首页
登录
职称英语
Harvard University, breaking with a major trend in college admissions, will e
Harvard University, breaking with a major trend in college admissions, will e
游客
2023-09-15
76
管理
问题
Harvard University, breaking with a major trend in college admissions, will eliminate its early admissions program next year, with university officials arguing that such programs put low-income and minority applicants at a distinct disadvantage in the competition to get into selective universities.
For three decades Harvard has offered a particular form of early admissions, in which students who are accepted early still have the freedom to go elsewhere. Various forms of early admissions are offered by hundreds of colleges and universities, with many requiring applicants to commit upfront(预先) to attending the university if offered early admission.
The popularity of the procedure grew significantly in the 1990s,as colleges tried to increase their competitive advantage by locking in strong candidates early. But at Harvard and many other universities officials have grown concerned about that early admissions present a major obstacle to low-income and working-class students. Such students have also been hurt by steep tuition increases and competition with students from wealthy families who pour thousands of dollars into college consultants and tutoring.
Under binding early admission programs, students have to commit to a college long before they know how much aid they will be offered; whereas students who apply for admission in the regular cycle are able to compare financial-aid offerings from various colleges before making up their minds in April. Under Harvard’s early admissions program, students do not have to decide until May 1 whether to accept an admission offer. Even so, many potential applicants did not understand the distinction between Harvard’s program and those that require an upfront commitment and were discouraged from applying.
Under Lawrence H. Summers, the Harvard president who left office in June, the university took a number of steps to make itself more accessible to poor and working-class students. The idea of abandoning early admission was developed after Derek Bok became interim president. Early admission will remain in effect in the current academic year, which is already under way.
选项
A、Oxford University will gradually become a private university like Harvard
B、Oxford University is beginning to think of commercial ways to collect money
C、the only solution to Oxford University’s problems is being independent
D、the British government will offer Oxford University more subsidies
答案
B
解析
由题干We can learn from the passage that定位到全文。推断题。第一段第一句提到,牛津大学6年前提出创办商业学校这一想法时,遭到很多牛津人的反对,最后一段又说到,牛津大学试图用商业的方式获取资金,因此,B)论述符合本文内容。[避错]文章第二段最后一句提到,越来越多的人呼吁将牛津大学私有化,也就是说让企业掌管大学。但从最后——段可知(倒数第二句),牛津大学还不可能让企业在这个神圣的殿堂插手,A)不对;况且本文没有说Hazard是私立大学。从最后一段前两句可知,越来越多的人认为保持独立是解决牛津大学存在的问题的唯一办法,但牛津大学认为应该寻求一种中间的办法,也就是说,独立不是唯一也不是最好的办法,C)和原文不符;第二段第二句提到,大学需要支付开销中的大部分,也就是说政府补贴很少,所以D)也不对。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3015804.html
相关试题推荐
Collegestudentsshouldbewell______(意识到沉溺于电脑游戏的危险性).awareofthedangerofbei
Asmillionsofhigh-schoolseniorsrippedopencollege-acceptancelettersla
[originaltext]UniversityteachingintheUnitedKingdomisverydifferenta
[originaltext]UniversityteachingintheUnitedKingdomisverydifferenta
[originaltext]Ifyoufeeloverwhelmedbyyourcollegeexperience,youaren
[originaltext]Ifyoufeeloverwhelmedbyyourcollegeexperience,youaren
[originaltext]Ifyoufeeloverwhelmedbyyourcollegeexperience,youaren
[originaltext]Ifyoufeeloverwhelmedbyyourcollegeexperience,youaren
[originaltext]Throughtheyearsofbeinganadvisorattheuniversity,I’ve
IsCollegeReallyWorththeMoney?TheRealW
随机试题
Readthetextbelowaboutbusinesseswhoprofitfromhiringfreelancewriter
[audioFiles]audio_etoefz_043(20051)[/audioFiles]A、Storethebicycleinsidethe
Smith:Comeinplease,Linda.I’vegotsomegreatnewsforyou.Afterreviewing
TheSupremeCourt’sdecisionsonphysician-assistedsuicidecarryimportant
Roll-CallSystemonCampus1.“点名制度”在大学中一直被老师们使用2.学生们对此褒贬不一3.在我看来……
货币的资产需求和货币的交易需求
以下关于RISC和CISC的叙述中,不正确的是()。A.RISC通常比CIS
储存成品瓶装白酒的二级耐火等级仓库,地上5层,建筑高度24m,仓库内设有自动灭
关于维生素的活性形式,不正确的是 A.VitB1——焦磷酸硫胺iB.Vi
下列关于有限责任公司的监事会,哪一项表述符合法律规定?() A.甲一人公司
最新回复
(
0
)