首页
登录
职称英语
"Deep reading"—as opposed to the often superficial reading we do on the Web—
"Deep reading"—as opposed to the often superficial reading we do on the Web—
游客
2023-08-16
17
管理
问题
"Deep reading"—as opposed to the often superficial reading we do on the Web—is an endangered practice, one we ought to take steps to preserve as we would a historic building or a significant work of art. Its disappearance would jeopardize the intellectual and emotional development of generations growing up online, as well as the preservation of a critical part of our culture: the novels, poems and other kinds of literature that can be appreciated only by readers whose brains, quite literally, have been trained to understand them.
Recent research in cognitive science and psychology has demonstrated that deep reading—slow, immersive, rich in sensory detail and emotional and moral complexity—is a distinctive experience, different in kind from the mere decoding of words. Although deep reading does not, strictly speaking, require a conventional book, the built-in limits of the printed page are uniquely helpful to the deep reading experience. A book’s lack of hyperlinks(超链接) , for example, frees the reader from making decisions—Should I click on this link or not? —allowing her to remain fully immersed in the narrative.
That immersion is supported by the way the brain handles language rich in detail, indirect reference and figures of speech: by creating a mental representation that draws on the same brain regions that would be active if the scene were unfolding in real life. The emotional situations and moral dilemmas that are the stuff of literature are also vigorous exercise for the brain, propelling us inside the heads of fictional characters and even, studies suggest, increasing our real-life capacity for empathy (认同) .
None of this is likely to happen when we’re browsing through a website. Although we call the activity by the same name, the deep reading of books and the information-driven reading we do on the Web are very different, both in the experience they produce and in the capacities they develop. A growing body of evidence suggests that online reading may be less engaging and less satisfying, even for the "digital natives" to whom it is so familiar. Last month, for example, Britain’s National Literacy Trust released the results of a study of 34,910 young people aged 8 to 16. Researchers reported that 39% of children and teens read daily using electronic devices, but only 28% read printed materials every day. Those who read only onscreen were three times less likely to say they enjoy reading very much and a third less likely to have a favorite book. The study also found that young people who read daily only onscreen were nearly two times less likely to be above-average readers than those who read daily in print or both in print and onscreen. [br] What do we learn from the study released by Britain’s National Literacy Trust?
选项
A、Onscreen readers may be less competent readers.
B、Those who do reading in print are less informed.
C、Young people find reading onscreen more enjoyable.
D、It is now easier to find a favorite book online to read.
答案
A
解析
细节题。根据题干关键词Britain’s National Literacy Trust 定位到最后一段。该段最后一句话说研究还发现与那些每天读印刷品或既读印刷品又看屏幕的年轻人相比,那些只进行屏幕阅读的年轻人高于平均阅读水平的人数要少一半。由此可知A选项是正确答案,其中的“less competent”是对“less likely to be above-average readers”的同义改写。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2930323.html
相关试题推荐
[originaltext]W:I’vejustfinishedreadingSteve’slistofwaysofmotivating
[originaltext]W:I’vejustfinishedreadingSteve’slistofwaysofmotivating
[originaltext]W:I’vejustfinishedreadingSteve’slistofwaysofmotivating
[originaltext]W:I’vejustfinishedreadingSteve’slistofwaysofmotivating
[originaltext]W:I’vejustfinishedreadingSteve’slistofwaysofmotivating
[originaltext]W:I’vejustfinishedreadingSteve’slistofwaysofmotivating
[originaltext]W:I’vejustfinishedreadingSteve’slistofwaysofmotivating
Thehumancriterionforperfectvisionis20/20forreadingthestandardlin
Thehumancriterionforperfectvisionis20/20forreadingthestandardlin
Thehumancriterionforperfectvisionis20/20forreadingthestandardlin
随机试题
Thepublicationof______,RobertBrowning’smasterpiece,in1869,finallyestab
A-----coursestakenJ-----jobobjectiveB-----currentaddress
Ifyouaregoingtoleaveoutsomethingsonatest,youmight______(最好放弃你没有把握的
Ididn’tknowwhattodobutthenanideasuddenly______me.A、happenedtoB、ent
对某斜拉桥进行定期检查,并对桥梁进行技术状况评定。经检查后发现上部结构主梁为预应
正畸禁忌证不包括A.牙周治疗后,病损尚未得到控制 B.牙周破坏累及根尖1/3或
肝血虚证不见A.关节拘急 B.肢体麻木 C.肌肉瞤动 D.手足颤动 E.
川芎药材组织横切片的形成层呈A.环状B.类方形C.多角形D.波状环纹E.不规则状
A.化学物在规定的使用方式和用量条件下,对人体健康不产生任何损害 B.外源化学
应用动态控制原理控制项目投资时,若将工程合同价作为投资的实际值,则可作为投资计划
最新回复
(
0
)