首页
登录
职称英语
Placing a satellite into orbit requires a tremendous amount of energy, which
Placing a satellite into orbit requires a tremendous amount of energy, which
游客
2023-09-26
89
管理
问题
Placing a satellite into orbit requires a tremendous amount of energy, which is achieved from multistage rockets burning chemical fuels.
The first stage of a multistage rocket consists of rocket engines that provide a huge amount of force. The first stage lifts the entire launch vehicle--with its load of fuel, the rocket body, and the satellite--off the launch pad (发射台) and into the first part of the flight. After its engines use all their fuel, the first stage portion of the rocket separates from the rest of the launch vehicle and falls to the earth.
The second stage then ignites, providing the energy necessary to lift the satellite into orbit. It, too, then separates from the satellite and any remaining rocket stages.
The rest of the launch depends on the satellite’s mission. And a third rocket stage provides the energy to lift the satellite to its final orbital altitude. After the satellite has reached the final altitude, another rocket engine fires and gives the satellite a circular orbit. All rocket-engine burns occur at a precise moment and last for a precise amount of time so that the satellite achieves its proper position in space.
In 1990 the United States began launching some satellites from aircraft flying at high altitudes. This method still requires a rocket-powered launch vehicle, but because the vehicle does not have to overcome friction with the thick atmosphere found at low altitudes, much less fuel is needed. However, the size of the rocket is limited by the size and strength of the aircraft, so only smaller satellites can be launched this way.
选项
A、Placing a satellite into orbit.
B、Multistage rockets.
C、Launching some satellites from aircraft.
D、Rocket launching.
答案
D
解析
文章第一段,是统领全文。第二段注意“The first stage of a multistage rocket…”结构;第三段注意“The second stage then.”结构;第四段注意“The rest of laugh…”结构;从这些结构(实际上是各段中心思想)和第一段来看,文章中心思想是D(火箭发射)。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3048468.html
相关试题推荐
Accordingtomanyscientists,solarenergywillbeused______(extend)inthe2
Accordingtomanyscientists,solarenergywillbeused______(extend)inthe21
Whattheydiscoveredwasnothinglessthananewsourceofenergy.A、他们所发现的并非不是新的
Johnisan______(energy)boy.Heenjoyssports.energetic词性转换。此处需要一个形容词作定语,在ene
AccordingtoPro.Salt,plantsthattakeuplargeamountsofmetalintheirtiss
AccordingtoPro.Salt,plantsthattakeuplargeamountsofmetalintheirtiss
Accordingtotheobservationsofsomescientists,wewillbeshortofenergyin
Theenergywhichthesunradiatesgoesineverydirection,andonlyaminutepar
ItisuniversallyacknowledgedthatChinahasachievedtremendoussuccessesinf
Asisknowntous,allthe(burn)______ofanyfuelrequiresoxygen.burning冠词th
随机试题
Britishairisfarcleanerthanitwasafewdecadesago.Fewerpeopleusec
Thepassageisprimarilyconcernedwithevaluating______[br]Inthelastparagr
Inmanypartsoftheworld,alienspeciesareharmingtheenvironmentandca
下列哪个抗体会造成血管内溶血的输血反应( )。A.抗Fy B.ABO血型不配
研究性学习的目的就是要掌握系统的科学文化知识。
属于固体废弃物减量化处理方法的是()。A、焚烧、热解、填埋 B、焚烧、填埋
下列属于UCITS基金投资品种的是()。A.银行存款 B.指数基金
胁痛的病理因素不包括A.气滞 B.血瘀 C.湿热 D.饮食 E.气虚
Thechangeinthatvillagewasmiraculou
关于在我国农村实行的家庭联产承包经营责任制的说法,正确的有()。A.它是土地改
最新回复
(
0
)