首页
登录
职称英语
Some time ago a friend who had lost his City job confessed he had considered
Some time ago a friend who had lost his City job confessed he had considered
游客
2023-09-06
34
管理
问题
Some time ago a friend who had lost his City job confessed he had considered killing himself. I was appalled but not surprised: while men are being hit harder by the recession than women they are also seem to be showing less resilience in dealing with unemployment and economic insecurity.
The trend in male unemployment, particularly among graduates and high-skilled men, did not begin with the recession and will not end with it. Rising male unemployment has been a feature of the socioeconomic change that many western countries have experienced in the last 30 years. Forecasts predict that women will dominate the professions within 15 years. This trend alone is enough for some to claim that a "crisis of masculinity(男子气)" is on the horizon.
The emerging knowledge economy demands a new, softer skill set—empathy, sociability, confidence, resourcefulness. Women are perceived as being better at soft skills, and now they count for more. In the course of just over a decade, Demos research found, these skills became central to life chances: for those who turned 30 in 2000, such character capabilities had become 33 times more important in determining earnings.
But character can’t be taught in the classroom. Girls outperform boys at all levels of education. Between 1990 and 2004, the proportion of young women gaining two or more A-levels more than doubled, while the proportion of young men gaining this result increased much more slowly. More women than men go to university, and when they’re there, they do better: 58% of women gained first class and upper second degrees in 2006, compared to 50% of men.
It is not exactly a leap to argue that these trends are a result of the changes to GCSEs and A-levels that—with their burgeoning emphasis on project work rather than exams, on working in teams and on critical skills rather than hard facts—have benefited female students. So much so that A-levels are now being skewed(倾斜) back to favor boys, with more emphasis being put on exams rather than coursework.
So what can be done? Interestingly there may be a genuine solution. Demos research shows that boys and young men can substantially boost employability, income and wellbeing by doing apprenticeships from age 16 instead of, or as well as, A-levels.
In fact, boys who did apprenticeships earned on average 7% more by the age of 30 than those who did not— regardless of whether the non-apprentices had high academic qualifications. Boys who took apprenticeships were more confident, happy and skilled by the time they were 30 than their non-apprentice contemporaries.
Society needs to get over this obsession with A-levels as the gold standard if we want to give boys the chance to succeed in this new job environment. Rigging A-levels won’t help. They need training to help them operate in the workplace, not qualifications that prepare them to fail. [br] Why can young men with apprenticeships earn more than those without?
选项
A、Apprenticeships provided them with the chance of better character and skill.
B、Apprenticeships were valued much more than high academic qualifications.
C、They were more confident, optimistic and they were also more skillful.
D、Their non-apprentice contemporaries wasted much time in taking A-levels.
答案
A
解析
根据题干关键词young men with apprenticeships定位到原文第七段第二句:Boys, who took apprenticeships were more confident, happy and skilled by the time they were 30 than their non-apprentice contemporaries. 可知接受学徒培训的男孩比没当学徒的男孩更自信、更快乐,也更有技能,即学徒给他们提供了培养好性格和技术的机会。故选A 项。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2989804.html
相关试题推荐
Housesarenormallyfairlystationaryobjects,andthat’snotconsideredas
Housesarenormallyfairlystationaryobjects,andthat’snotconsideredas
Housesarenormallyfairlystationaryobjects,andthat’snotconsideredas
Housesarenormallyfairlystationaryobjects,andthat’snotconsideredas
Housesarenormallyfairlystationaryobjects,andthat’snotconsideredas
Housesarenormallyfairlystationaryobjects,andthat’snotconsideredas
Housesarenormallyfairlystationaryobjects,andthat’snotconsideredas
______,itisoftenconsideredimpolitetointerjectaremarkwhenpeopleareta
[originaltext]Why,youmaywonder,shouldspidersbeourfriends?(26)Be
[originaltext]Why,youmaywonder,shouldspidersbeourfriends?(26)Be
随机试题
Whatisthetopicofthepassage?[br][originaltext]Carcrashesaretheto
TheEskimoisgenerallypicturedashospitable,amiableandobliging.A、admirable
Morethan360,000babiesareborneverydayontheplanet.Whichoneofthem
正常舌象的表现是()A.舌体灵活自如 B.胖瘦适中 C.质淡红 D.
女性,26岁,怀孕11周,此时病人间断低热,伴左胸疼,继而呼吸困难,就诊发现“左
关于麻醉前ASA病情分级标准错误的是A、Ⅰ级无脏器改变,估计耐受麻醉手术良好
房地产分支机构承接业务时,应当以( )的名义承接业务。A.设立该分支机构的房地
(2019年真题)当事人为了重复使用而预先拟定,并在订立合同时未与对方协商的条款
通过报检员资格考试合格的人员,取得《报检员资格证》后,()内未从事报检业务的,
下列项目中,符合工程项目定义,可以称为工程项目的是() A.发电机设计项目
最新回复
(
0
)