首页
登录
职称英语
Before discussing the effect of deflation and inflation on the distribution
Before discussing the effect of deflation and inflation on the distribution
游客
2023-09-12
74
管理
问题
Before discussing the effect of deflation and inflation on the distribution of income, it will be useful to define these terms. By inflation we mean a time of generally rising prices of goods and factors of production, such as wages and rents. By deflation we mean a time when most prices and costs are falling. Neither in inflation nor in deflation do prices all move in the same direction or in exactly the same proportion. As a result of changes in relative prices and in total spending, the two processes of inflation and deflation cause definite and characteristic changes in the distribution of income among economic classes.
Unforeseen inflation tends to favor debtors and profit receivers at the expense of creditors and fixed-income receivers. Suppose, for example, you lend $1,000 today and me paid back one year from now. If in the meantime prices have doubled, then your debtor will be paying back only one half as much real purchasing power as you gave him Or consider an American who was earning a fixed rate of 6% yearly on a mortgage prior to World War Ⅱ. After 1939 he found that, as a result of inflation caused by World War Ⅱ, he was not even holding his own as far as real purchasing power of the dollar was concerned. On the other band, one who invests in real estate, in common stocks, or in commodities makes a great profit dining times of unforeseen inflation, when the volume of business sales increases greatly, as do prices, between the time that businesspersons buy and sell their merchandise, fixed or overhead costs remain the same; other costs rise, but not so rapidly as prices. For all these reasons, profits increase--often faster than the cost of living.
In times of deflation, the situation is reversed Creditors and fixed-income receivers tend to gain at the expense of debtors and profit receivers. If prices fall between the time that a creditor lends money and is repaid, then he gets back more purchasing power than he lent. Between the time that a merchant buys and sells goods, he will have to take a loss. The school teacher who keeps his jobs and whose pay is not cut, however, finds that his real income has increased. Likewise, a hoarder who earns no interest on the money she keeps hidden finds the real value of her wealth increasing everyday as prices fall. If prices fall at the rate of 10% a year, she is being rewarded for her antisocial act of hoarding at a 10% rate of interest in real terms, while the businessperson who gives someone a job may find that he can’t even get back his outlay, much less earn a profit. [br] Which of the following statements is true according to the passage?
选项
A、Deflation means that prices all are falling.
B、Fixed-income receivers can benefit much from inflation.
C、Inflation occurs much more titan deflation.
D、Even in inflation, prices of some goods may be falling
答案
D
解析
本题是判断题。even in inflation, prices of some goods may be falling与第—段中—句Neither in inflation nor in deflation do prices all move in the same direction or in exactly the same proportion相符,因此D项是正确答案。A项句意:紧缩通货意所有的价格都在下降。这一说法与第—段第三句“By deflation we mean a time when most prices and costs are falling.”的deflation定义不一致。因此A项不正确。B项“有固定收入的人能从通货膨胀中获益”与第二段Unforeseen inflation tends to favor debtors and profit receivers at the expense of creditors and fixed-income receivers不符。C项的论述文中没有提及。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3007167.html
相关试题推荐
WorldPopulationGrowthandDistributionTheUnitedN
WorldPopulationGrowthandDistributionTheUnitedN
WorldPopulationGrowthandDistributionTheUnitedN
WorldPopulationGrowthandDistributionTheUnitedN
WorldPopulationGrowthandDistributionTheUnitedN
Longbeforethefirst【B1】______arrivedinAmerican,astrangelookinganim
Longbeforethefirst【B1】______arrivedinAmerican,astrangelookinganim
Longbeforethefirst【B1】______arrivedinAmerican,astrangelookinganim
Longbeforethefirst【B1】______arrivedinAmerican,astrangelookinganim
Longbeforethefirst【B1】______arrivedinAmerican,astrangelookinganim
随机试题
Bysaying"Beamemberoftheclean-plate-club!"(Para.1)aparentorgrandparen
Humanvisionlikethatofotherprimateshasevolvedinanarborealenvironmen
DirtyMoneyforLaundriesSellingillegaldrugs
Theyoungman_________fromhisnormalgoodhabitsbybecomingdrunkonce.A、dev
Thecompanydecisionhadmuchbearingonthewaythatthecompanywasmanaged.T
人的行为:某些操作或工序,应以人为重点的控制对象,如高空、高温、水下、易燃易爆、
某系统集成一级企业年项目合同额近3亿元。采购部门要面临从交换机到固定螺丝及相关服
高血压患者,伴2型糖尿病,尿蛋白(++),最佳降压药为:A.利尿剂 B.β
A.健胃 B.和胃止痛 C.缓急止痛 D.健脾 E.理气良附丸除了温胃外
关于蛋白同化激素的叙述中错误的是A.蛋白同化激素是对雄性激素的化学结构进行修饰获
最新回复
(
0
)