首页
登录
职称英语
[originaltext] In the 18th century French economists protested the excessive
[originaltext] In the 18th century French economists protested the excessive
游客
2023-09-10
74
管理
问题
In the 18th century French economists protested the excessive regulation of business by the government. Their motto was laisser faire. Laisser faire means let the people do as they choose. In the economic sense, this meant that while the government should be responsible for things like maintaining peace and protecting property rights, it should not interfere with private business. It shouldn’t create regulations that might hinder business growth, nor should it be responsible for providing subsidies to help. In other words, governments should take a hands off approach to business. For a while in the United States, laisser faire was a popular doctrine. But things quickly changed. After the Civil War, politicians rarely opposed the government’s generous support of business owners. The were only too glad to support government land grants and loans to railroad owners, for example. Their regulations kept tariffs high and that helped protect American industrialists against foreign competition. Ironically in the late 19th century, a lot of people believed that the laisser faire policy was responsible for the country’s industrial growth. It was generally assumed that because business owners did not have a lot of external restrictions placed on them by the government, they could pursue their own interests, and this was what made them so successful. But in fact, many of these individuals would not have been able to meet their objectives if not for government support.
选项
A、Competition in business.
B、Government grants.
C、A type of economic policy.
D、International transportation practices.
答案
C
解析
首句是全文的主题句,根据 In the 18th century French economists protested the excessive regulation of business by the government可概括出短文谈论的主题:A type of economic policy,故C为答案。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3002875.html
相关试题推荐
[originaltext]Peopledonotanalyzeeveryproblemtheymeet.Sometimesthey
[originaltext]Peopledonotanalyzeeveryproblemtheymeet.Sometimesthey
[originaltext]Peopledonotanalyzeeveryproblemtheymeet.Sometimesthey
[originaltext]Wewalkedinsoquietlythatthenurseatthedeskdidn’teve
[originaltext]Wewalkedinsoquietlythatthenurseatthedeskdidn’teve
[originaltext]EmilyDickinsonisoneofthegreatestAmericanpoets.Shewa
[originaltext]M:Sincesomanyofyouhaveaskedmehowtolearnalanguage,I
[originaltext]M:Sincesomanyofyouhaveaskedmehowtolearnalanguage,I
[originaltext]M:WhatdoyouthinkofthecampusNetwork?W:Ithinkitstilln
[originaltext]M:WhatdoyouthinkofthecampusNetwork?W:Ithinkitstilln
随机试题
ThePresidentcalledOraclea"greatcompany",buthedeclinedtosaywhetherhe
[originaltext]W:David,there’snotmuchleftintherefrigerator.Imightbea
Everyday______wateriswastedherethoughwearebadlyshortofit.A、anyB、anu
Internationalairlineshaverediscoveredthebusinesstravelers,themanor
Inthelatenineteenthandearlytwentiethcenturies,oneofthemostclearl
下述疾病中可以引起槟榔肝的是()。A.上腔静脉闭塞症 B.三尖瓣狭窄 C
森林资源资产按其形态可划分为()。A.森林生物资源资产 B.森林土地资源资产
患者男性,61岁。胸痛并进行心脏重症监护,心电图显示房颤,其心率为180次/分钟
R-S细胞的组织起源是A.B细胞 B.T细胞 C.单核细胞 D.NK
期货结算机构和期货交易所的关系,一般分为( )。A.作为某一交易所的内部机构,仅
最新回复
(
0
)