首页
登录
职称英语
[originaltext] The statistics are pretty scary: (12)Each year 2.8 million co
[originaltext] The statistics are pretty scary: (12)Each year 2.8 million co
游客
2023-08-17
80
管理
问题
The statistics are pretty scary: (12)Each year 2.8 million college students drive drunk and 1,700 die from alcohol-related injuries. Nearly half a million engage in dangerous sports, and aimost 100,000 students are victims of alcohol-related assault. But alcohol isn’t the only substance that’s a problem. Use of other drugs other than heroin is back up to high levels among college students and there’s a newer trend causing concern: (13)29 percent say they have used prescription drugs just for fun. These include pain relievers like Vicodin,(13)which can lead to respiratory and liver failure, and amphetamines such as Ritalin and Adderall,(13)which can result in cardiac arrhythmia and coma and can lead to harder drugs. Students using these stimulants are 20 times more likely to try cocaine.(14)Part of the problem is that these prescription drugs are so easy to come by—many college students have prescriptions for drugs like Adderall and Ritalin and are willing to sell them, says Sue Foster, vice president and director of policy research for the National Center on Addiction and Substance Abuse at Columbia University. "Many(of these drugs)are just there for the taking in medicine cabinets across the country," Foster says.
(15)Ironically, while drug use in high school is also on the increase, drinking there is at an all-time low. According to one latest survey, fewer than half of last year’s incoming college freshmen say they drank beer as high school students.
Questions 12 to 15 are based on the conversation you have just heard.
12. How many students are reported to drive after drinking alcohol?
13. What’s the potential danger of college students’ taking prescription?
14. Why are there more and more students who have access to drugs?
15. What could be inferred from the passage?
选项
A、Drugs may cause health problems.
B、Drugs may cause violent crimes.
C、Taking prescription drags may cause traffic accidents.
D、Drugs may cause poverty.
答案
A
解析
短文中提到有29%的大学生承认曾经因为好玩服用过处方药,其中包括会造成呼吸系统和肝脏功能衰退的止疼药维柯丁,以及会导致心律不齐和昏迷的安非他明类药物,如利他林和苯丙胺。由此可知服用处方药可能引起健康问题。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2935013.html
相关试题推荐
[originaltext]Abloodtestthatcanpredictwhethersomeonemayattemptsui
[originaltext](19)Forgetmilkydrinks,hotwaterbottlesorcurlingupwi
[originaltext](19)Forgetmilkydrinks,hotwaterbottlesorcurlingupwi
[originaltext]Ifyouhaveeverwonderedhowanelephantsmells,scientists
[originaltext]Ifyouhaveeverwonderedhowanelephantsmells,scientists
[originaltext]W:U.S.ConsulateinMarseilles,canIhelpyou?M:Yes,please.
[originaltext]W:U.S.ConsulateinMarseilles,canIhelpyou?M:Yes,please.
[originaltext]W:U.S.ConsulateinMarseilles,canIhelpyou?M:Yes,please.
[originaltext]W:Hi,Mathew,congratulations!(9)ImetProf.Greenthismornin
[originaltext]M:Janelooksdepressedrecently.Ithinkitisbecauseofherhe
随机试题
Withhumanfootprintsonthemoon,radiotelescopeslisteningformessages
Embracingglobalisation,Shanghaihasbecomeoneofthemost______citiesinth
Thereisonepartofwomen’smagazinesthateverymanreads.Itisthesecti
Someconsumerresearchersdistinguish【C1】______"rational"motivesand"emot
Thetranslatormusthaveanexcellent,up-to-dateknowledgeofhissourcela
[originaltext]OneofthebiggestchangesinthewaypeopleinBritainspend
Oneofourexpectationsabouteducationisthatitwillpayoffintermsof
1822年,是谁将埃及象形文字释读成功的?()A.罗林生 B.柴德威克 C
2011年,非化石能源消费量为:() A.2.5万吨标准煤 B.2.8万
1000kV出线B、C相避雷器均压环间最小安全净距为下列哪项值?( )A.75
最新回复
(
0
)