首页
登录
职称英语
Water is the oldest form of transportation. The original sailing vessels wer
Water is the oldest form of transportation. The original sailing vessels wer
游客
2023-09-12
56
管理
问题
Water is the oldest form of transportation. The original sailing vessels were replaced by steamboats in the early 1800s and by diesel power in the 1920s. A distinction is generally made between deep-water and navigable inland water transport. Domestic commerce centers on the Great Lakes, canals, and navigable rivers.
In 1975 water transport accounted for 22.6 percent of total intercity tonnage. Its relative share of intercity tonnage was 33.3 percent in 1947 and 31.7 percent in 1958. Tonnage declined to 27.9 per cent in 1965 but increased by 1970 to 28.4 percent. This short-time increase did not stabilize. Market share dropped by 5.8 per cent by 1975. Forecasted market share by 1985 is 18.4 percent of total intercity tonnage. The water transport share of revenue has been less than 2 percent of intercity freight revenue since 1955.
The exact miles of improved waterways in operation depend in part on whether coastwise and intercostals shipping is included. Approximately 26,000 miles of improved inland waterways were operated in 1975. Fewer miles of improved inland waterways exist than of any other transportation mode.
The main advantage of water transport is the capacity to move extremely large shipments. Deepwater vessels are restricted in operation, but diesel towed barges have a fair degree of flexibility. In comparison to rail and highway, water transport ranks in the middle with respect to fixed cost. The fixed cost of operation is greater than that of motor carders but less than that of railroads. The main disadvantage of water is the limited degree of flexibility and the low speeds of transport. Unless the source and destination of the movement are adjacent to a waterway, supplemental haul by rail or truck is required. The capability of water to transport large tonnage at low variable cost places this mode of transport in demand when low freight rates are desired and speed of transit is a secondary consideration.
Freight transported by inland water leans heavily to mining and basic bulk commodities, such as chemicals, cement, and selected agricultural products. In addition to the restrictions of navigable waterways, terminal facilities for bulk and dry cargo storage and loaded-unload devices limit the flexibility of water transport. Labor restrictions on loading and unloading at deck level create operational problems and tend to reduce the potential range of available traffic. Finally, a highly competitive situation has developed between railroads and inland water carriers in areas where paralleled routings exist.
Inland and Great Lakes water transport will continue to be a fable alternative for future logistical system design. The full potential of the St. Lawrence Seaway has not yet been realized with respect to domestic freight. The slow passage of inland river transport can provide a form of water housing in transit if fully integrated into overall system design. Improvements in icebreaking equipment appear on the verge of emanating the seasonal limitations of water transport. [br] Why is it difficult to say exactly how many miles of improved waterways are in operation?
选项
A、The most recent figures is for 1975 and the figure is declining.
B、Water transport’s market there goes up and down frequently.
C、So few miles of inland waterways exist that no one has bothered to count them.
D、You must know whether to include coastwise and intercostals shipping in the figure.
答案
D
解析
根据文章第3段第1句:The exact miles of improved waterways in operation depend in part on whether coastwise and intercostals shipping is included.可知,可运行的海运里数取决于是否包括沿海岸线以及海岸线之间的运输。故正确答案为D。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3007786.html
相关试题推荐
[originaltext]Exportersaregoingtohavetochangeiftheyhopetopenetrat
[originaltext]Exportersaregoingtohavetochangeiftheyhopetopenetrat
[originaltext]W:Thisevening,theguestspeakerwithusisDr.Bush.He’sgoin
[originaltext]W:Thisevening,theguestspeakerwithusisDr.Bush.He’sgoin
[originaltext]W:Thisevening,theguestspeakerwithusisDr.Bush.He’sgoin
[originaltext]W:Hello,ProfessorKristiva.MynameisAlbertHumphries,andI
【B1】[br]【B9】[originaltext]Millionsofyoungpeoplearecreatingblogs.Mil
【B1】[br]【B8】[originaltext]Millionsofyoungpeoplearecreatingblogs.Mil
【B1】[br]【B6】[originaltext]Millionsofyoungpeoplearecreatingblogs.Mil
【B1】[br]【B5】[originaltext]Millionsofyoungpeoplearecreatingblogs.Mil
随机试题
在其他条件不变的情况下,可以降低外部融资需求量的措施有( )。A.增加敏感资产
锁骨骨折常合并损伤的神经是:A.肌皮神 B.腋神经 C.颈丛神经 D
通报的特点是()A.材料要真实客观尽量不阐述道理 B.强调及时快捷,因
A解析本题考点为元素叠加中的黑白叠加。每一串图形中,第三组图形由前两组图形黑白叠加构成。根据前一串可知黑白叠加规律为,黑+黑=黑,白+黑=白,黑+白=白,白
共用题干 ChestCompressions:MostImportant
房地产需求曲线表示房地产的需求量与其( )之间的关系。A、价格 B、供给量
阿尔伯蒂于1485年出版的( )是意大利文艺复兴时期最重要的建筑理论著作,影响
薪酬管理应遵循的原则是()A.对外具有竞争性 B.对内具有公平性 C.对员
《城市区域环境振动标准》适用于连续发生的( )。A.非稳态振动 B.稳态振动
关于公布建筑市场诚信行为的说法,正确的是( )A.对于整改不力的单位,信息发布
最新回复
(
0
)