首页
登录
职称英语
[originaltext] A person’s social prestige seems to be determined mainly by h
[originaltext] A person’s social prestige seems to be determined mainly by h
游客
2023-09-12
87
管理
问题
A person’s social prestige seems to be determined mainly by his or her job. Occupations are valued in terms, of the incomes associated with them, although other factors can also be relevant-particular the amount of education a given occupation requires and the degree of control over other it provides. The holders of political power also tend to have high prestige.
Unlike power and wealth, which do not seem to be becoming more equally shared, the symbols of prestige have become available to an increasing number of Americans. Tim main reason is the radical change in the nature of jobs over the course of this century. In 1900, nearly 40 percent of the labor force were farm workers and less than 20 percent held white-collar jobs. At the beginning of the 1980s, however, less than 5 percent of the labor force worked on farms and white-collar workers were the largest single occupational category. Blue-collar workers, the largest category in the mid-fifties, now constitute less than a-third of all workers. The increase in the proportion of high prestige jobs has allowed a much greater number of Americans to enjoy these statuses and the lifestyle that go with them.
选项
A、Education.
B、Wealth.
C、Diligence.
D、Political status.
答案
C
解析
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3007118.html
相关试题推荐
【B1】[br]【B11】[originaltext]Inabout45years,temperaturesonEarthwillb
【B1】[br]【B9】[originaltext]Inabout45years,temperaturesonEarthwillbe
【B1】[br]【B6】[originaltext]Inabout45years,temperaturesonEarthwillbe
【B1】[br]【B3】[originaltext]Inabout45years,temperaturesonEarthwillbe
[originaltext]Languageisawaytocommunicatewitheachother.Westartedt
[originaltext]Languageisawaytocommunicatewitheachother.Westartedt
[originaltext]Hiddenpassengerstravelinginships,trains,orevencarscan
[originaltext]Hiddenpassengerstravelinginships,trains,orevencarscan
[originaltext]Hiddenpassengerstravelinginships,trains,orevencarscan
[originaltext]ThesilenceoftheReferenceLibrarywasbrokenonlybyanocc
随机试题
SupposethepriceofaflighttickettoPhoenixis500dollars,asacollegestu
(1)SinceWorldWarIItheFrenchhavebeenvariouslysurprised,dismayed,ir
Whatistheconversationmainlyabout?[br][originaltext]W:Dr.Thomas?Thisi
[originaltext]W:Goodeveningandwelcometotonight’sprogram.Ourguestisth
A. B. C. D.
在公文中,下列说法正确的是()。 ①在公文中安排语序时,当一组
建筑材料是重要的室内环境污染源,既有辐射污染源,也有致敏源,甚至还有一些有毒物质
某公司为了提高轮胎的质量,应用排列图分析造成轮胎不合格品的各种原因,发现“耐磨度
下列选项属于第一届中国人民政治协商会议内容的是()。A.通过了《共同纲领》 B
()项目反映的是高危行业按国家规定提取的安全生产费的期末账面价值。A.实收资本
最新回复
(
0
)