首页
登录
职称英语
Some fish seem to be capable of adapting rapidly to climate change. In fact,
Some fish seem to be capable of adapting rapidly to climate change. In fact,
游客
2023-08-17
55
管理
问题
Some fish seem to be capable of adapting rapidly to climate change. In fact, they might even thrive in the warmer oceans of the future, growing bigger and healthier than they can at present-day temperatures. Evidence gathered over the past decade has suggested that climate change will force fish to migrate to cooler waters, or else face extinction. Signs of such migration have already even been seen. But recent studies have shown that some fish are able to adapt to warmer waters over a few generations.
Earlier this month, Philip Munday of James Cook University, and his colleagues showed that one key tropical fish species did this by switching some of its genes on and off. Yet there are questions over the potential cost of such an adaptation. The fish’s ability to swim seems to be unimpaired but, as Munday noted: "Maybe we’ll see trade-offs with growth rates. There are no free lunches in this world. " However, for some fish at least, climate change may well carry the prospect of just such a free lunch.
Work by Jennifer Donelson from the University of Technology in Sydney, Australia, suggests that when a certain species of reef-dwelling fish adapts to warmer waters, it grows bigger and is in better physical condition.
In her laboratory, Donelson reared(培养)several groups of maroon clown fish(小丑鱼)or anemone fish, which live in coral reefs throughout the West Pacific. She kept one group at temperatures replicating present-day conditions on the Great Barrier Reef, from where the parents of the fish were collected. In addition, she kept another group at 1. 5 °C warmer and a third group at 3 °C warmer, representing the o-cean temperature rise expected by the end of the century.
After a year of growing, the fish adapted to the warmer temperatures, upping their aerobic metabo-lism(新陈代谢). And that enhancement seemed to bestow other benefits: those reared at temperatures 3°C warmer grew 8 percent larger and 29 percent heavier than fish reared at lower temperatures.
Donelson says that it is hard to make predictions about how different species will climate with climate change. "But at least it won’t be all negative news for all species," she says.
Warmer waters could be a good thing for fish that are able to adapt quickly enough, says Munday. But he notes that there could still be other costs of adaptation that were not revealed by this study. Donelson agrees, saying that she did not test the reproduction rates of the anemone fish, for example. Of course, how they cope will depend on the wider coral reef ecosystem, and there is ongoing debate about its ability to adapt to warmer waters. Other studies have also suggested that a similar species of clown fish gets "tipsy"(微醉的)when water becomes more acidic, leading to them taking more risks. [br] What can be inferred from Paragraph 6?
选项
A、Different species will deal with climate change in different ways.
B、All the species can benefit more or less from climate change.
C、Fish is not the only species which can benefit from climate change.
D、Species which can adapt to climate change would survive better.
答案
C
解析
事实细节题。根据“But at least itwon’t be all negative news for all species但至少气候变化并不是对所有的物种来讲,都是坏消息”可以推断出“有些物种可以从气候变暖中得到好处,”所以C)选项正确。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2934941.html
相关试题推荐
Thefinancialclimateforcharitiesisworsening,withmorethanhalfhitby
Thefinancialclimateforcharitiesisworsening,withmorethanhalfhitby
Onewouldthinkthatbynowmostpeoplewouldhave【B1】______thatclimatecha
Onewouldthinkthatbynowmostpeoplewouldhave【B1】______thatclimatecha
Onewouldthinkthatbynowmostpeoplewouldhave【B1】______thatclimatecha
Onewouldthinkthatbynowmostpeoplewouldhave【B1】______thatclimatecha
Onewouldthinkthatbynowmostpeoplewouldhave【B1】______thatclimatecha
Onewouldthinkthatbynowmostpeoplewouldhave【B1】______thatclimatecha
[originaltext]Goodmorning,I’mPeteMusto.Ourtopictodayisonclimatec
Somefishseemtobecapableofadaptingrapidlytoclimatechange.Infact,
随机试题
CaringforFamily,CaringforYourselfWhetheryouchoos
Intheword"receive",themorpheme"-ceive"isaA、prefix.B、suffix.C、boundroo
[originaltext]Twenty-fiveyearsago,RayAnderson,asingleparentwithao
心理辅导员讲出自己的感觉、经验、情感和行为,与来访者共享,以增加彼此的人际互动的
A.子宫脱垂Ⅰ度重 B.子宫脱垂Ⅲ度 C.子宫脱垂Ⅱ度重 D.子宫脱垂Ⅱ度
一般零序阻抗不应大于配套消弧线圈最大补偿电流所对应阻抗的7%,对于35kV电压等
按照现行施工企业财务制度规定的核算科目,工程成本按其经济性质可分为()。A.变动
消防设施的设备及其组件、材料等产品质量检查主要包括外观检查、组件装配及其结构检查
小军因伤致残入住康复医院。一天,小军的室友向社会工作者小方反映,小军情绪低落,总
对休克的认识,下列各项中不正确的是A.休克的共同特点为有效循环血量锐减,组织灌注
最新回复
(
0
)