首页
登录
职称英语
Competition with research in universities is very harmful to teaching. There
Competition with research in universities is very harmful to teaching. There
游客
2023-09-26
84
管理
问题
Competition with research in universities is very harmful to teaching. Therefore, it would be much more beneficial to teaching to develop a sound program of educational research. Such a program would improve teaching theory and technique. It would also make clear what competencies are required of a good teacher as well as help professors attain them.
Educational research should be required to meet the same standards as scientific research, but it cannot be raised to those standards without comparable support and duty. Competent educational research is no more a part-time activity than competent scientific research. The relatively trivial (琐碎的) educational research so common in the universities is an inseparable result of trivial duties by the universities. Rather than look down upon such research, the professors have an obligation to see that it is upgraded.
Let no one think that educational research is easy; it is concerned with no less than solving the complexities of the human mind. There is no reason to believe that an effective theory and technology of instruction is easier to achieve than controlled nuclear fusion. It is certainly every bit as worthy. [br] This passage is mainly about
选项
A、competition with research in universities
B、a sound program of educational research
C、standards of a sound program of educational research
D、competent educational research
答案
B
解析
主旨大意题。本题询问这篇文章主要是关于什么的。这篇文章主要讲了健全的教育研究规划,包括具提出的原因、优点、标准以及困难性,故选项B为正确答案。选项A(大学里的科研竞争)只是文章第一段第一句话讲的内容,而选项C(健全的教育研究规划的标准)是文章第二段的主要内容,这两项只是涉及到文章其中一部分的内容,不够全面,故不选,选项D(高水平的教育研究)只是健全的教育研究规划的一部分,不能包括整篇文章的内容,故不选。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3046166.html
相关试题推荐
Ihavefoundsomearticles______theharmfuleffectsofdrinking.A、beingconcer
Universitiesacrossthenationhavedecidedtodomorethantalkabouttherise
Universitiesacrossthenationhavedecidedtodomorethantalkabouttherise
A—PurchasecontractB—MarketresearchC—Competitiveadvantage
A—PurchasecontractB—MarketresearchC—Competitiveadvantage
A—PurchasecontractB—MarketresearchC—Competitiveadvantage
AttheendofthecompetitionIfoundmyselfgetthe(many)______flowers.most
Thisscientistdidn’tmind(laugh)______atandwentonwithhisresearchwork.
Traditionally,universitieshavecarriedouttwomainactivities:researchan
Smokingis(harm)______toyourhealth.harmful
随机试题
______thecompanyexpectedtheonlinegroceryshoppingtobepopularwithbusyw
CollegesportsintheUnitedStatesareahugedeal.AlmostallmajorAmeric
Isitpossibletopersuademankindtolivewithoutwar?Warisanancientin
InLondon,overhalfofthehomesbuiltbetween1919and1980hadonegarage
同一种土体在不同的击实功条件下,其最佳含水量不变。
下列药用部位为根及根茎的药材是A白芷 B大黄 C地黄 D苦参 E川牛膝
根据我国《宪法》的规定,下列对国家主席的论述不正确的是()。A.国家主席由全国人
在我国货币政策间接传导过程中,运用货币政策工具首先影响到的是货币政策的()。A
某山岭隧道为单洞双向两车道公路隧道,其起讫桩号为K68+238~K69+538,
三个阳性率比较的χ检验中,备择假设是 A.π=π=π B.P=P=p C.
最新回复
(
0
)