首页
登录
职称英语
[originaltext] A good marriage means growing as a couple but also growing as
[originaltext] A good marriage means growing as a couple but also growing as
游客
2023-09-13
72
管理
问题
A good marriage means growing as a couple but also growing as individuals. This isn’t easy; marriage has always been difficult. Why then are we seeing so many divorces at this time? Yes, our modern social fabric is thin, and yes, the permissiveness of society has created unrealistic expectations and threw the family into disorder. But divorce is so common because people today are unwilling to exercise the self-discipline that marriage requires. They expect easy joy, like the entertainment on TV, the thrill of a good party.
Marriage takes some kind of sacrifice, not dreadful self-sacrifice of the soul, but some level of compromise. Some of one’s fantasies, some of one’s legitimate desires, have to be given up for the value of the marriage itself. "While all marital partners feel shacked at times, it is they who really choose to make the martial ties into confining chains or supporting bonds, says Dr. Walter. Marriage requires sexual, financial and emotional discipline. A man and a woman cannot follow every impulse, cannot allow them to stop growing or changing.
选项
A、Because it is difficult to maintain a marriage.
B、Because people like watching TV programs.
C、Because people prefer freedom to self-discipline.
D、Because our society is permissive towards divorces.
答案
C
解析
本题的答案在第一段。离婚普遍,是因为人们缺乏自律(self-discipline)与现实感,而倾向于影视剧中的自由与浪漫。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3009900.html
相关试题推荐
[originaltext]ArecentreporthasshownthathereintheUnitedStates,we’
[originaltext]ArecentreporthasshownthathereintheUnitedStates,we’
[originaltext]ArecentreporthasshownthathereintheUnitedStates,we’
[originaltext]Humanbeingsenjoychallenges.Manyofthemlikephysicalcha
[originaltext]Humanbeingsenjoychallenges.Manyofthemlikephysicalcha
[originaltext]Anoldfriendfromabroad,whomIwasexpectingtostaywith
[originaltext]Toreadanewbook,yousimplyneedgoodlight,timeandthe
[originaltext]Toreadanewbook,yousimplyneedgoodlight,timeandthe
[originaltext]Toreadanewbook,yousimplyneedgoodlight,timeandthe
[originaltext]Moods,saytheexperts,arefeelingsthatarelikelytobefi
随机试题
•Readthearticlebelowaboutpublicimage.•Choosethebestwordtofilleachg
Whyaredivorcessocommonatpresent?[br][originaltext]Agoodmarriage
Shouldweonlyrewardthebeststudents?Thishasbeenintenselydiscussedf
[originaltext]WOh,I’msorry,Mr.Smith.MWhat’sup,Mary?WI’mafraidIca
Ishouldinsistthathe______acceptedasamember,sinceheisveryhad-temper
Moreandmoregadgetsseektoreplicatethesortsofthingsyourmotherused
Ulysseswaswrittenby______.A、SamuelBeckettB、JamesJoyceC、T.S.EliotD、Virg
OverthepastdecadeoneprimaryfunctionoftheWorldBankhasbeen______.[br
社会工作者小陈为社区青少年开设了“性安全教育”小组。通过小组活动,组员树立了正确
一住店客人未付房钱即想离开旅馆去车站。旅馆服务员揪住他不让走,并打报警电话。客人
最新回复
(
0
)