首页
登录
职称英语
Many bankers may be worried about whether some fancy product dreamed up migh
Many bankers may be worried about whether some fancy product dreamed up migh
游客
2023-08-24
65
管理
问题
Many bankers may be worried about whether some fancy product dreamed up might yet lead to a visit from the police. Daniel Dantas, a financier, who has profited by operating at the middle place where business and government meet in Brazil, has been opening the door to find the police outside for much of the past decade. On December 2nd he was convicted of a less sophisticated crime: trying to bribe police officers. Mr. Dantas, who has acquired great notoriety in Brazil, was fined $ 5 million and sentenced to ten years in prison. He has appealed against his conviction.
The charge stems from a police investigation into money-laundering(洗钱)known as Operation Satiagraha. It grew out of a previous investigation into Mr. Dantas’ use of Kroll, a security consultancy, to watch over his business partners. During this investigation the police seized a computer from Opportunity, Mr. Dantas’s investment bank, which contained data from the mid-1990s to 2004 and apparently showed suspicious movements of money.
The judge found that Mr. Dantas tried to pay bribes, via two go-betweens, to keep his name out of the Satiagraha investigation. A man fitted with a bugging device was offered $ 1 million in cash, with another $ 4 million to follow, the police say. They claim that Mr. Dantas’s trick involved money travelling to the Cayman Islands, then via the British Virgin Islands to an account in Ireland, on to Delaware, and then re-entering Brazil as foreign investment.
For Mr. Dantas his crime is a steep fall from grace. A man who sleeps little and socializes less, he is a vegetarian and self-made billionaire, a gifted financier who has serially fallen out with his business partners. He once controlled a large telecoms firm, acting for investors who included Citigroup. He says he is the victim of a conspiracy mounted by the government.
It is Mr. Dantas’ supposed influence in government circles that has added to his notoriety. During the 1990s, when many state-owned businesses were privatized, Mr. Dantas positioned himself as the man with the needed expertise and contacts. He enjoyed easy access to the government of President Fernando Henrique Cardoso, including meetings with the president himself. That influence carried through into the government of President Luiz Inacio Lula da Silva. Mr. Dantas is alleged to have been one of the funders of a cash-for-votes scheme in Brazil’s Congress mounted by leaders of Lula’s Workers’ Party in 2003—2004. Many of those who have had dealings with Mr. Dantas insist that these have been legitimate and conducted in good faith. They include Luiz Eduardo Greenhalgh, a lawyer and PT politician, whom he hired as a consultant. [br] How did the police convict the charge against Mr. Dantas according to the passage?
选项
A、They seized a computer by chance and got some evidence.
B、They directly conducted a probe into him.
C、They found he tempered police officers to delete his name.
D、They questioned him and made sure the process of money-laundering.
答案
C
解析
事实细节题。由定位句可知,作者从第二段开始讲述丹塔斯先生的定罪过程。其中第三段第一句提到The judge found that Mr.Dantas tried to pay bribes…to keep his name out of the Satiagrahainvestigation,可见是因为法官发现丹塔斯先生试图贿赂警官,将其从调查的黑名单中删除才定的罪,C)符合题意。第二段第三句提到the police seized a computer from Opportunity,Mr.Dantas’s investment bank,这里Opportunity指的是一家投资银行,并不是“偶然”之意(by chance),故排除A);第二段第二句提到It grewout of a previous investigation into Mr.Dantas’use of Kroll,可见对丹塔斯先生的调查起源于他聘用克罗尔一事,并不是警方直接对他进行的,故排除B);第二段最后一句提到data from the mid一1990s to 2004…apparently showed suspicious movements of money,可见警方是通过数据才弄清楚钱的去向,并不是通过诘问丹塔斯先生,故排除D)。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2954558.html
相关试题推荐
[originaltext]Foryearsscientistshavebeenworriedabouttheeffectsofa
[originaltext]Foryearsscientistshavebeenworriedabouttheeffectsofa
Postgraduatedilemmas[A]Decidingwhetherornotto
Postgraduatedilemmas[A]Decidingwhetherornotto
Postgraduatedilemmas[A]Decidingwhetherornotto
Postgraduatedilemmas[A]Decidingwhetherornotto
Postgraduatedilemmas[A]Decidingwhetherornotto
Postgraduatedilemmas[A]Decidingwhetherornotto
[originaltext]Desertificationisaprocess.Itchangesproductivelandinto
[originaltext]Desertificationisaprocess.Itchangesproductivelandinto
随机试题
[originaltext]M:Jane,youseemtohaveworkedovertimeatyouroffice.W:Tha
MilestoneYearforChina’sEconomicDevelopmen
Aboutsixthousandlanguagesarespokenintheworldtoday.Butexperts【C1】_
Scientistsreportedthatmorethan320kindsofchemicalcomponents______inthe
监理工程师维护业主的利益主要表现在()。A.代表业主索赔 B.提高工程质
意大利比萨城的奇迹广场已列入《世界遗产名录》,广场上的主要建筑有()。A.大教堂
王女士夫妇今年均为35岁,两人打算55岁退休,预计生活至85岁,王女士夫妇预计在
、根据《水法》,在河道管理范围内限制进行的活动包括( )。 A、修码头
在房地产投资项目可行性研究报告的摘要中,一般不需要表述的内容是( )。A.项目
(2017年真题)期货从业人员在进行投资分析或者提出投资建议时应当()。A
最新回复
(
0
)