首页
登录
职称英语
[originaltext]M: [23]Some decades ago my mother was replaced by a computer. Her
[originaltext]M: [23]Some decades ago my mother was replaced by a computer. Her
游客
2023-08-17
88
管理
问题
M: [23]Some decades ago my mother was replaced by a computer. Her job was pressing buttons on a machine to work out electricity bills. In my generation I am faced with just how far this growth of technology will go in replacing not just jobs but more fundamental aspects of being human.
W: A Deloitte report published today suggests that 60% of jobs here in the North East are at medium to high risk of being replaced by robots and artificial intelligence. Yet the implications are complex. [24]Brynjolfsson and McAfee in The Second Machine Age argue that while some jobs will disappear, others will be created and some existing jobs will become more valuable. This plot is extremely important for education, training and financial sustainability.
M: But are there wider implications for spirituality? Will these intelligent machines become conscious and what might this mean for our self-understanding of what it means to be human?
W: Here we need to be careful in navigating the complex relationship of science and science fiction. An almost inevitable emergence of human-like consciousness in artificial intelligence has been presented in a TV program. Yet the science is still uncertain about this possibility, even if the fiction poses useful questions. Equally, those who categorically rule it out by asserting that human beings will always be unique because of a mysterious soul need to take the rate of scientific advance seriously. There are of course no intelligent machines in the Bible but it does have a lot to say on what it means to be human and created in the image of God. Human beings are created for community, and within that given the gifts of intimate relationship with God, responsibility and creativity—which for me includes the gift of science. In the New Testament the image of God is seen supremely in Jesus, showing that at the heart of being human is love.
M: My mother found more fulfillments with children as a school dinner lady rather than typing rows of figures. [25]I welcome intelligent machines taking away the hard and routine part in work, but also want to engage in the discussion of how we structure our world so that all can experience what it means to be fully human. And if the intelligent machines which come from our God given creativity eventually emerge as self-aware and with a capacity to love, then why should they not be loved by God?
Questions 23 to 25 are based on the recording you have just heard.
23. What happened to the man’s mother some decades ago?
24. What is mentioned in The Second Machine Age?
25. What is the man’s attitude to intelligent machines?
选项
A、He welcomes them for taking away part of the work.
B、He hates them for having no consciousness.
C、He likes them because they are creative.
D、He hopes they can shoulder key responsibilities.
答案
A
解析
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2932757.html
相关试题推荐
[originaltext]Isometimesthinkthatsomuchofourlifetakesplaceinside
[originaltext]W:Therewillbemoreplasticthanfishintheworldsoceansby2
[originaltext]Ihavestagefright.I’vealwayshadstagefright,andnotju
[originaltext]Ihavestagefright.I’vealwayshadstagefright,andnotju
[originaltext]Ihavestagefright.I’vealwayshadstagefright,andnotju
[originaltext]Choosingwhattoeatisnolongeraseasyasitoncewas.Sto
[originaltext]Choosingwhattoeatisnolongeraseasyasitoncewas.Sto
[originaltext]Recently,aprofessorofphilosophyintheUnitedStateshas
[originaltext]M:Hey,Jane.What’ssointeresting?W:Oh,hi,Tom.I’mreading
[originaltext]M:Hey,Jane.What’ssointeresting?W:Oh,hi,Tom.I’mreading
随机试题
WhathappenedattheUnitedNations?Howdidthecriticslikethenewpl
[originaltext]MenandwomenintheUnitedStateswhowanttobecomedoctors
PassageFour[br]Whatisthebesttitleforthepassage?HowtheWalkieTalkieB
市场定位的策略不包括( )。A.对峙定位策略 B.避强定位策略 C.差异性
对于长期销售增长的企业,下列比率最适合作为判断公司是否需要银行借款依据的是(
共用题干 OldandActiveItiswell-knowntha
共用题干 一般资料:求助者,男性,28岁,职员。案例介绍:求助者家庭条件优越,
下列有关强调事项段的说法中,错误的是()。A.强调事项段是对已在财务报表中恰当
据下表资料,如果服用两药后的血压下降值服从正态分布,能否认为服用这两种降压药后,
关于丁卡因的作用说法正确的是A、穿透力弱 B、可用于表面麻醉 C、可用于浸润
最新回复
(
0
)