首页
登录
职称英语
Public opinion is still largely unaware of or indifferent to the need to pre
Public opinion is still largely unaware of or indifferent to the need to pre
游客
2023-09-11
49
管理
问题
Public opinion is still largely unaware of or indifferent to the need to preserve rare species, whether for cultural or for scientific reasons. Some people indeed are actively hostile. Species have been dying out since life began, they argue, and have continuously been replaced by new species. Why, therefore, should we interfere with the process? Let us abandon to their fate the great Indian rhinoceros, the Arabian ostrich, the Tasmanian wolf, and all those other animals that cannot adapt themselves to the modern world. Others will arise to take their place.
But, of course, this argument has got its time-scale all wrong, It would take millions of years to evolve a set of new species to replace those we are now losing. In the meantime the world is filling up with the hardy and adaptable pests, rats and rabbits, starlings and house sparrows. The cultural argument for preserving wild life, that it is part of our natural heritage, argues itself, except to those who are blind to cultural values anyway, what is less obvious and more in need of explanation is the scientific case for preventing the extirpation of rare species.
In these days of torrential achievement in the physical sciences we are apt to forget that it is possible only because most of the basic thinking in the sciences has already been done. The seed has been sown and the fruit is now being harvested. Could that basic thinking have been brought to so triumphant a conclusion so early if the raw material, the fundamental physical phenomena, had been subjected to the sort of erosion and extinction that today constantly threatens the raw material of the biological sciences? Supposing the world stock of radium had gone the way of the dodo and the great auk by 1850. Who at that early date could have put up a sound argument in favor of conserving it if it had been known and in danger of destruction?
It is just this danger which now confronts the biological sciences, whose basic thinking is by no means yet done, but which hold the key to man’s achievement of a satisfactory mastery over both his nature and his nurture in the coming centuries. Animal and plants species are natural experiments in genetics and adaptation to environment that have taken millions of years to work out. Research as we may with fruit-flies, we can never catch up with nature. We have not the time. Is it not therefore folly to allow our vital experimental material to vanish through carelessness? [br] In Paragraph 3, "had gone by the way of the dodo" means ______.
选项
答案
had faced the threat of destruction like the dodo
解析
文章第三段提到“dodo”,回答这一问题,要能理解第三段的最后几句;若在材料科学的历史上,其研究的原材料像今天生物学研究的原材料一样受到被灭绝的危险,材料科学上的许多基本思想也许就不能被建立,那么今天的物质科学研究也不可能会有如此辉煌的成就。第三段用物质科学和生物学来作类比,若镭元素像渡渡鸟一样在1850年濒临毁灭,又有谁会想出来保护镭元素呢,就算它当时已被发现(1850年镭元素还未被发现,就算被发现,当时的科学水平也不能认识到保护此元素的重要性,就像渡渡鸟一样,渡渡鸟已经灭绝,我们再也不可能知道它在生物学研究上可能占有的重要地位)。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3004836.html
相关试题推荐
Thetelecityisacitywhoselife,direction,andfunctioningarelargelysh
Thetelecityisacitywhoselife,direction,andfunctioningarelargelysh
Thetelecityisacitywhoselife,direction,andfunctioningarelargelysh
Auctions(拍卖)arepublicsalesofgoods,conductedbyanofficiallyapproved
Auctions(拍卖)arepublicsalesofgoods,conductedbyanofficiallyapproved
Auctions(拍卖)arepublicsalesofgoods,conductedbyanofficiallyapproved
Yoursuccess______(将主要取决于你做什么和怎样做).willlargelydependuponwhatyoudoandhow
[originaltext]Anewreportsaysthecastofstudiesatpubliccollegesint
[originaltext]Anewreportsaysthecastofstudiesatpubliccollegesint
Theautomobileisthegreatestconsumerofpublicandpersonalspace.InLos
随机试题
“实践、认识、再实践、再认识,这种形式,循环往复以至无穷”体现的是(
一般而言,目前临床上适用范围最广的固定义齿桥体龈端形态是A.盖嵴式桥体 B.船
与中医药有关的评审或者鉴定活动,应当A.遵循继承与创新相结合的原则 B.注重中
患者,男,58岁。患"高血压"已近10年,头晕胀痛,耳鸣,梦多寐差,腰膝酸软,头
融市场的构成要素不包括(). A.市场参与者 B.流通渠道 C.金融工具
A. B. C. D.
关于燃烧类型及其特点,以下举例不属于化学自燃的是()。A.火柴受摩擦而着火
在战略规划实施的过程中,有两种情况可能导致企业发展目标和方向发生偏移,一是将分目
中西药联用能够减少西药剂量的药组是A.五倍子与红霉素 B.川芎与氨茶碱 C.
萎缩性胃体胃炎() A.胃酸明显减少 B.胃酸明显增高 C.胃酸升高 D
最新回复
(
0
)