首页
登录
职称英语
Banking is about money; and no other familiar commodity(商品)arouses such exce
Banking is about money; and no other familiar commodity(商品)arouses such exce
游客
2023-08-29
70
管理
问题
Banking is about money; and no other familiar commodity(商品)arouses such excesses of passion and dislike. Nor is there any other about which more nonsense is talked. The type of thing that comes to mind is not what is normally called economics, which is inexact rather than nonsensical, and only in the same way as all sciences are at the point where they try to predict people’s behavior and its consequences. Indeed most social sciences and, for example, medicine could probably be described in the same way.
However, it is common to bear assertions of the kind "if you were left alone on a desert island, a few seed potatoes would be more useful to you than a million pounds" as though this proved something important about money except the undeniable fact that it would not be of much use to anyone in a situation where very few of us are at all likely to find ourselves. Money in fact is a token or symbolic object, exchangeable on demand by its holders for goods and services. Its use for these purposes is universal except within a small number of primitive agricultural communities.
Money and price mechanism(机制), i. e. , the changes in prices expressed in money terms of different goods and services, are the means by which all modern societies regulate demand and supply for these things. Especially important are the relative changes in prices of different goods and services compared with each other. To take random examples: the price of house-building has over the past five years risen a good deal faster than that of domestic appliances like refrigerators, but slower than that of motor insurance or French Impressionist paintings. This fact has complex implications for students of the industry, trade unionism, town planning, insurance companies, fine-art auctions, and politics. Unpacking these implications is what economics is about, but their implications for bankers are quite different.
In general, in modern industrialized societies, prices of services or goods produced in a context requiring high service content(e. g. a meal in a restaurant)are likely to rise more rapidly than prices of goods capable of mass-production(批量生产)on a large scale. It is also a characteristic of highly developed economics that the number of workers employed in service industries tends to rise and that of workers employed in manufacturing to fall. The discomfort this truth causes has been an important source of tension in Western political life for many years and is likely to remain so for many more. [br] In the writer’s view, the assertion that money would be useless on a desert island
选项
A、illustrates one limitation to the importance of money
B、is only of importance to people stranded in such places
C、proves that there are many situations in which money is irrelevant
D、tells us nothing of significance about money in a certain situation
答案
D
解析
推理判断题。根据题干定位答案到第二段第一句However,it is common to bear assertions of the kind“if you were left alone on a desert island,a few seed potatoes would be more useful to you than amillion pounds”as though this proved something important about money except the undeniable factthat it would not be of much use to anyone in a situation where very few of us are at all likely to findourselves.(然而,人们通常能接受这种说法:“如果你被留在一个荒岛上,对你而言,几个马铃薯的种子会比100万英镑更有用”,这似乎证明了关于金钱重要性的道理,但却忽视了一个不可否认的事实:在这种环境下金钱的确没有什么用,但我们当中没有几个人会真的发现自己处于这个境地。)这句话比较长,相对也比较难懂。首先句子通过一个类比说钱没那么重要,但是紧接着作者又说,实际这种说法只能证明这一不可否认的事实:我们没有几个人可能会生活在那种环境中。也就是说这个假设其实是无意义的,文章其实并没有讲到金钱在那种环境中的意义。选项D的意思是,没有告诉我们有关金钱在一定环境中的意义,是正确的。A选项说阐明金钱重要性的有限度;B选项说金钱只对处于那种困境中的人很重要;C选项是说证明许多种情况下金钱无足轻重,都不符合题意。答案是D。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2967885.html
相关试题推荐
[originaltext]AlotofpeoplearefamiliarwiththestoryofBraveGelert,
A、Asktheaudiencemanyquestions.B、Summarizethematerialwhichisfamiliarto
Everybodyisreadytofightforfamebecause______(它能激发争斗天性).itarousestheco
Bankingisaboutmoney;andnootherfamiliarcommodity(商品)arousessuchexce
Itisafamiliarscenethesedays:employeestakingnewlylaid-offco-worker
Itisafamiliarscenethesedays:employeestakingnewlylaid-offco-worker
Itisafamiliarscenethesedays:employeestakingnewlylaid-offco-worker
Itisafamiliarscenethesedays:employeestakingnewlylaid-offco-worker
Itisafamiliarscenethesedays:employeestakingnewlylaid-offco-worker
Itisafamiliarscenethesedays:employeestakingnewlylaid-offco-worker
随机试题
Almosteverynewinnovationgoesthroughthreephases.When【C1】________intr
对孩子的个性培养也是非常重要的,做父母的不要强迫孩子做不想做的事。现在的父母望子成龙,总是为孩子设计出一条光明大道,他们常根据自己的喜好规定孩子应该做什
简答题:根据所给材料回答问题。(凡要求作选择回答的问题,应将与所选选项对应的字母
完全性喉返神经麻痹患者,其声带固定于:()A.正中位 B.旁正中位 C.
A.仅从个人兴趣或追逐个人利益出发选择研究课题是不道德的 B.由个人完成发明创
患者,男性,23岁,包皮上翻未及时复位造成包皮嵌顿3天。查体:包皮内板明显充血、
下列关于强心苷中毒后抢救的叙述,不正确的是A.房室传导阻滞,用普萘洛尔 B.对
(2018年11月)内部提拔、工作调换、工作轮换、重新聘用、公开招募,属于(
睛明穴最善于治疗A.眉棱骨痛 B.偏头痛 C.目赤肿痛 D.牙痛
产品目标客户信息的内容主要包括()。A.客户风险承受能力 B.客户资产规
最新回复
(
0
)