首页
登录
职称英语
Psychologically there are two dangers to be guarded against in old age. One
Psychologically there are two dangers to be guarded against in old age. One
游客
2023-09-12
72
管理
问题
Psychologically there are two dangers to be guarded against in old age. One of these is undue absorption in the past. It does not do to live in memories, in regrets for the old days, or in sadness about friends who are dead. One’s thoughts must be directed to the future, and to things about which there is something to be done. This is not always easy; one’s own past is a gradually increasing weight. It is easy to think to oneself that one’s emotions used to be more active than they are, and one’s mind more keen. If this is true it should be forgotten, and if it is forgotten it will probably not be true.
The other thing to be avoided is clinging tightly to youth in the hope of sucking vigor from its vitality. When your children are grown up they want to live their own lives, and if you continue to be as interested in them as you were when they were young, you are likely to become a burden to them. I do not mean that one should be without interest in them, but one’s interest should be thoughtful and, if possible, kindly but not unduly emotional. Animals become indifferent to their young as soon as their young can look after themselves, but human beings, owing to the length of early childhood, find this difficult.
I think that a successful old age is easiest for those who have strong impersonal interest involving appropriate activities. It is in this sphere that long experience is really fruitful, and it is in this sphere that the wisdom born of experience can be exercised without being oppressive. It is no use telling grown-up children not to make mistakes, both because they will not believe you, and because mistakes are an essential pan of education. But if you are one of those who are incapable of impersonal interest, you may find that your life will be empty unless you concern yourself with your children and grandchildren. In that case you must realize that while you can still render them material services, such as making them an allowance or knitting them sweaters, you must not expect that they will enjoy your company. [br] The second paragraph of the passage suggests ______.
选项
A、one should leave his grown-up children to live on their own as early as possible
B、too much concern for grown-up children may likely make you a burden to them
C、nowadays grown-up children are usually indifferent to their parents and grandparents
D、modem grown-up children want to live a different life because time has changed
答案
B
解析
细节题 参见第二段第二句。A项为强干扰项,但文中看不到as early as possible之意。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3008321.html
相关试题推荐
【S1】[br]【S19】A、forB、withC、towardD、againstDabiasagainst...对……的偏见。
[originaltext]Notlongagoitwasassumedthatthedangersmanwouldmeetin
[audioFiles]audio_eusm_j01_155(20099)[/audioFiles]A、Sheisagainsttheman’spl
【S1】[br]【S2】A、overB、aboveC、againstD、belowB词义辨析题。over意为“在(具体事物)之上”,above意为“
[audioFiles]audio_eusm_j01_225(20099)[/audioFiles]A、Sheisagainsttheman’spl
Tofightagainstcomputercrimes,acomputersystemneedsasurewayofiden
Tofightagainstcomputercrimes,acomputersystemneedsasurewayofiden
Psychologicallytherearetwodangerstobeguardedagainstinoldage.One
Psychologicallytherearetwodangerstobeguardedagainstinoldage.One
Psychologicallytherearetwodangerstobeguardedagainstinoldage.One
随机试题
Anynationthatinterferesintheinternalaffairsofanothernationshouldbe__
"Youaretooself-centered.It’shightimeyou______thatyouarenotthemosti
ThenoticeabouttheEnglishevening______manystudentswhohaveinterestinEn
[originaltext]M:Excuseme.Iwouldliketochangeroomsifpossible.W:Sure,but
下列有关室内隔声标准中,哪一条不合规定?A.有安静度要求的室内做吊顶时,应先将隔
制药厂的生产车间根据洁净度的不同,可分为控制区和洁净区。控制区一般要求达到()
正常产妇临产时,可以灌肠的情况是A.胎膜已破,先露-1,胎心正常 B.阴道出血
某男,67岁。大便时溏时泻,水谷不化,泄泻多在黎明之前,腹痛喜暖,伴面色萎黄,肢
A.阿卡波糖 B.格列本脲 C.吲哚美辛 D.苯巴比妥 E.对乙酰氨基酚
某企业通过银行收回应收账款8000元,在填制记账凭证时,科目无误,误将金额记为8
最新回复
(
0
)