首页
登录
职称英语
[originaltext] It has been officially acknowledged that the income gap is a
[originaltext] It has been officially acknowledged that the income gap is a
游客
2023-09-13
88
管理
问题
It has been officially acknowledged that the income gap is a bit too big in the country’s urban areas.
An official document on Sunday says that the income disparity, to a considerably large extent, results from irrational distribution of social wealth. To illustrate the irrational distribution, the document mentions two perspectives. First, income disparity between different industries has enlarged dramatically in recent years, as some of them made bigger profits using their monopoly status. Second, the income gap between the managerial staff and ordinary staff workers has also been widening.
In these two cases, some policies adopted during the reform process were to blame because these policies allowed state-owned sectors that use their monopoly status to make big profits to distribute a large share of the profit among their workers.
It was also unfair to allow the managerial level staff to have much higher salary than ordinary staff workers within some state-owned enterprises and institutions.
In addition, some urban workers get extra income by doing business beyond their regular jobs using the power or social connections they have established in their professions, which usually involve rare resources. This easily leads to corruption and unfair competition.
Whatever the reasons, the big income disparity will exert negative impact on the country’s economic and social development.
It is fairly understandable that low-income residents harbor some grievances against their high-income counterparts. They may even develop a complaint against the government and social system.
选项
A、The income gap really does harm to social order.
B、Government agencies are working hard to make monopoly status.
C、People of low-income feel grieved against high-income counterparts.
D、The income gap will stimulate those with low-income to work harder to make a change.
答案
A
解析
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3009497.html
相关试题推荐
[originaltext]Mostpeoplepicturesharksashuge,powerful,frighteningani
[originaltext]MostpeoplewhoworkinLondongetabreakofaboutanhourf
[originaltext]MostpeoplewhoworkinLondongetabreakofaboutanhourf
[originaltext]MostpeoplewhoworkinLondongetabreakofaboutanhourf
[originaltext]M:Hi,I’vebeenlookingforyousincethemorning.Wherehaveyo
[originaltext]M:Hi,I’vebeenlookingforyousincethemorning.Wherehaveyo
[originaltext]M:Hi,I’vebeenlookingforyousincethemorning.Wherehaveyo
[originaltext]M:Oh.Hithere.Abeauty,isn’tshe?Doyouwanttotakeherat
[originaltext]ArecentreporthasshownthathereintheUnitedStates,we’
[originaltext]Humanbeingsenjoychallenges.Manyofthemlikephysicalcha
随机试题
SupposethepriceofaflighttickettoPhoenixis500dollars,asacollegestu
(1)SinceWorldWarIItheFrenchhavebeenvariouslysurprised,dismayed,ir
Whatistheconversationmainlyabout?[br][originaltext]W:Dr.Thomas?Thisi
[originaltext]W:Goodeveningandwelcometotonight’sprogram.Ourguestisth
A. B. C. D.
在公文中,下列说法正确的是()。 ①在公文中安排语序时,当一组
建筑材料是重要的室内环境污染源,既有辐射污染源,也有致敏源,甚至还有一些有毒物质
某公司为了提高轮胎的质量,应用排列图分析造成轮胎不合格品的各种原因,发现“耐磨度
下列选项属于第一届中国人民政治协商会议内容的是()。A.通过了《共同纲领》 B
()项目反映的是高危行业按国家规定提取的安全生产费的期末账面价值。A.实收资本
最新回复
(
0
)