首页
登录
职称英语
[originaltext] One of Britain’s few distinctive contributions to world cultu
[originaltext] One of Britain’s few distinctive contributions to world cultu
游客
2023-08-28
79
管理
问题
One of Britain’s few distinctive contributions to world culture may be doomed, according to a survey that suggests holiday postcards are being emailed and texted into extinction. More than half of the 1,000 holiday-makers interviewed said they had decided to send fewer cards, turning instead to their electronic rivals. A quarter of the respondents dismissed postcards as old-fashioned and slow to arrive. A further 14% admitted that thinking of something to fill the space was too challenging, compared with a call home.
Thomson Holidays commissioned the poll. Its head, Chris Motters said that if the British postcard did become extinct, they would lose for ever something of great importance to the nation. He was backed by Marie Angelou of Sussex University, who had investigated the importance of sending and receiving postcards. "Postcards are nothing like phone calls, instant texting and direct photo shots via the mobile," she said. "All these are useful, practical devices, but postcards offer something else, something additional that is not ordinary and simply functional, but imaginative and personal. They can evoke the real atmosphere of your holiday in a way that nothing else can do. They’re also for more than a moment — with some people adding them to collections built up over years and years."
Postcard-collecting is third only to coins and stamps in Britain’s allied tradition of collecting things. The country’s uniquely postcard-related achievements include the invention in 1902 of the "divided back". With the address taking up half of the writing area, brief postcard scribbles became the pioneer to today’s text messages.
Questions 29 to 31 are based on the passage you have just heard.
29. What do we learn from the passage?
30. What does Marie Angelou think of the electronic communication devices?
31. What are the top three collections in Britain?
选项
A、They are useful and practical.
B、They are of great importance.
C、They are imaginative and personal.
D、They are fashioned and quick to arrive.
答案
A
解析
选项均为They are+积极形容词的形式表明,本题可能考查They的好处。短文中Marie Angelou提到,贺卡和电话、短信以及用手机拍摄的照片不同,紧接着就说All these are useful,practical devices,其中的All these就是指前面提到的phone calls,instant texting and direct photo shots via the mobile,这三者均属于the electronic communication devices,由此可知,其特点就是useful和practical,故答案为[A]。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2964939.html
相关试题推荐
[originaltext]BothJohnandSuejoinedthestaffofasuccessfulpublicrel
[originaltext]AmericanvisitorstoEastAsiaareoftensurprisedandpuzzle
[originaltext]M:HiJane,pleasecomeinandtakeaseat.W:Well,youwouldli
[originaltext]M:HiJane,pleasecomeinandtakeaseat.W:Well,youwouldli
[originaltext]M:HiJane,pleasecomeinandtakeaseat.W:Well,youwouldli
[originaltext]M:HiJane,pleasecomeinandtakeaseat.W:Well,youwouldli
[originaltext]M:Ididn’tseeyouincreativewritingclasstoday.Whathappene
[originaltext]M:I’mlookingforanunfurnishedtwo-bedroomapartment.Butall
[originaltext]M:I’mlookingforanunfurnishedtwo-bedroomapartment.Butall
[originaltext]M:I’mlookingforanunfurnishedtwo-bedroomapartment.Butall
随机试题
Thebillwouldestablishprotectionagainstcriminalandcivilpenaltiesforthe
WhatdidNOThappened,whenSandburgwas13?[br][originaltext]CarlSandbu
[originaltext]F:Paul,nicetoseeyoubackfromtheuniversity.Howdoyoulik
______,afriendofMrs.Blackfoundthewatchshehadlosttwodaysbefore.A、Espe
()是破解发展难题、增强发展动力、厚植发展优势的根本指引A.新发展理念 B.全
新病舌痿软而干红,属( )。A.气虚血瘀 B.风痰阻络 C.肝肾阴亏 D
根据《审计署关于内部审计工作的规定》,下列各项中属于内部审计机构权限的有:()
按照规定,房地产开发企业在变更事项书面通知买受人后,买受人在规定时间内未作出书面
廉租住房建设贷款,贷款期限最长不超过()年。 A.2B.3 C.5
下列我国目前开征的税种中,属于财产税的是()。A.增值税 B.关税 C.
最新回复
(
0
)