首页
登录
职称英语
In the atmosphere, carbon dioxide acts rather like a one-way mirror—the gla
In the atmosphere, carbon dioxide acts rather like a one-way mirror—the gla
游客
2023-09-08
62
管理
问题
In the atmosphere, carbon dioxide acts rather like a one-way mirror—the glass in the roof of a greenhouse which allows the sun’s rays to enter but prevents the heat from escaping. According to a weather expert’s prediction, the atmosphere will be 3℃ warmer in the year 2050 than it is today, if man continues to burn fuels at the present rate. If this warming up took place, the ice caps in the poles would begin to melt, thus raising sea level several meters and severely flooding coastal cities. Also, the increase in atmospheric temperature would lead to great changes in the climate of the northern hemisphere, possibly resulting in an alteration of the chief food-growing zones.
In the past, concern about a man-made warming of the earth has concentrated on the Arctic because the Antarctic is much colder and has a much thicker ice sheet. But the weather experts are now paying more attention to West Antarctic, which may be affected by only a few degrees of warming: in other words, by a warming on the scale that will possibly take place in the next fifty years from the burning of fuels. Satellite pictures show that large areas of Antarctic ice are already disappearing. The evidence available suggests that a warming has taken place. This fits the theory that carbon dioxide warms the earth.
However, most of the fuel is burnt in the northern hemisphere, where temperatures seem to be falling. Scientists conclude, therefore, that up to now natural influences on the weather have exceeded those caused by man. The question is: Which natural cause has the most effect on the weather?
One possibility is the variable behavior of the sun. Astronomers at one research station have studied the hot spots and "cold" spots (that is, the relatively less hot spots) on the sun. As the sun rotates, every 27.5 days, it presents hotter or colder faces to the earth, and different aspects to different parts of the earth. This seems to have a considerable effect on the distribution of the earth’s atmospheric pressure, and consequently on wind circulation. The sun is also variable over a long term: its heat output goes up and down in cycles, the latest trend being downward.
Scientists are now finding mutual relations between models or solar-weather interactions and the actual climate over many thousands of years, including the last Ice Age. The problem is that the models are predicting that the world should be entering a new Ice Age and it is not. One way of solving this theoretical difficulty is to assume a delay of thousands of years while the solar effects overcome the inertia of the earth’s climate. If this is right, the warming effect of carbon dioxide might thus be serving as a useful counter-balance to the sun’s diminishing heat. [br] If the assumption about the delay of a new Ice Age is correct, which of the following statement is true?
选项
A、the best way to overcome the cooling effect would be to burn more fuels
B、ice would soon cover the northern hemisphere
C、the increased levels of carbon dioxide in the atmosphere could warm up the earth even more quickly
D、the greenhouse effect could work to the advantage of the earth
答案
D
解析
细节题。本题涉及对文章最后一段最后一句话的理解If this is right, the warming effect of carbon dioxide might thus be serving as a useful counter-balance to the sun’s diminishing heat.(如果有关太阳光能延缓新冰河时代到来的推测是正确的,那么二氧化碳的温室效应将发挥有效的作用来平衡太阳日益减少的光热。)选项D与此意相符,其他选项概括不全面。因此,答案是D。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2995892.html
相关试题推荐
Doyouseetheglassashalf-fullratherthanhalfempty?Doyoukeepyoure
Doyouseetheglassashalf-fullratherthanhalfempty?Doyoukeepyoure
Intheatmosphere,carbondioxideactsratherlikeaonewaymirror—theglas
Intheatmosphere,carbondioxideactsratherlikeaonewaymirror—theglas
Intheatmosphere,carbondioxideactsratherlikeaone-waymirror—theglas
Intheatmosphere,carbondioxideactsratherlikeaone-waymirror—theglas
Intheatmosphere,carbondioxideactsratherlikeaone-waymirror—theglas
WhydoestileFoundationconcentrateitssupportonbasicratherthanapplie
WhydoestileFoundationconcentrateitssupportonbasicratherthanapplie
WhydoestileFoundationconcentrateitssupportonbasicratherthanapplie
随机试题
幸福有时会同我们开一个玩笑,乔装打扮而来。机遇、友情、成功、团圆……它们都酷似幸福,但它们并不等同于幸福。幸福会借了它们的衣裙,袅袅婷婷而来,走得近了,
Scientistshaveacknowledgedthattointerpretananimal’sthoughtprocessesin
______isthenationalanthemoftheUnitedStates.A、UnionJackB、TheStar-Spang
Writeaboutthefollowingtopic.Successissomethingmostpeopletrytoachieve
甲级设备工程监理单位的注册资金不得少于()万元人民币。A.600 B.50
某体育代表队在一次比赛中共获A、B、C、D等4个项目的奖牌若干枚。其中,A项目奖
下列关于金融互换的说法中,错误的是()。A.互换中可以包含两个以上的当事人
有关生物进化的下列叙述中,正确的是:A、生物进化只发生在古老的地球上 B、进化
某企业与其关联方企业未按照独立企业之间业务往来支付价款费用的,税务机关有权调整,
主要用于浇筑平板式楼板或带边梁楼板的工具式模板为()。A:大模板 B:台模
最新回复
(
0
)