首页
登录
职称英语
For thousands of years man has exploited and often destroyed the riches of l
For thousands of years man has exploited and often destroyed the riches of l
游客
2023-08-26
65
管理
问题
For thousands of years man has exploited and often destroyed the riches of land. Now man covets(觊觎)the wealth of the oceans. Even the most conservative estimates of resources in the seabed stagger the imagination. In the millions of miles of ocean that touch a hundred nations live four of five of living things on earth. In the seabed, minerals and oil existed in lavish supply. Man may yet learn to use a tiny fraction of this wealth. However, this fraction alone could set off a new age of colonial war unless international law soon determines how it shall be shared.
What is to be done to regulate and control exploitation of the oceans is a problem of international concern. In crowded England, serious plans have been developed to build entire cities just off the coast. Offshore airport may solve the demand for large tracts near such large coastal cities as New York and Los Angeles. Some people, quick to take advantage of the legal confusion that reigns beyond coastal waters, have planned to build independent islands at the top of reefs outside the county’s territorial limit — that is indeed, a romantic notion, but one with, it is suspected, the more prosaic aim of avoiding the constrictions of domestic law concerning gambling and taxes. In another case, the United Nations were presented with an application for permission to extract minerals from the bed of Red Sea in an area 50 miles from the coastal states. The secretariat dodged this thorny question, citing lack of authority to act. Such claims are no longer isolated or meaningless.
The great wealth from the oceans must be divided equitable among nations. But wealth is not the only thing at debate. We must also learn how to protect the oceans from the threat of pollution. A few years ago, "practical" men dismissed speculations about wealth in the sea."That is economic foolishness," they said. It will never be economically profitable to exploit the seabeds, no matter how great the riches to be found there. Unfortunately, they underestimated the lure of gold as the mother of invention. Yet the pessimists may be proved right. In these pioneer years of the Ocean Age, the damage done sometimes seems to exceed the benefit gained. Beaches from England to Puerto Rico to California have been soaked in oily mud. Insecticides, seeping into the rivers and then oceans, have killed fish and birds and revived fears that some chemicals may contaminate our waters when they are used as garbage dumps. Largely in ignorance, we are tinkering with our greatest source of life. [br] It can be inferred from the second paragraph that_____.
选项
A、building cities off the coast is a good idea for crowded cities to make full use of space
B、coastal cities can not solve the demand for large space by building offshore airports.
C、the Secretariat was against some claims relevant to the exploitation of the ocean
D、the legal confusion that reigns beyond coastal waters might cause a lot of trouble
答案
D
解析
推断题。本题定位到第二段。在第二段第四句中作者指出:有些人利用法律上管理海域的混乱,开展一些计划,有人表示赞同,但也有人表示质疑。由此知,在管理海域方面的立法不明造成了很多麻烦。故正确答案是D。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2958108.html
相关试题推荐
Everyyearthousandsofpeoplearearrestedandtakentocourtforshop-lift
Everyyearthousandsofpeoplearearrestedandtakentocourtforshop-lift
Everyyearthousandsofpeoplearearrestedandtakentocourtforshop-lift
Thousandsofschoolchildrenarehavingtheireducationdecidedbya"rollof
Thousandsofschoolchildrenarehavingtheireducationdecidedbya"rollof
Thousandsofschoolchildrenarehavingtheireducationdecidedbya"rollof
Thousandsofschoolchildrenarehavingtheireducationdecidedbya"rollof
Theplaceofthechildinsocietyhasvariedforthousandsofyearsandhas
Theplaceofthechildinsocietyhasvariedforthousandsofyearsandhas
Theplaceofthechildinsocietyhasvariedforthousandsofyearsandhas
随机试题
[originaltext]Wouldyouratherlookforajacketatthemallororderoneonlin
他虽然是个孩子,但他知道许多关于电脑的事。Childasheis,heknowsalotaboutcomputers.
[originaltext]W:Ioftenreadtwonewspapers.WashingtonPostandTheSun.What
公共建筑地下室外墙的热阻限值按从小到大排序,与其相对应的地区顺序为:A.严寒地区
患者经期,烦躁易怒,头晕目眩,口苦咽干,胸胁胀满,不思饮食,月经量多,色深红,舌
A.香附B.醋香附C.四制香附D.酒香附E.香附炭行气解郁,调经散结宜选用()
母语迁移是在第二语言的习得过程中,学习者的第一语言即母语的使用习惯会直接影响第二
“黑马”一词其实是从英语舶来的,原指体育界一鸣惊人的后起之秀,后指实力难测的竞争
(2018年真题)根据《期货从业人员管理办法》,未取得期货从业资格,擅自从事期货
可以治疗军团菌、支原体的药物是( )。A.人工合成素 B.氨基糖苷类药物
最新回复
(
0
)