首页
登录
职称英语
Many people -- especially the baby-boomers born between 1946 and 1964, who
Many people -- especially the baby-boomers born between 1946 and 1964, who
游客
2023-09-08
87
管理
问题
Many people -- especially the baby-boomers born between 1946 and 1964, who will be retiring over the next 20 years or so -- will be asking themselves whether they will have enough to keep them comfortable in their old age, even if they save a lot. After all, it is generally accepted that they cannot rely on the state. The burden on the taxpayer would be too great.
But, as already noted, financial wealth is just a claim on the assets produced by the economy. Making pensions a claim on the private sector rather than the public purse does not change the problem. Will businesses in 20 years’ time be producing enough income to pay the rewards and bond interest to pay baby-boomers their private-sector pensions? And what will happen to asset prices if the boomers try to cash what they hold?
In demographic(人口统计学) terms, asset markets could be seen as a pyramid scheme, in which each generation aims to sell its accumulated savings to the next. Provided the next generation is larger than the one that preceded it, the savers can sell their assets at higher prices. That was the case for much of the 20th century.
The baby-boomers will upset the pattern. If they retire at 65, they will start offloading their assets in 2011. And even in America, which has fewer demographic problems than Japan, there are not enough new savers coming along to replace them. Some hope that emerging markets will solve the problem, by acting as buyers of developed market assets and a source of higher returns for investors in rich countries, but: the theory is unproven.
In a 136-page report, "The Business of Ageing", John Llewellyn and Camille Chaix-Viros of Nomura, a Japanese bank, examine the potential effect on financial markets of ageing Western populations. As the baby-boomers run down their savings to fund their retirement, you would expect, other things being equal, real interest rates to rise (because the supply of savings will fall, relative to demand). As a consequence of this, the valuation of assets such as bonds and equities should come under pressure. Evidence partly backs up this theory. For example, economists can plot a relationship between the proportion of the population aged between 35 and 59 (when people save most) and the level of real interest rates. The relationship has been negative, as theory would predict, since the 1980s (lots of savings kept interest rates low). The strong Western stockmarkets of the 1990s coincided with the boomers’ peak savings years. [br] Why does the author say that the evidence just partly supports the theory?
选项
A、Because what the theory suggests is only plotted by economists.
B、Because the negative relationship since 1980s is against the theory.
C、Because baby-boomers concerned the relationship is the other way around.
D、Because what the theory suggests may be a coincidence.
答案
C
解析
推理判断题。根据上文可知,John Llewellyn and Camille Chaix-Viros 所提的理论认为,当储蓄供应下降时,实际利率就会上涨,反之亦然。但文章最后一句提到The strong Western stockmarkets of the 1990s coincided with the boomers’ peak savings years,可见baby-boomers的积蓄高峰与股票市场的涨势同时发生了,这与上述理论正好相反,所以C 符合题意。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2997234.html
相关试题推荐
Mostpeoplewouldbe【C1】______bythehighqualityofmedicine【C2】______to
Mostpeoplewouldbe【C1】______bythehighqualityofmedicine【C2】______to
Mostpeoplewouldbe【C1】______bythehighqualityofmedicine【C2】______to
Mostpeoplewouldbe【C1】______bythehighqualityofmedicine【C2】______to
Mostpeoplewouldbe【C1】______bythehighqualityofmedicine【C2】______to
Mostpeoplewouldbe【C1】______bythehighqualityofmedicine【C2】______to
Mostpeoplewouldbe【C1】______bythehighqualityofmedicine【C2】______to
Mostpeoplewouldbe【C1】______bythehighqualityofmedicine【C2】______to
Mostpeoplewouldbe【C1】______bythehighqualityofmedicine【C2】______to
Mostpeoplewouldbe【C1】______bythehighqualityofmedicine【C2】______to
随机试题
每年农历第一天开始,持续数周的春节在中国人看来是最宏大、最重要的年度节日,这就好比西方人眼中的圣诞节。为了庆祝家庭团圆,同时也表达了人们对即将到来的春天
Withitsrecession-friendlycoffeeprices,plentifultablesandavailablebat
[originaltext]W:IheardyoujustgotbackfromaweekendtriptoSantaFe.Ih
Amanstepsonwhatseemslikesolidgroundbutdiscoverswithhorrorthatt
两样本均数比较,经t检验得出差别有统计学意义的结论时,P越小,说明A.两样本均数
孔奋字君鱼,扶风茂陵人也。奋少从刘歆受《春秋左氏传》,歆称之,谓门人日:“吾已从
泡沫喷雾灭火系统全面巡视应检查气瓶压力是否正常;泡沫喷雾灭火系统电源正常、动力源
A
(2013年)某水库总库容为5亿m3,设计地震烈度为8度,相应其均质土坝压实度宜
属于骨折晚期并发症的是A.脂肪栓塞 B.肝脾破裂 C.血管损伤 D.创伤性
最新回复
(
0
)