页
登录
职称英语
Time spent in a bookshop can be most enjoyable, whether you are a book lover
Time spent in a bookshop can be most enjoyable, whether you are a book lover
游客
2023-09-27
39
管理
问题
Time spent in a bookshop can be most enjoyable, whether you are a book lover or merely there to buy a book as a present. Whatever the person, you can soon become totally aware of your surroundings. You soon become engrossed (吸引) in some books, and usually it is only much later that you realize you have spent far too much time there and must dash off to keep some forgotten appointment--without buying a book, of course.
This opportunity to escape the realities of everyday life is, I think, the main attraction of a bookshop. A music shop is very like a bookshop.’ You can wander round such places to your heart’s content. If it is a good shop, no assistant will approach you with the inevitable greeting: "Can I help you, sir?" You needn’t buy anything you don’t want. in a bookshop, an assistant should remain in the background until you have finished browsing. Then, and only then, are his services necessary.
You have to be careful not to be attracted by the variety of books in a bookshop. It’s very easy to enter the shop looking for a book on ancient coins and to come out carrying a copy of the latest best-selling novel and perhaps a book about brass-rub-bring, something which had only vaguely interested you up until then. This volume on the subject, however, happens to be so well illustrated and the part of the text you read proves so interesting that you just have to buy it. This sort of thing can be very dangerous. Apart from running up a huge account, you can waste a great deal of time wandering from section to section. Book-sellers must be both long-suffering and indulgent.
选项
A、Because you want to escape the reality of hard work.
B、Because you are interested in some books and forget time.
C、Because you don’t want to buy a dull book as a present.
D、You are afraid of wasting your money.
答案
B
解析
细节题。从“You soon become engrossed in some books...time there”可知答案。其中be(become)engrossed in表示“专心致志于……”。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3049863.html
相关试题推荐
Iaskedhimwhetherhehaddonealltheworkhimself_______hehadhadanyassist
Whetheryouareworkingfromhomeorinanoffice,itisimportanttofeel(comf
I’mnotsurewhetherwecangainanyprofitfromthe(invest)______.investment根
Whetherhewilljoinuswon’tmaketoomuchdifference.A、他是否会来我们这里没有多大关系。B、他来不来
Whetherthiswillbeyourfirstoryourthousandthbusinesstrip,youshould
Whetheryou’relookingforaquietplaceoraholidaytrip,Florida’snatura
Whetheryou’relookingforaquietplaceoraholidaytrip,Florida’snatura
Whetheryou’relookingforaquietplaceoraholidaytrip,Florida’snatura
Whetheryou’relookingforaquietplaceoraholidaytrip,Florida’snatura
Thispassageisintendedforsomeonewho______.[br]Youmayexaminewhetherai
随机试题
MoviesarethemostpopularformofentertainmentformillionsofAmericans
[originaltext]Inthepastindustrieshadmorefreedomthantheyhavenow,a
多尿是指每昼夜排出的尿量长期保持在( )A.100mL以下 B.100~
郭某,女,30岁。呕吐反复发作2年。每因饮食不慎即发呕吐,或劳倦之后,困惫乏力,
患者,男,50岁。高血压病史10年,今日剧烈头痛,眩晕,恶心,呕吐。查体:无肢体
磺基水杨酸法测定尿蛋白最大优点是()A.灵敏度高B.无假阳性C.是定性试验确诊
患者女性,29岁,诊断为白血病,行化疗过程中致口腔溃烂需做咽拭子培养。护士为其采
某变电站于2016年9月新投运了一组阀控密封蓄电池组,请问其投运后第一次核对性放
初中生小明因期末考试成绩差被父亲责打,一气之下离家出走。他的父母向社会工作者求助
甲投资公司(以下简称甲公司)与乙国有企业(以下简称乙企业)以甲公司出资金、乙企业
最新回复
(
0
)