首页
登录
职称英语
[originaltext] The sum total of our knowledge is very small compared to the
[originaltext] The sum total of our knowledge is very small compared to the
游客
2023-08-29
67
管理
问题
The sum total of our knowledge is very small compared to the size of our ignorance. Every advance on the frontier of knowledge opens up a great vista of the unknown. The scientist is not happy except when he finds something new. Science is an incomplete task just as life is incomplete. He can only be happy because he has the opportunity to continue the search. Fulfillment can never be there so long as knowledge is imperfect.
The search for truth is not a peaceful occupation. The happiest people I have known have not been the men of great worldly achievements or wealth. They have been the simple people who are happily married, enjoying good health and good family life.
I do not think we search for the stars or moon because we make up our minds to do so, but because we can’t help ourselves. Imagination is not an attribute of happiness. A person can be very happy when he knows nothing.
While it is true you can get happiness, peace and serenity from being at the lower end of the ladder, it is also true that you cannot enjoy the ecstasy of achievement. Success in the general sense of the term means the opportunity to experience and to realize to the maximum the forces that are within us.
Questions:
26. In the author’s opinion, why do we search the stars or moon?
27. According to the author, where does the happiness of scientists lie?
28. What is the meaning of success in the general sense of the term?
选项
A、It means the opportunity to experience and to realize to the maximum the forces that are within us.
B、It means great worldly achievements or accomplishments or wealth.
C、It means being on the top of the social ladder.
D、It means the search for truth.
答案
A
解析
细节题.在短文中有这样的句子Success in the general sense of the term means the opportunity to experience and to realize to the maximum the forces that are within us.(一般意义上的成功是指有机会去经历并且意识到存在于我们身上的力量。)选项A与原文中的句子属同义替换,答案是A.
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2967711.html
相关试题推荐
[originaltext]Thehomeisthecentralfocusofmostyoungpeople’slivesin
[originaltext]Thehomeisthecentralfocusofmostyoungpeople’slivesin
[originaltext]Hello,IamHarrietSmith.AstheeditorofTheVoice,I’dli
[originaltext]Objectsthatarevibratingmakesounds.Rhythmicsoundvibrati
[originaltext]Objectsthatarevibratingmakesounds.Rhythmicsoundvibrati
[originaltext]M:You’regoingtoSoutheastAsiancountriesforaholidaysoon,
[originaltext]M:You’regoingtoSoutheastAsiancountriesforaholidaysoon,
[originaltext]M:Howisyourtermpapercomingalong?W:Ihavejustfinishedt
[originaltext]Forcenturies,parrotshavebeenprizedpetsbecauseoftheir
[originaltext]Forcenturies,parrotshavebeenprizedpetsbecauseoftheir
随机试题
尽管中国耕地面积有限,但已解决了吃住问题。然而,过多使用化肥导致农田效率低下和严重的污染。北方地区化肥的使用量超出庄稼需要量的40%。中国的粮食产量占世
Withtheflowers______everywhere,theparklooksbeautiful.A、tobloomB、blooming
Weallhopethatthevaluesthatareimportanttoeachofusarepassedalon
关于“六部”,说法正确的有( )。A.六部制始于隋唐 B.武官的选用归吏部掌
进行通风气流组织设计时,应遵循的原则是()。A.将新鲜空气送到作业地带或操作
证券公司、证券投资咨询机构应当向客户提供风险揭示书,并由客户签收确认。《风险揭示
下列有关商誉的表述中,正确的是:A:商誉应定期摊销计入损益 B:商誉产生于非同
某市统计局在针对噪音扰民的一次调查中,当问及受访市民对哪一类噪音反感时,选择社区
1,2,2,4,2,8,4,16,()。 A.16 B.10 C.6 D
某承包商在混凝土重力坝施工过程中,采用分缝分块常规混凝土浇筑方法。由于工期紧,浇
最新回复
(
0
)