首页
登录
职称英语
[originaltext] Allan goes everywhere with Birgitta Anderson, a 54-year-old s
[originaltext] Allan goes everywhere with Birgitta Anderson, a 54-year-old s
游客
2023-08-31
77
管理
问题
Allan goes everywhere with Birgitta Anderson, a 54-year-old secretary. He moves around her office at work and goes shopping with her. "Most people don’t seem to mind Allan," says Birgitta, who thinks he is wonderful. "He’s my fourth child," she says. She may think of him and treat him that way, buying his food, paying his health bills and his taxes, but in fact Allan is a dog. Birgitta and Allan live in Sweden, a country where everyone is expected to lead an orderly life according to rules laid down by the government, which also provides a high level of care for its people. This level of care costs money. People in Sweden pay taxes on everything, so aren’t surprised to find that owning a dog means yet more taxes. Some people are paying as much as 500 Swedish kronor in taxes a year for the right to keep their dog, money that is spent by the government on dog hospitals and sometimes medical treatment for a dog that falls ill. However, most such treatment is expensive, so owners often decide to pay health and even life insurance for their dog. In Sweden dog owners must pay for any damage their dog does. A Swedish Kennel Club official explains what this means: if your dog runs out on the road and gets hit by a passing car, you, as the owner, have to pay for any damage done to the car, even if your dog has been killed in the accident.
Questions 26 to 28 are based on the passage you have just heard.
26. Who is Allan?
27. What’s the passage mainly about?
28. What can we learn from the passage?
选项
A、The medical treatment in Sweden.
B、Keeping a dog in Sweden.
C、The daily life of the Swedes.
D、Social welfare in Sweden.
答案
B
解析
选项均为名词短语且概括性强表明,本题可能考查短文的主题。短文开头提到了54岁的瑞典人Birgitta和她的狗Allan的情况,由此引申出在瑞典养狗需要遵循的规章制度等,由此可知,短文主要讲的是在瑞典养狗的情况,故答案为[B]。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2973423.html
相关试题推荐
[originaltext]W:Hi.CanIhelpyou?M:Hi.I’ve,uh,justopenedacheckingac
[originaltext]M:IthinkthewholeclassisgoingonthefieldtripnextFriday
[originaltext]M:IthinkthewholeclassisgoingonthefieldtripnextFriday
[originaltext]M:IthinkthewholeclassisgoingonthefieldtripnextFriday
[originaltext]M:IthinkthewholeclassisgoingonthefieldtripnextFriday
[originaltext]M:IthinkthewholeclassisgoingonthefieldtripnextFriday
[originaltext]E-mailedresumesaccountfor32percentofallsubmissionsto
[originaltext]Theworld’sfirstcompletelyautomaticrailwayhasbeenbuilt
[originaltext]M:GoodMorning.W:Goodmorning,canIhelpyou?M:Yes,I’dlik
[originaltext]M:GoodMorning.W:Goodmorning,canIhelpyou?M:Yes,I’dlik
随机试题
Goodmorning,everyoneandwelcometotheEnglishforAcademicPurposesCent
[originaltext]A$150millionprojecttoreplacealloftheverticalsuspens
采用二次谐波制动原理的变压器差动保护,当任一相差动回路电流的二次谐波含量满足制动
Manyoftheactivitiesperformedduring
牙列缺失后,颌骨的改变主要表现为A.颌骨的移位 B.颌骨的增生 C.牙槽骨的
按照1970年全国烧伤会议确定的标准,符合重度烧伤的是A.烧伤总面积20%,或Ⅲ
消化道中吸收营养物质的主要部位是在A.口腔B.胃C.小肠D.升结肠E.横结肠
引起感染性休克的病因不包括A:急性化脓性胆管炎 B:急性胆囊炎 C:化脓性腹
下列关于双代号网络计划的说法,正确的有()。A.可能没有关键线路 B.至少有一
下列有关因特网提供服务的叙述中,有错误的一条是( )。A.文件传输服务、远程登
最新回复
(
0
)