In some ways the employment interview is like a persuasive speech because th

游客2023-09-12  12

问题     In some ways the employment interview is like a persuasive speech because the applicant (interviewee) seeks to persuade the employer (interviewer) to employ him. Several suggestions might prove helpful to the applicant as preparation for the actual interview.
    A job applicant has the responsibility of ascertaining certain types of information prior to the interview. First, the applicant should know what kind of job he wants and how that job relates to his career objective. It is important that the applicant be able to state his reasons for wishing to work for a particular company. Second, the applicant should seek as much information as possible concerning the company. Relevant information for the applicant to locate includes such items as-the location of the home and regional offices, the financial status of the company, plans for expansion, and philosophy. Information about most major corporations is available in reference books and periodicals.
    After gathering information concerning the company, the applicant is ready for the interview. The interviewer’s first impression comes from the interviewee’s appearance. For most interviews, appropriate dress for men is a conservative dark-colored suit with a long-sleeve, white or light blue shirt and conservative tie. For women a conservative, tailored suit or dress is appropriate. Both men and women should have neat hair.
    Although hairstyle and dress are matters of personal taste, many personnel directors get initial impressions from these characteristics. For example, one college graduate, who felt himself qualified, was interviewed for a pubic relations job recently. However, the personnel manager considered this young man’s long hair, sloppy dress, and overly casual manner unsuited for this particular position. [br] The example in the last paragraph tries to tell us the importance of ______.

选项 A、self-confidence
B、first impression
C、the clothes
D、personal taste

答案 B

解析 推理题 最后一段话是说一位大学毕业生认为自己很符合条件,但是他的长发,邋遢的衣服和过于随便的举止使人事经理觉得他不适合这个职业,由此可见第一印象是很重要的。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3008821.html
最新回复(0)