首页
登录
职称英语
[originaltext] The flag, the most common symbol of a nation in the modem worl
[originaltext] The flag, the most common symbol of a nation in the modem worl
游客
2023-09-01
55
管理
问题
The flag, the most common symbol of a nation in the modem world, is also one of the most ancient. With a clear symbolic meaning, the flag in the traditional form is still used today to mark buildings, ships and other vehicles related to a country.
The national flag as we know it today is in no way a primitive artifact. It is, rather, the product of thousands of years’ development. Historians believe that it had two major ancestors, of which the earlier served to show wind direction.
Early human beings used very fragile houses and boats. Often strong winds would tear roofs from houses or cause high waves that endangered travelers. People’s food supplies were similarly vulnerable. Even after they had learned how to plant grains, they still, needed help from nature to ensure good harvests. Therefore they feared and depended on the power of the wind, which could bring warmth from one direction and cold from another.
Using a simple piece of cloth tied to the top of a post to tell the direction of the wind was more dependable than earlier methods, such as watching the rising of smoke from a fire. The connection of the flag with heavenly power was therefore reasonable. Early human societies began to fix long pieces of cloth to the tops of totems before carrying them into battle. They believed that the power of the wind would be added to the good wishes of the gods and ancestors represented by the totems themselves.
These flags developed very slowly into modem flags. The first known flag of a nation or a ruler was unmarked: The king of China around 1000 B. C. was known to have a white flag carried ahead of him. This practice might have been learned from Egyptians even further in the past, but it was from China that it spread over trade routes through India, then across Arab lands, and finally to Europe, where it met up with the other ancestor of the national flag.
选项
A、Development of the National Flag
B、Power of the National Flag
C、Types of Flags
D、Uses of Flags
答案
A
解析
What is the best title for the passage?
选项都涉及到flags,且该题可能考查短文大意或题目。短文按照从古至今的顺序介绍了flags的发展,因此[A]为答案。短文只是在一些细节上介绍了国旗的权利和用途,但是这并不能作为短文的题目,故排除[B]和[D]。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2975961.html
相关试题推荐
[originaltext]AndnowfortheMondayMorningweatherreport.Rightnowthe
[originaltext]AndnowfortheMondayMorningweatherreport.Rightnowthe
[originaltext]AndnowfortheMondayMorningweatherreport.Rightnowthe
[originaltext]Thisweek,wetalkaboutgettinganAmericaneducationonli
[originaltext]RobertFrostwasborninSanFranciscoin1875andwassenta
[originaltext]RobertFrostwasborninSanFranciscoin1875andwassenta
[originaltext]M:Jenny,whatdoyouthinkamillionaireshouldbetike?W:Well
[originaltext]M:Jenny,whatdoyouthinkamillionaireshouldbetike?W:Well
[originaltext]M:Jenny,whatdoyouthinkamillionaireshouldbetike?W:Well
[originaltext]Recentfilms,books,magazinesandnewspapershavereporteda
随机试题
Whoarethespeakers?[br][originaltext]M:Polly,Ms.Kellyhasagreedtocome
CurrentChallengesConfrontingU.S.HigherEducationThefirstchallenge:force
Heisa(n)______characterwholikeswearingaberetanddarkglasses.A、eccentriC
某地下工程为一般战备工程,其任意100m2防水面积上漏水点不超过7处,则其防水等
下列各项中,( )不是大众旅游时期导游服务主要呈现的特征。A.导游职业自由化
3.关于避雷针接地规定说法正确的是() A避雷针应采用双接地引下线
()是指在个人具备国家及所在企业规定的条件时可以享受的福利。A.补充福利 B
公寓的土地使用年限为()年。A:70B:30C:40D:50
对于新产品的开发战略,实力雄厚的大企业可选择()。A.进取战略 B.紧随战略
用于表示在一定时间水平、一定概率下所发生最大损失的要素是()。A.违约概率
最新回复
(
0
)