首页
登录
职称英语
Why does tile Foundation concentrate its support on basic rather than applie
Why does tile Foundation concentrate its support on basic rather than applie
游客
2023-09-11
65
管理
问题
Why does tile Foundation concentrate its support on basic rather than applied research? Basic research is the very heart of science, and its product is the capital of scientific progress, a capital that must be constantly increased as the demands upon it rise. The goal of basic research is understanding, for its own sake. Understanding of the structure of the atom or the nerve cell, the explosion of a spiral nebula (星云) or the distribution of cosmic dust, the causes of earthquakes and droughts, or of man as a behaving creature and of the social forces that are created whenever two or more human beings come into contact with one another—the scope is almost unbelievable, but the commitment to truth is the same. If the commitment were to a particular result, conflicting evidence might be overlooked or, with the best will in the world, simply not appreciated. When Roentgen, the physicist, discovered X-rays, he had no idea of their usefulness to medicine.
Applied research, undertaken to solve specific practical problems, has an immediate attractiveness because the results can be seen and enjoyed. For practical reasons, the sums spent on applied research in any country always far exceed those for basic research, and the proportions are more unequal in the developed countries. Leaving aside the funds devoted to research by industry—which is naturally far more concerned with applied aspects because these increase profits quickly—the funds the U. S. Government spends on basic research currently amount to about 7 percent of its overall research and development funds. Unless adequate safeguards are provided, applied research invariably tends to drive out basic research. Then, as Dr. Waterman has pointed out, "Developments will inevitably be undertaken prematurely, career incentives will be strongly attracted by applied science, and the opportunities for making major scientific discoveries will be lost. Unfortunately, pressures to emphasize new developments, without corresponding emphasis upon pure science tend to lower the quality of the nation’s technology in the long run, rather than to improve it." [br] Which of the title below best expresses the ideas of this passage?
选项
A、Roentgen’s Ignorance of X-rays.
B、The Attractiveness of Applied Research.
C、The Importance of Basic Research.
D、Basic Research vs. Applied Research.
答案
D
解析
主旨题。根据文章第一段,基础研究非常重要,而根据第二段,人们更重视应用研究,故本文主要对比了基础研究和应用研究。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3004062.html
相关试题推荐
[audioFiles]audio_eusm_0200(20106)[/audioFiles]A、Rallysupportfortheirmoveme
[audioFiles]audio_eusm_0097(20106)[/audioFiles]A、Emotionalsupport.B、Technical
[audioFiles]audio_eusm_0190(20106)[/audioFiles]A、He’drathernotgotothelect
Doyouseetheglassashalf-fullratherthanhalfempty?Doyoukeepyoure
Infact,PeterwouldratherhaveleftforSanFrancisco______(而不愿呆在纽约).thans
Intheatmosphere,carbondioxideactsratherlikeaonewaymirror—theglas
Intheatmosphere,carbondioxideactsratherlikeaonewaymirror—theglas
Intheatmosphere,carbondioxideactsratherlikeaonewaymirror—theglas
FishesThetermfishisapplied
FishesThetermfishisapplied
随机试题
[A]camera[B]television[C]watch[D]umbrella[E]breakfast[F]dictionary[G
Predictionsoflargepopulationsofrobotsinindustryhaveyettocometrue
[audioFiles]audio_ehbz200612_002(200612)[/audioFiles]A、Holidayfood.B、Children
【S1】[br]【S4】I从句法结构看,该题应填入一个形容词,用来修饰issues一词,选项中符合这一要求的有I.environmental、N.socia
如图所示,桁架c杆的内力是( )。 A、-F/2 B、0 C、F
从资本流动的角度出发,股权投资基金投资阶段资本从()。A.投资者流向股权投资基金
患者,女,60岁,肝硬化10年,大量腹水,深昏迷急诊平车入院,该患者应该选择的体
某基于1:1万比例尺地形图的行政区域界线测绘项目,采用光电测距附合导线测量方法测
在治疗性团体评估中,指导者应关注团体成员的( )。A.思维的改变 B.人际关
光缆单盘检验中,光电特性检验不包括()。A.光缆长度的复测 B.光缆单盘损耗
最新回复
(
0
)