首页
登录
职称英语
[originaltext]W: Hello.M: Hello, is that the reference library?W: Yes. Can I
[originaltext]W: Hello.M: Hello, is that the reference library?W: Yes. Can I
游客
2023-08-18
43
管理
问题
W: Hello.
M: Hello, is that the reference library?
W: Yes. Can I help you?
M: I hope so. I rang earlier and asked for some information about Denys Hawtin, the scientist. You asked me to ring back.
W: Oh, yes. I have found something.
M: Good. I’ve got a pencil and paper. Perhaps you could read out what it says,
W: Certainly. Hawtin, Denys. Born: Darlington 1836: died New York 1920.
M: Yes. Got that.
W: Inventor and physicist. The son of a farm worker, he was admitted to the University of London at the age of fifteen.
M: Yes.
W: He graduated at seventeen with a first class degree in Physics and Mathematics. All right?
M: Yes, all right.
W: He made his first notable achievement at the age of eighteen. It was a method of refrigeration which arose from his work in low temperature physics. He became professor of Mathematics at the University of Manchester at twenty-four, where he remained for twelve years. During that time he married one of his students, Natasha Willoughby.
M: Yes. Go on.
W: Later, working together in London, they laid the foundation of modern Physics by showing that normal laws of cause and effect do not apply at the level of subatomic particles. For this he and his wife received the Nobel Prize for Physics in 1910, and did so again in 1912 for their work on very high frequency radio waves. In his lifetime Hawtin patented 244 inventions. Do you want any more?
M: Yes. When did he go to America?
W: Let me see. In 1920 he went to teach in New York, and died there suddenly after only three weeks. Still, he was a good age.
M: Yes. I suppose so. Well, thanks.
1. What do we learn about Denys Hawtin when he was 15?
2. What did Denys Hawtin do at the age of 24?
3. For what were Denys Hawtin and his wife awarded the Nobel Prize a second time?
4. Why did Denys Hawtin go to New York?
选项
A、He started to work on refrigeration.
B、He became a professor of Mathematics.
C、He fell in love with Natasha Willoughby.
D、He distinguished himself in low temperature physics.
答案
B
解析
本题各选项中的名词录音都有提及,但只有选项B是他在24岁时所做的事情,与女士提到的“他在24岁时在为曼彻斯特大学的数学教授”完全吻合。A项“他开始致力于冷冻的工作”和D项“他因低温物理而出名”曲解了原文意思。录音只是讲到他取得的第一个显著成就是在低温物理的工作中发现了一种冷冻的方法;Hawtin和NatashaWilloughby结婚是24岁之后发生的事情,至于何时fell in love录音未提供相关信息,故排除C项。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2936242.html
相关试题推荐
[originaltext]Theyoungpeoplewhotalkofthevillageasbeing"dead"are
[originaltext]Theyoungpeoplewhotalkofthevillageasbeing"dead"are
[originaltext]Theyoungpeoplewhotalkofthevillageasbeing"dead"are
[originaltext]InAmerica,driver’seducationispartoftheregularhighsc
[originaltext]InAmerica,driver’seducationispartoftheregularhighsc
[originaltext]W:Hello,Dr.Christianson.M:Hello,Cathy,whatcanIdoforyou?
[originaltext]W:Hello,Dr.Christianson.M:Hello,Cathy,whatcanIdoforyou?
[originaltext]W:Hello,Dr.Christianson.M:Hello,Cathy,whatcanIdoforyou?
[originaltext]M:Isn’titrathercoldoutside,Sally?W:Itisabit,butIcan’t
[originaltext]M:Isn’titrathercoldoutside,Sally?W:Itisabit,butIcan’t
随机试题
情景:你有一台旧电脑想要卖掉。任务:请你用英语写一张50字左右的出售启事,说明:.你为什么要卖掉这台电脑;.电脑的情况以及你的要价;.有意者如何与你
[originaltext]M:(19)YouknowI’vebeenthinkingaboutapplyingforajobinGe
Iftheheavyrainhad______withanextremehightide,severefloodingwouldhave
Itseemstomethatneighborsaregoing【B1】______inAmerica.Thefriendnext
患者女,29岁。左肩背部包块20余年,随年龄增长缓慢增大,无疼痛等伴随症状。查体
儿童经过拿大碗装水,小孩盛饭,塑料碗装泥巴等活动,认识了各种材质、色彩和大小的碗
在工程网络计划中,关键工作是( )的工作。A.总时差最小 B.关键线路上
休克时主要的代谢改变是A.酸中毒,高血钾 B.碱中毒、低血钾 C.低镁血症、
骨与关节结核多继发于 A.肠结核B.肺结核C.肾结核D.淋巴结结核
患者男,被1万伏高压电击伤双上肢、双下肢,否认外伤及呼吸心跳停止病史。于伤后16
最新回复
(
0
)