首页
登录
职称英语
A great deal of attention is being paid today to the so called digital divid
A great deal of attention is being paid today to the so called digital divid
游客
2023-09-11
66
管理
问题
A great deal of attention is being paid today to the so called digital divide the division of the world into the info (information) rich and the info poor. My wife and I lectured about this looming danger twenty years ago. What was less visible then, however, were the new, positive forces that work against the digital divide. There are reasons to be optimistic. There are technological reasons to hope the digital divide will narrow~ As the Internet becomes more and more commercialized, it is in the interest of business to universalize access—after all, the more people online, the more potential customers there are. More and more governments, afraid their countries will be left behind, want to spread Internet access. Within the next decade or two, one to two billion people on the planet will be netted together. As a result, I now believe the digital divide will narrow rather than widen in the years ahead. And that is very good news because the Internet may well be the most powerful tool for combating world poverty that we’ve ever had. Of course, the use of the Internet isn’t the only way to defeat poverty. But it has enormous potential.
To take advantage of this tool, some impoverished countries Will have to get over their outdated anti-colonial prejudices with respect to foreign investment. Countries that still think foreign investment is an invasion of their sovereignty might well study the history of infrastructure in the United States. The English, the Germans, the Dutch and the French were investing in Britain’s former colony. They financed them. Immigrant Americans built them. Guess who owns them now? The Americans. I believe the same thing would be true in places like Brazil or anywhere else for that matter. The more foreign capital you have helping you build your Third Wave infrastructure, which today is an electronic infrastructure, the better off you’re going to be. That doesn’t mean lying down and becoming fooled, or letting foreign corporations run uncontrolled. But it does mean recognizing how important they can be in building the energy and telecom infrastructures needed to take full advantage of the Internet. [br] From the passage, what do you think a country’s economy mostly depends on?
选项
答案
The development of electronics.
解析
见文章最后一段倒数第三句“当今是第三次浪潮,即电子基础设施的建设。发展电子设施所拥有的资本越多,将来就越富有。”我们可以推断出:电子技术的发展,在很大程度上决定了国家经济的发展。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3004402.html
相关试题推荐
[audioFiles]audio_eusm_0123(20106)[/audioFiles]A、Attention.B、Food.C、Alaugh.
[originaltext]Penurywaswhatpeoplecalledamysteryman.Wehadknownhim
[originaltext]Penurywaswhatpeoplecalledamysteryman.Wehadknownhim
[originaltext]W:Oh,Jack,I’mgladIcalledyou.IwanttotellyouIhaveto
[originaltext]W:Oh,Jack,I’mgladIcalledyou.IwanttotellyouIhaveto
Agreatdealofattentionisbeingpaidtodaytothesocalleddigitaldivid
Agreatdealofattentionisbeingpaidtodaytothesocalleddigitaldivid
Thechantof"digital,digital,digital"continuestogrowinvolumeworldwi
Thechantof"digital,digital,digital"continuestogrowinvolumeworldwi
Thechantof"digital,digital,digital"continuestogrowinvolumeworldwi
随机试题
Letchildrenlearntojudgetheirownwork.Achildlearningtotalkdoesn
AccordingtotheBBCcorrespondent,theGreeksareworriedthatAnnanhasoffere
根据《健筑抗震设计规范》(GB50011-2001),下列建筑中属于结构竖向不规
流行性乙型脑炎的主要死亡原因是:A.持续抽搐 B.循环衰竭 C.呼吸衰
肾小管液中水和葡萄糖、氨基酸重吸收的主要部位是A:髓襻升支粗段 B:远曲小管
经济全球化的趋势日益加剧是进入()以后。A.20世纪90年代 B.20世
某二级耐火等级多层苯甲酸厂房与建筑高度为30m的藏书量120万册图书馆的防火间距
关于单加氧酶的叙述,下列哪项是错误的? A.又称混合功能氧化酶B.是肝中最重
承兑交单对()较为有利。A.进口商 B.出口商 C.托收行 D.代收行
下列界线(面)中,可作为水文地质单元边界的有( )。A.隔水层界线(面) B
最新回复
(
0
)